Rămâi conectat

Cultură Educație

Tratamentele în străinătate, decontate în UE

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Europarlamentarii au votat, la Strasbourg (Franţa), Directiva care prevede dreptul pacienţilor de a beneficia de tratament medical într-un alt stat membru.
„Directiva privind asistenţa medicală transfrontalieră este benefică pentru pacienţi, dar statele membre ale UE trebuie să facă investiţii în sistemele naţionale de sănătate”, a spus comisarul european pentru Sănătate şi protecţia consumatorilor, John Dalli, după ce plenul a votat noua reglementare. Cetăţenii europeni pot beneficia de rambursarea cheltuielilor dacă au fost internaţi în spitalele din străinătate, dacă tipul de tratament sau costurile acestuia se regăsesc printre prestaţiile prevăzute de legislaţia naţională. Pacientului îi sunt decontate cheltuielile la nivelul prevăzut de sistemul de asigurări din ţara din care provine. Acest lucru va descuraja şi „turismul medical”. De exemplu, dacă pentru o operaţie de cezariană, în Ungaria, o pacientă cheltuieşte 1.000 de euro, casa de sănătate va transfera către maternitatea la care a născut o româncă doar suma pe care sistemul românesc o decontează pentru o operaţie similară în ţară. De regulă, pentru tratamente în Ungaria pacienţii ar putea primi doar jumătate din cheltuiala pe care au avut-o. Statele membre au la dispoziţie 30 de luni să introducă în legile lor prevederile directivei. (A.V.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea