Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Tudor Balu, voleibalistul din Blaj, calificat în finala masculină cu Corona Brașov și convocat la echipa României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tudor Balu, voleibalistul din Blaj, calificat în finala masculină cu Corona Brașov și convocat la echipa României

Tudor Balu, talentatul voleibalist din Blaj, va disputa finala Diviziei A1 la volei masculin cu surprinzătoarea echipă Corona Brașov. Ridicătorul din „Mica Romă”, convocat recent la reprezentativa de seniori a României, pentru stagiul de pregătire centralizată în vederea meciurilor din grupă din cadrul Golden League (perioada 17 mai – 1 iunie), are în față provocarea carierei.

Nou-promovata Corona Brașov, o echipă înființată în urmă cu doi ani, a realizat cea mai mare surpriză din istoria voleiului autohton, ajungând să lupte pentru medalii după un parcurs fabulos. Arcada Galați este campioana ultimelor 5 ediții, iar finala inedită a Diviziei A1 se joacă după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”. Primele două partide vor avea loc la malul Dunării, în 21 și 22 aprilie, următoarele două la poalele Tâmpei, o săptămână mai târziu, iar eventuala întâlnire decisivă va fi la Galați. În semifinale, formația cotată cu șansa a doua, Corona Brașov a învins în deplasare pe Rapid, considerată favorită, cu scorul de 3-1, calificându-se în premieră în finală (2-1 la general pentru echipa pregătită de Laurențiu Lică).

Tudor Balu (foto, stânga, nr. 7) va împlini 20 de ani în 1 mai, este considerat unul dintre cei mai promițători ridicători din țară, iar în ultimele două campionate a evoluat la Corona Brașov, după ce a cunoscut botezul primei scene la SCM Zalău. În finala mică se duelează alți doi jucători din Alba, ambii evoluând pe poziția de centru, blăjeanul Sebastian Micu (Rapid) și ocnamureșeanul Florian „Bela” Bartha (Dinamo București, formație eliminată de Arcada Galați, în meciul decisiv, eșec 2-3 în deplasare).

Foto: Corona Brașov (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea