Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Turul Ciclist al Sibiului are două etape și în județul Alba : la Sebeș și Blaj. Detalii despre cea mai prestigioasă competiție de profil din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Turul Ciclist al Sibiului are două etape și în județul Alba : la Sebeș și Blaj. Detalii despre cea mai prestigioasă competiție de profil din România

Cea de-a 11-a ediție a Turului Ciclist al Sibiului, cea mai importantă competiție de profil din țara noastră, își va desfășura două etape pe teritoriul județului Alba, la Sebeș și Blaj (unde revine după 4 ani).

După ce anul trecut a fost prima competiție din calendarul Uniunii Cicliste Internaționale organizată după declanșarea pandemiei, în 2021 trei dintre celei mai importante echipe profesioniste la nivel mondial, prezente în World Tour, participă la această cursă de anvergură. Bora Hansgrohe (Germania), Astana – Premier Tech (Kazahstan) şi Team Qhubeka Assos (Africa de Sud) vor lua startul, în perioada 3-6 iulie, în România, alături de sportivii de la Novo Nordisk (în premieră) și cei mai titrați cicliști români ai momentului, Eduard Grosu (Team DELKO), Serghei Țvetcov (Wildlife Generation Pro Cycling USA) și Daniel Crista (echipa națională a României).

Pentru prima dată în istoria sa, Turul Ciclist al Sibiului nu va începe la mijlocul săptămânii, ci sâmbăta (3 iulie), cu prologul programat în centrul istoric al Sibiului – un contratimp individual de 2,5 kilometri. Duminică, 4 iulie, va avea loc prima etapă (start la ora 12.30), pe un traseu de 208 kilometri, care ajunge și pe teritoriul județului Alba, la Sebeș (în jurul orei 14.00), și se termină în cățărare în stațiunea Păltiniș (Sibiu – Miercurea Sibiului – Gârbova – Reciu – Câlnic – Sebeș – Sebeșel – Săsciori – Căpâlna – Mărtinie – Șugag – Jina – Răşinari – Păltiniş). Luni, 5 iulie, este ziua etapei regină, care va purta plutonul profesionist pe un traseu de 185 de km cu sosire pe legendara cățărare de la Bâlea Lac, la peste 2000 m altitudine, pe Transfăgărășan.

Marți, 6 iulie, Turul Ciclist al Sibiului face o nouă incursiune în județul Alba cu etapa a treia (start la 15.30) – ultima și cea mai lungă etapă – care se va desfășura pe un traseu de 226 de kilometri (Sibiu – Mediaș – Bazna – Cetatea de Baltă – Sântămărie – Căptălana de Jos – Jidvei – Șona – Lunca Târnavei – Sâncel – Blaj, în jurul orei 18.00, – Cergăul Mare – Tău – Secășel – Colibi – Berghin – Ghirbom – Vingard – Șpring – Drașov – Cunța – Miercurea Sibiului – Sibiu).

*La Sibiu și Blaj, concursuri dedicate copiilor

Ca la fiecare ediție, organizatorii au gândit și evenimente dedicate amatorilor, în ideea de a promova ciclismul ca sport de masă, dar și pentru a inspira copiii și tinerii să facă ciclism de performanță. Astfel, pe lângă Cursa Sponsorilor, anul acesta vor avea loc simultan, la Sibiu și Blaj, concursuri Green Day Kids, dedicate copiilor. Nu vor lipsi din program tradiționala competiție King of the Mountain, pe traseul spre Păltiniș, și, în premieră, Transfăgărășan Challenge – un concurs pe cel mai spectaculos drum din România, programat în aceeași zi cu etapa regină din Tur.

ACS Running&Cycling Club Blaj, Primăria Blaj și Turul Ciclist al Sibiului vor organiza marți, 6 iulie, competiția Kids Race, o cursă dedicată copiilor cu vârsta de până la 14 ani. Evenimentul va avea loc pe Câmpia Libertății, unde cei mici (sunt disponibile 100 de locuri) vor putea parcurge diferite distanțe, pe categorii de vârstă și gen, începând cu ora 11.00. Vor fi organizate curse pentru copii de 6 ani și mai mici (300 metri), 7-8 ani (600 metri), 9-10 ani (900 metri), 11-12 ani (1200 metri), 13-14 ani (1800 metri).

De asemenea, în Alba va poposi în acest an și Turul Ciclist al României, în 2 septembrie, cu “etapa regină” pe traseul Deva – Orăștie – Sebeș – Poiana Sibiului – Gura Râului – Păltiniș. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj: Daniel Tătar, antrenor, dar și… jucător

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj Virtual campioană a Ligii 4 din Alba, CIL Blaj a mai stabilit un record stagional: scorul campionatului. Partida CIL Blaj – CS Zlatna, uvertura rundei a 26-a, s-a încheiat cu scorul de 13-0 (5-0) în favoarea amfitrionilor, vineri seară, pe Stadionul „CIL-Veza”. Șușu a marcat patru goluri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea