// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Traian Berbeceanu, Nicolae Mureșan, Nicolaie Cean și Alin Muntean, din nou în instanță după un an și 8 luni. A început judecarea apelului în dosarul fostului comandant al BCCO Alba Iulia

A început judecarea apelului în dosarul fostului comandant al BCCO Alba Iulia • Traian Berbeceanu, Nicolae Mureșan, Nicolaie Cean și Alin Muntean, din nou în instanță după un an și 8 luni.

Înalta Curte de Casație și Justiție a început luni, 12 martie, judecarea apelului în dosarul fostului comandant al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu și a foștilor procurori de la DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan și Nicolaie Cean.

Procesul a fost reluat după mai bine de un an și 8 luni de la data în care poliţistul Traian Berbeceanu a fost achitat în dosarul în care procurorii DIICOT l-au acuzat de favorizarea unor grupări infracţionale, în timp ce anchetatorii săi au fost condamnaţi pentru fabricarea probelor. Procurorul Ioan Mureşan, unul dintre foştii săi anchetatori, a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

De asemenea, Cean a primit trei ani de închisoare, iar Alin Muntean, ofițer de poliție, patru ani de închisoare, ambele pedepse cu executare. În 23 octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, şi apoi arestat preventiv, pentru o lună, într-un dosar în care a fost acuzat de favorizarea ilegală a unor grupări infracţionale. Poliţistul din Deva a fost înlăturat de la conducerea BCCO Alba, însă ulterior şi anchetatorii săi au fost puşi sub învinuire de Direcţia Naţională Anticorupţie, sub acuzaţia că au fabricat probe false pentru a-l incrimina pe Berbeceanu.

Potrivit DNA, fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan şi cei doi complici ai săi, fostul procuror Nicolaie Cean şi poliţistul Alin Muntean, au fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu, încercând să îl reducă la tăcere şi să obţină de la acesta materiale despre care credeau că i-ar fi putut incrimina. În urma anchetei, Ioan Mureşan a fost suspendat din funcţia de procuror şi înlocuit de la conducerea DIICOT Alba Iulia. Berbeceanu a declarat că speră ca până la sfârșitul anului 2018 să revină la conducerea BCCO Alba Iulia.

DIICOT a solicitat în apel rejudecarea cauzei pe fond pe motiv că judecători din primul complet ar fi fost în incompatibilitate. DNA și Berbeceanu au cerut menținerea soluției de achitare și pedepse mai mari pentru ceilalți trei inculpați.

De cealaltă parte, Mureșan, Cean și Muntean au solicitat și ei în apel rejudecarea cauzei la instanța de fond, respectiv achitarea lor și condamnarea lui Berbeceanu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Traian Berbeceanu, Nicolae Mureșan, Nicolaie Cean și Alin Muntean, din nou în instanță după un an și 8 luni. A început judecarea apelului în dosarul fostului comandant al BCCO Alba Iulia

  1. Gâgă 14.03.2018 la 8:41

    Cei 3 mușchetari, cardinalul Richelieu….. dar unde e Milady de Winter !?