Rămâi conectat

Ştirea Ta

Tipuri de bărbaţi de evitat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pentru a nu îţi plânge în pumni şi a te trezi singură în urma unei relaţii ratate, trebuie să înveţi cum să stai departe de bărbaţii care te pot face să suferi. Există tipuri de care e bine să te fereşti:
lBărbatul misogin – Misogin nu trebuie considerat doar bărbatul care nu suportă să stea în preajma femeilor şi le urăşte. Există numeroşi “masculi” care se simt atraşi de femei, însă merg pe acelaşi principiu: femeia trebuie să facă mâncare, curat, să spele vasele, să se supună partenerului de viaţă. Misoginism se referă la toţi bărbaţii care tratează femeia ca pe un obiect, căruia nu îi pasă de sentimentele ei, este indiferent în relaţie, nu oferă explicaţii şi vrea doar independenţă. Şansele să poţi schimba un astfel de bărbat sunt destul de mici, aşa că ar fi mai bine să stai departe de el pentru a nu suferi mai târziu.
lBărbatul agresiv – La început dă dovadă de gelozie, lucru care te poate încânta, considerând că este din cauză faptului că ţine la tine şi vrea să te protejeze. Însă, mai târziu, odată cu trecerea timpului, îşi arată adevărata faţă şi devine extrem de posesiv şi de agresiv, îngrădindu-ţi libertatea. Îţi interzice să îţi mai suni prietenele, să ieşi în oraş fără el, să te îmbraci provocator sau să te aranjezi. Fereşte-te de un astfel de bărbat deoarece poate fi în stare de orice în situaţiile de criză şi singura care va avea de suferit vei fi tot tu. Nu încerca să îl schimbi deoarece cu siguranţă efortul tău va fi în zadar şi vei rămâne cu un gust amar după despărţire.
lBărbatul infidel – Cine îşi doreşte un bărbat care umblă şi după alte femei? Fie că este un Don Juan sau doar îi place să flirteze cu altele, ar fi mai bine dacă ai încerca să păstrezi doar o relaţie de prietenie între tine şi un astfel de bărbat. Există bărbaţi care, chiar şi dacă aspectul fizic nu îi ajută foarte mult, au mare încredere în ei şi reuşesc să cucerească o femeie doar cu un zâmbet. Chiar dacă reuşeşti să îl ţii pe acest bărbat lângă tine pentru o vreme, fii sigură ca într-un final vei avea parte de surprize neplăcute deoarece interesul lui faţă de femei va rămâne neschimbat pe parcursul relaţiei. Îi place feminitatea doamnelor, să se uite după altele şi să se laude cu farmecul lui de veşnic cuceritor.
lBărbatul veşnic copil – Odată cu adolescenţa, un bărbat ar trebui să se detaşeze de mama lui, între aceştia existând doar sentimentul de dragoste şi de respect reciproc. Aprecierea şi ataşarea de mamă este total diferită de dependenţa de părinţi. Bărbatul care încă nu s-a maturizat poate fi egoist, alintat, iresponsabil şi foarte apropiat de mama sa. Ceea ce defineşte cel mai mult acest tip de bărbat este faptul că el nu caută neapărat o iubită sau o parteneră, ci mai degrabă o femeie – mamă, care să aibă grijă de el, să îl dădăceasă, să îl sprijine, să îl răsfeţe şi să îl crească în continuare. Degeaba încerci să îl schimbi, vrând cu orice preţ să îl transformi într-un bărbat adevărat. Este posibil ca rezultatele să nu fie cele la care ai visat, el să ajungă să te urască pentru că încerci să îi distrugi relaţia cu mama, iar tu să ajungi singură, îndrăgostită şi părăsită.
lBarbatul neîngrijit – Bărbatul care este certat cu igiena poate fi considerat o persoană leneşă, murdară. Chiar şi faptul că este dezordonat, îşi aruncă şosetele prin casă, lasă vasele murdare în chiuvetă pentru o săptămână sau îi este greu să aspire şi să spele hainele, îl poate da de gol. Cum descoperi un astfel de bărbat? Este simplu: după felul în care se îmbracă (hainele şifonate), după dezordinea de la el din casă sau după lenea pe care o manifestă în momentul în care îi ceri să se tundă sau să renunţe la barbă. Chiar dacă un bărbat neîngrijit poate avea un aer misterios şi este uşor neglijent, lucru care te atrage, este mai bine să scapi de el deoarece, în timp, lipsa igienei corporale devine o problemă destul de gravă.
lBărbatul incult – În această secţiune facem referire strict la modul de educaţie, neavând în vedere planul financiar. Oricum, foarte mulţi bărbaţi care de-abia ştiu să scrie corect în limba maternă, au ajuns să câştige sume enorme de bani, să conducă maşini luxoase şi să se bucure de fete frumoase. Nu este vorba nici despre cât timp a petrecut pe băncile şcolii, ci doar despre cei care îşi zic “boşi” sau vorbesc despre ei la persoana a III a, se laudă cu stilul lor de viaţă, folosesc apelative precum “scumpo”, “prinţeso”, “păpuşo” pentru a atrage atenţia femeilor, se îmbracă în haine kitchoase, sunt foarte mândri de viaţă şi de toţi prietenii lor, pe care îi numesc “fraţi” sau “tovarăşi” şi nu ştiu să facă nici măcar acordul între subiect şi predicat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

Festivalul „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, fără MOȚI: ”Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Nici un specialist în folclor din zonă nu a fost invitat în juriu!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Festivalul „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, fără MOȚI: ”Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Nici un specialist în folclor din zonă nu a fost invitat în juriu!”

Festivalul Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți, la munte”, ediția a XXXVI-a, se va desfășura în data de 1 octombrie 2023, de la ora 18:00, în piața „Avram Iancu” din Câmpeni. Deși chiar denumirea spune că evenimentul are loc în țara moților, se pare că nici un specialist în folclor din zonă nu va face parte din juriul concursului.

Maestrul Liviu Burz, tenor al Operei de Stat din Viena, originar din Câmpeni și cetățean de onoare al acestui oraș, a semnalat într-o postare pe pagina de socializare Facebook, faptul că nici un reprezentant al moților, specialist în folclor, nu va face parte din cei aleși să jurizeze concursul care se va desfășura duminică, 1 octombrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Am văzut că pe data de întâi octombrie va avea loc la Câmpeni festivalul ”Sus, sus, sus, la moți, la munte”. Foarte fain, dar din păcate fără nici un moț! Din câte am înțeles, nici un specialist în folclor din zona noastră nu a fost invitat în juriu! Trist! Foarte trist!

Este festivalul orașului Câmpeni! (Totuși). Am văzut că o să vină cineva din Alba Iulia să organizeze acest eveniment! Foarte ciudat!”, a scris Liviu Burz.

Postarea maestrului din Câmpeni nu a rămas fără ecou, zeci de locuitori din zonă  susținându-i punctul de vedere.

21 de concurenți din peste 10 județe ale țării vor concura pentru obținerea Marelui Premiu al Concursului național de interpretare ,,Sus, sus, sus, la moți, la munte”. Concursul va fi jurizat de personalități marcante ale României, care, prin activitatea susținută din ultimele decenii, au contribuit și contribuie substanțial la promovarea, valorificarea și conservarea elementelor de patrimoniu cultural imaterial:

ELISE STAN, etnomuzicolog, realizator și producător de emisiuni folclorice la Televiziunea Română, membru în juriul talent-show-ului ,,Vedeta populară” – TVR1.

ROXANA GIBESCU, doctor în muzică, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, etnomuzicolog, reprezentant al Casei de Discuri Electrecord.

În recital, Grupul tradițional de tulnicărese MOAȚELE DIN CÂMPENI, ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEȚULUI ALBA, dirijor Alexandru Pal, alături de soliștii vocali ROXANA RECHE, FLORICICA MOGA, DORINA NARIȚA, NICOLAE PLUTĂ, IOANA CIOREA, MIRELA MĂNESCU-FELEA și LEONTINA FĂRCAȘ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| La un pas de TRAGEDIE, în Alba Iulia: Un șofer „kamikaze” a ignorat semnul „cedează trecerea”, la o intersecție din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| La un pas de TRAGEDIE, în Alba Iulia: Un șofer „kamikaze” a ignorat semnul „cedează trecerea”, la o intersecție din municipiu

Un albaiulian s-a aflat la un pas de a accident, într-o intersecție din Alba Iulia, după ce un șofer a ignorat orice regulă a traficului și nu a oprit la semnul „Cedează trecerea”, pentru a-i oferi prioritate.

Incidentul s-a petrecut la intersecția dintre strada Vasile Alecsandri și strada Petru Maior.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cetățeanul care s-a aflat la un pas de a fi lovit a surprins incidentul, cu ajutorul unei camere de bord, și l-a postat pe grupul INFO TRAFIC jud. Alba.

„Cedează trecerea” adică acel indicator care e cu vârful în jos…

La întâlnirea acestui indicator, conducătorul auto este obligat să reducă viteza și să se asigure că pe drumul prioritar nu circulă autovehicule, și abia apoi poate să pătrundă în intersecție”, a transmis autorul postării.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Pisici otrăvite cu antigel, în cartierul Lipoveni, din Alba Iulia: ”Într-o lună ne-au murit două animale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Pisici otrăvite cu antigel, în cartierul Lipoveni, din Alba Iulia: ”Într-o lună ne-au murit două animale”

Mai multe pisici au murit în ultimele săptămâni în cartierul Lipoveni din Alba Iulia, cel mai probabil în urma otrăvirii intenționate cu antigel.

Cazul a fost semnalat de un cititor ziarulunirea.ro, care în mai puțin de o lună a pierdut două feline, ambele cu simptome de otrăvire cu antigel.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micile animale aveau arsuri grave în cavitatea bucală, ca urmare a ceea ce pare a fi o acțiune de otrăvire concentrată.

Potrivit martorilor, ar fi vorba despre mai multe pisici otrăvite în zonă. Cel mai recent caz a ajuns în weekend la o clinică veterinară din Deva, în speranța că animalul mai poate fi salvat. Din nefericire, eforturile veterinarilor au fost în zadar, pisica nu a supraviețuit.

Nu se știe câte pisici otrăvite sunt în cartier, iar numărul felinelor să fie mult mai mare, ținând cont că în zonă trăiesc și animale fără stăpân, unele dintre ele refugiindu-se în zone greu accesibile, unde e posibil să fi murit.

Stăpânul pisicii otrăvite a declarat pentru ziarulunire.ro că în urma analizelor efectuate la clinica din județul Hunedoara a reieșit că felina a fost otrăvită într-adevăr cu antigel. În baza rezultatelor obținute, acesta urmează să depună și o plângere la Poliția Animalelor, în speranța că vor fi luate măsuri, iar vinovatul va fi tras la răspundere pentru faptele sale.

În România, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, constituie infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Conform unor studii majoritatea cazurilor de otrăvire la animale este cauzat de consumul de antigel. Acesta poate să fie accidental, dar din păcate sunt destul de frecvente și cazurile de otrăvire voită, premeditată.

Majoritatea antigelurilor comercializate conțin etilenglicol, o substanță extrem de toxică pentru orice animal, inclusiv pentru om.

Odată ingerat cauzează insuficienţă renală ireversibilă care în cele mai multe cazuri duce la moarte în doar câteva zile.

În cazul intoxicației cu etilenglicol se pot delimita 3 faze:

-în primele ore (1-12 ore) animalul este letargic, dezorientat, amețit.
-la 12-24 de ore de la ingerare aparent își revine
-după o zi începe să mainfeste semnele insuficienței renale: consumă multă apă, urinează des și mult, vomită, devine foarte letargic. În final manifestă semne nervoase, tremură sau chiar are convulsii, după care intră într-o stare comatoasă și în final moare.

Ce este de făcut?

Dacă ați văzut animalul lingând antigel, adresați-vă imediat medicului veterinar! Primele ore sunt critice pentru salvarea animalului! Cât mai repede trebuie indusă voma pentru a elimina substanța toxică din stomac. Tratamentul cu antidot specific este eficient doar dacă este administrat în primele 3-5 ore. După trecerea acestui timp critic încep să se formeze cristalele tipice, care deteriorează ireversibil rinichii.

În cazul în care trece mai mult timp de la ingerarea “otrăvii” tratamentul este foarte dificil și în cele mai multe cazuri fără nici un rezultat, fără dializă practic nu au șanse de supraviețuire.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare