Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Trei absenţe certe în meciul cu „Bătrâna Doamnă”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

FC Unirea Alba Iulia, ajunsă pe poziţia a 11-a a seriei vestice din eşalonul secund poate sâmbătă să-şi asigure liniştea în cazul unei victorii cu UTA Arad. „Am mai spus-o şi o repet, nu mă interesează rezultatele contracandidatelor. Noi ne avem soarta în propriile mâini, trebuie să învingem «Bătrâna Doamnă» şi gata, am rezolvat problema salvării, fără să mai facem alte calcule”, a declarat antrenorul Gabriel Rotaru, a cărui echipă a acumulat două victorii la rând, cu FC Silvania (la „masa verde) şi ACS MU Poli Iaşi.
„Alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri dispută al doilea joc consecutiv pe „Cetate” şi se află în cursa pentru evitarea retrogradării cu Mureşul Deva (deplasare la Rm Vâlcea) şi ACU Arad (acasă cu Arieşul Turda). În privinţa efectivului albaiulian, dacă fundaşul M. Pistol şi-a reluat antrenamentele la parametri normali, continuă să fie indisponibili de durată Bucurică, T. Stan, Negură şi Bălaş. De asemenea, pentru jocul din etapa a 29-a, principalul unirist nu poate conta pe serviciile a încă trei jucători: Călin Cristea – nerefăcut complet în urma problemelor la gleznă, Fabian Himcinschi – convocat la lotul naţional de tineret, respectiv Alexandru Giurgiu – prezent în această perioadă (până în 1 iunie) la Rm Vâlcea pentru a susţine examenele de Bacalaureat. Altfel, şefii Unirii intenţionează să „stingă” datoriile contractuale pe luna martie, profitând de o nouă tranşă de 25.000 euro aşteptată de la SC Roşia Montană Gold Corporation.
Efectivul arădean îi cuprinde şi pe foştii echipieri unirişti Norbert Varga, Ionuţ Bălan şi Adrian Voiculeţ (golgheterul seriei cu 19 reuşite, incert din pricina unei accidentări). Primii doi au evoluat în sezonul trecut în Liga 1 la Alba Iulia, au plecat în vară şi şi-au câştigat drepturile cuvenite pentru trei luni în urma unor memorii (sumă totală în jur de 15.000 euro), situaţii din pricina cărora FC Unirea s-a aflat în retur la un pas de neprogramare în câteva rânduri. De altfel, după jocul cu Arieşul Turda (etapa a 20-a, 2 aprilie, contestaţie depusă de oaspeţi) „cazul” lui Norbert Varga a ajuns ieri pe masa comisiilor federale, mijlocaşul invocând faptul că nu şi-a primit banii la timp, iar albaiulienii nu trebuiau să joace, sau să piardă la „masa verde”!
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Adu Academy Șona (iarăși „manita” Macarie), CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! ”Lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 28-a: Adu Academy Șona, CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! Ionuț Macarie – iarăși „manita”, FC Lopadea Nouă, ”lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu! CIL Blaj – Energia Săsciori 3-1 (2-1) Campioana stagiunii a reușit o nouă victorie, în derby-ul rundei, revenind de la 0-1 contra revelației […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea