Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Trei oferte depuse pentru amenajarea Băilor Sărate Ocnișoara. A cincea licitație ar putea fi cu noroc!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei oferte depuse pentru amenajarea Băilor Sărate Ocnișoara. A cincea licitație ar putea fi cu noroc!

Cea de-a cincea încercare a Consiliului Județean (CJ) Alba de a găsi o firmă interesată să proiecteze şi să construiască Băile Sărate Ocnişoara s-ar putea să aibă un rezultat pozitiv. După ce, la cea de-a cincea procedură lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea estimată a contractului privind proiectarea şi execuția lucrărilor a fost majorată la peste 17 milioane de lei, de la 11,4 milioane de lei la prima tentativă, au fost depuse în termenul legal trei oferte.

În toate cele trei cazuri, este vorba de oferte depuse de asocieri de firme, având drept lideri societăți cunoscute din Petrești și Alba Iulia, precum și una din județul Mureș.

Primele 4 proceduri de achiziţie publică au fost anulate deoarece, cu excepţia uneia, când a fost depusă o ofertă care depășea valoarea estimată a achiziției, nu au existat ofertanţi.

La primele două proceduri, în aprilie şi iunie 2023, valoarea estimată a contractului a fost de 11,4 milioane de lei, iar la următoarele două, în august şi octombrie 2023, de peste 14,7 milioane de lei.

Citește și: Un sat cu doar 14 locuitori din județul Alba va deveni stațiune termală

„Datorită situației economice actuale, a specificului mai deosebit al investiției și a faptului că amplasamentul lucrării este mai izolat și mai îndepărtat de depozitele de materiale de construcții care trebuie transportate până la Ocnișoara, considerăm că este necesară și justificată majorarea valorii totale a investiției, conform anexei la prezentul proiect de hotărâre”, se menţiona în documentaţia întocmită, în ianuarie, de către angajaţii CJ Alba.

În consecință, în urma actualizării de către proiectant a devizului general pentru acest obiectiv, a rezultat o valoare totală a investiției de peste 24,2 milioane de lei, din care construcții + montaj peste 19,3 milioane de lei (inclusiv TVA).

Lucrările ar urma să dureze 2 ani. Pe un teren care reprezintă în proporție considerabilă un câmp de sare, vor fi amenajate spații destinate activităților de agrement şi relaxare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Silviu Ponoran continuă “MIRACOLUL ZLĂTNEAN” făcând Zlatna un oraș frumos, modern, european

Unirea Ziarul

Publicat

în

Silviu Ponoran continuă “MIRACOLUL ZLĂTNEAN” făcând Zlatna un oraș frumos, modern, european Primarul Silviu Ponoran are acum în lucru la Primăria Zlatna 31(treizeci și unu!) de proiecte care continuă transformările spectaculose ale orașului și creșterea calității vieții. În Zlatna au început deja să se mute familii din țară și străinătate. Din ce în ce mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea