Rămâi conectat

Ştirea zilei

Traian Berbeceanu, Nicolae Mureșan, Nicolaie Cean și Alin Muntean, din nou în instanță după un an și 8 luni. A început judecarea apelului în dosarul fostului comandant al BCCO Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A început judecarea apelului în dosarul fostului comandant al BCCO Alba Iulia • Traian Berbeceanu, Nicolae Mureșan, Nicolaie Cean și Alin Muntean, din nou în instanță după un an și 8 luni.

Înalta Curte de Casație și Justiție a început luni, 12 martie, judecarea apelului în dosarul fostului comandant al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu și a foștilor procurori de la DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan și Nicolaie Cean.

Procesul a fost reluat după mai bine de un an și 8 luni de la data în care poliţistul Traian Berbeceanu a fost achitat în dosarul în care procurorii DIICOT l-au acuzat de favorizarea unor grupări infracţionale, în timp ce anchetatorii săi au fost condamnaţi pentru fabricarea probelor. Procurorul Ioan Mureşan, unul dintre foştii săi anchetatori, a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

De asemenea, Cean a primit trei ani de închisoare, iar Alin Muntean, ofițer de poliție, patru ani de închisoare, ambele pedepse cu executare. În 23 octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, şi apoi arestat preventiv, pentru o lună, într-un dosar în care a fost acuzat de favorizarea ilegală a unor grupări infracţionale. Poliţistul din Deva a fost înlăturat de la conducerea BCCO Alba, însă ulterior şi anchetatorii săi au fost puşi sub învinuire de Direcţia Naţională Anticorupţie, sub acuzaţia că au fabricat probe false pentru a-l incrimina pe Berbeceanu.

Potrivit DNA, fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan şi cei doi complici ai săi, fostul procuror Nicolaie Cean şi poliţistul Alin Muntean, au fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu, încercând să îl reducă la tăcere şi să obţină de la acesta materiale despre care credeau că i-ar fi putut incrimina. În urma anchetei, Ioan Mureşan a fost suspendat din funcţia de procuror şi înlocuit de la conducerea DIICOT Alba Iulia. Berbeceanu a declarat că speră ca până la sfârșitul anului 2018 să revină la conducerea BCCO Alba Iulia.

DIICOT a solicitat în apel rejudecarea cauzei pe fond pe motiv că judecători din primul complet ar fi fost în incompatibilitate. DNA și Berbeceanu au cerut menținerea soluției de achitare și pedepse mai mari pentru ceilalți trei inculpați.

De cealaltă parte, Mureșan, Cean și Muntean au solicitat și ei în apel rejudecarea cauzei la instanța de fond, respectiv achitarea lor și condamnarea lui Berbeceanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea