Rămâi conectat

Economie

Toate târgurile de animale din județul Alba au fost redeschise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Târgurile de animale din județul Alba au fost redeschise, informează Direcția Sanitar–Veterinară și pentru Siguranță Alimentară (DSVSA) Alba.

“Având în vedere că, in conformitate cu Regulamentul Comisiei Europene nr. 1266/2007, în România a debutat, începând cu data de 2 decembrie 2014 perioada liberă de vectori care transmit virusul bolii bluetongue, zonele de control de pe teritoriul României se elimină, iar tot teritoriul României va constitui zona de protecţie pentru bluentongue.

În acest context, restricţiile impuse de Directia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba privind diagnosticarea unui focar de bluetongue („boala limbii albastre”) într-o gospodărie din localitatea Cîmpeni au fost ridicate, iar toate târgurile de animale din judeţ au fost redeschise”.

În această perioadă, circulaţia rumegătoarelor pe teritoriul României se efectuează în conformitate cu prevederile Reg CE. Nr. 1266/2014, respectiv acestea pot circula cu conditia ca, în ziua transportării, să nu prezinte nici un semn clinic de febră catarală ovină”, se precizează în comunicarea DSVSA.

Boala limbii albastre a afectat până în prezent  peste 2.000 de animale din 26 de judete.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti, a afirmat, miercuri, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la cea de-a 7-a ediţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea