Trei SCENARII pentru începerea școlii din 14 septembrie: verde, galben și roșu

Trei SCENARII pentru începerea școlii din 14 septembrie: verde, galben și roșu

Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că sunt 3 scenarii pentru reînceperea școlii: verde, galben și roșu.

Scenariul verde  -există risc mic sau deloc de infectare, adică mai puțin de un caz la mie detectat zilnic în ultimele 14 zile. Se merge fizic la școală

ELIT

Scenariul galben (risc mediu de infectare), adică 1-3 persoane medie zilnică în ultimele 14 zile la mia de locuitori – cursurile se țin atât online, cât și fizic

Scenariul roșu – peste 3 cazuri în ultimele 14 zile la mie: școala se închide și se țin cursuri doar online

În cel galben, risc mediu, presupune că sunt 1-3 persoane medie zilnică de infectpări în ultimele 14 zile, iar cursurile se țin mixt.Totodată, președintele a precizat că în scenariul galben, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-, a IX-a, a X-a, a XI-a nu vor merge la școală.

”Scenariul galben: grădinițele și școala primară merg la școală, clasele 8 și 12 merg la școală, restul – în funcție de decizia locală. Învățământul online e acceptat ca formă de învățământ, se va apela la el când nu se poate merge la școală.

Majoritatea copiilor merge la școală, punem accept pe învățământ de calitate, pe siguranța și sănătatea elevilor. Decizia dacă elevii merg la școală se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, la propunerea școlii, a Inspectoratului Școlar Județean. Restul se va clarifica în zilele următoare.”, a spus Klaus Iohannis.

Decizia pentru fiecare unitate de învățământ se va lua la nivelul fiecărui județ.