Rămâi conectat

Actualitate

Un bărbat, bănuit că a trimis în Spania un colet cu droguri de peste 60.000 de euro, reținut de DIICOT Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Bărbatul reținut se numește Oldi Claudiu Lorin. În prezent este cercetat sub măsura controlului judiciar.

Poliţiştii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Alba Iulia și procurorii D.I.I.C.O.T. au percheziționat locuința unui bărbat, bănuit că ar fi trimis din Spania un colet cu droguri a căror valoare depășește 60.000 de euro.

Față de cel în cauză și de alți 2 bărbați bănuiți că ar fi fost complicii acestuia s-au luat măsuri privative de libertate, iar coletul a fost indisponibilizat.

La data de 18 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba Iulia au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unei persoane din Drobeta Turnu – Severin, bănuită de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc (cannabis, cocaina și ecstasy) și introducerea în țară de droguri de risc şi mare risc.

În urma percheziției, au fost ridicate documente și înscrisuri cu valoare probatorie.

Cel în cauză este bănuit că ar fi trimis din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, un colet cu droguri de risc și mare risc, pe care ulterior, cu sprijinul unor complici cercetați în prezent în stare de arest preventiv, ar fi intenționat să le comercializeze în România.

Bărbatul, de 29 de ani, a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri și s-a dispus reținerea sa, pentru 24 de ore. Ulterior, față de acesta s-a luat măsura controlului judiciar.

La acțiune au participat și poliţişti specializați în combaterea criminalităţii organizate din Mehedinți.

În aceeași cauză, la data de 13 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia și cei ai Direcției Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Alba, au organizat o prindere în flagrant şi au efectuat 4 percheziții la locuințele unor persoane din Drobeta Turnu – Severin, bănuite de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc (cannabis, cocaină și ecstasy).

De asemenea, coletul în cauză, care conținea aproape 4.380 de grame de cannabis, 211 grame de MDMA, 100 de grame de cocaină şi o pastilă de MDMA, a fost ridicat în vederea confiscării de polițiști. Valoarea pe piaţa neagră a acestor droguri depăşeşte 60.000 de euro.

Totodată, în urma percheziţiilor efectuate la data de 13 iulie a.c., au fost indisponibilizate 2 autoturisme, 1.720 de lei, 885 de euro, 8 telefoane mobile, un cântar electronic ce prezenta urme de fragmente vegetale, 7 pliculețe cu cannabis, o cutie cu cannabis, 2 grindere, o cutie cu semințe cu cannabis și 2 tablete electronice.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale.

Comunicat DIICOT: Prin ordonanțele din data de 18.07.2017, procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorila Alba Iulia, au dispus extinderea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Oldi Claudiu Lorin pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, fără drept, (comis în modalitățile trimiterii și procurării) şi introducere în țară de droguri de risc și mare risc, fără drept.

Din actele de urmărire efectuate până în prezent rezultă suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii iulie 2017, inculpatul Oldi Claudiu Lorin, a trimis în vederea procurării, din Spania, fără drept cantitatea de 4379,8 grame cannabis, 211,6 grame substanță care conține MDMA și 100,3 grame substanță care conține cocaină, droguri de risc şi mare risc pe care ar fi intenționat să le comercializeze în România.

În cauză s-a reţinut că inculpatul Oldi Claudiu Lorin, la data de 11.07.2017, a introdus  în țară, fără drept, cantitatea de droguri menționată mai sus, disimulată într-un colet expediat printr-o firmă de curierat, urmând să-l primească prin intermediul inculpaților Tăerel Mihai și Dulamă Petrișor, inculpaţi care au ridicat coletul al cărui destinatar real era inculpatul Oldi Claudiu Lorin şi care au fost prinşi în flagrant în data de 12.07.2017,  fiind în prezent cerecetaţi în stare de arest preventiv.

La data de 18.07.2017, procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorila Alba Iulia împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Mehedinţi au efectuat percheziție domiciliară în localitatea Drobeta Turnu – Severin, la locuința inculpatului Oldi Claudiu Lorin.

În urma percheziţiei domiciliare au fost identificate şi ridicate sisteme informatice, obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

Față de inculpatul Oldi Claudiu Lorin s-a dispus continuarea cercetărilor sub control judiciar.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea