Rămâi conectat

Curier Județean

Un bărbat din Alba a pus în pericol traficul pe calea ferată: a furat relee de pe magistrala feroviară 300 – între Copșa Mică și Mediaș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi bărbați, unul din Alba și altul din Copșa Mică, au fost reținuți pentru 24 de ore fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și semnalizare falsă și furt calificat. Cei doi bărbați sunt suspecți că au sustras 21 relee ce conțin aproximativ 19 kg. cupru din stația CF Copșa Mică.

În data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Politie Transporturi Sibiu au fost informați telefonic cu privire la faptul că la ieșirea din stația CF Copșa-Mică înspre stația CF Mediaș este sesizat un deranjament la sistemul de semnalizare și dirijare feroviară.

releeÎn baza sesizării, la nivelul biroului s-a constituit echipa operativă, care împreună cu specialiști CFR s-au deplasat la fața locului unde în urma cercetărilor efectuate au constatat că de pe magistrala feroviară 300, km.345+350, de pe firul de cale ferată circulabil, dintr-un dulap SCB, lipsesc un număr de 21 relee ce conțin aproximativ 19 kg. cupru.

În urma activităților specifice desfășurate de polițiști au fost identificați și reținuți doi bărbați, în vârstă de 36 și 24 de ani, domiciliați în județul Alba, respectiv Copșa Mică, în timp ce valorificau la punctul de lucru al unei societăți comerciale din localitatea Târnava, cantitatea de aprox. 20 kg cupru care provenea din dezmembrarea celor 21 relee SCB, sustrase în data de 21.01.2015. Prejudiciul cauzat prin comiterea infracțiunii de furt este de 41.150 lei Împotriva celor doi suspecți s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați în data de 23.01.2015 Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea susținerii măsurii arestării preventive sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și semnalizare falsă și furt calificat”, precizează reprezentantul IPJ Sibiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea