Rămâi conectat

Sport

Tribunalul Alba a dispus intrarea în faliment a SC Fotbal Club Unirea 2006 Alba Iulia!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gicu Grozav Unirea Alba Iulia 121SC Fotbal Club Unirea 2006 se află, oficial, în faliment, în urma deciziei pronunțate de Tribunalul Alba la sfârșitul săptămânii trecute, după ce la termenul din luna septembrie i s-a pus în vedere administratorului judiciar să întocmească un raport prin care să arate sumele restante la zi, respectiv câte plăţi trebuiau făcute potrivit planului de reorganizare şi câte plăţi au fost efectiv făcute.

Intrată în insolvenţă, cu un proces ce a durat peste doi ani, SC Fotbal Club Unirea 2006 avea la începutul anului 2014 datorii de peste 1,8 milioane de euro, lista creditorilor numărând 37 de persoane fizice și juridice.

Până la urmă tabelul credal a cuprins suma de 630.000 de euro, nefiind acceptată creanța Fianțelor Publice!

*A dispărut după ce a aniversat 90 de ani

Unirea Alba Iulia a fost înființată în 1924, prin fuziunea între Clubul Sportiv Alba Iulia și echipa Liceului „Mihai Viteazul” Alba Iulia iar în acest an a aniversat trist împlinirea a 9 decenii de existență. Echipa fanion a județului a jucat trei sezoane pe prima scenă (2003-2005 și 2009-2010), cea mai mare performanță a Unirii fiind semifinala de Cupa României din 1991. „Alb-negrii” au încetat să mai joace fotbal la nivel de seniori din 2012, când s-a retras din Liga a 2-a.

*I-a lansat pe Gicu Grozav și Nicușor Stanciu, dar a sucombat

Fosta prim-divizionară care în 2010 juca în elită a lansat în ultimii ani numeroase talente, printre care Gicu Grozav și Nicușor Stanciu, ajunși în circuitul echipei naționale.

Între timp însă, echipa care i-a lansat a dispărut total, intrând în faliment. În „Cetate” după 1990 au evoluat printre alții Țălnar, Ioan Mărginean, Nichimiș, Neluțu Popa, Nichimiș, Mitracu, au continuat Ov. Maier, Găldean sau Paleacu, dar clubul spune „adio” fotbalului!

*AFC Unirea 1924, o speranță din Liga a V-a

AFC Unirea 1924 este noua entitate sportivă care încearcă să ofere speranță, plecând din Liga a V-a. În viitor se dorește o accedere în eșaloanele superioare și chiar o preluare a ștafetei, prin obținerea palmaresului de la SC FC Unirea 2006


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea