Rămâi conectat

Sport

Timp de două zile, la Arieşeni, în 31 ianuarie şi 1 februarie, Cupa „Andrei Tanţoş”, la schi alpin, ediţia a cincea

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cupa Andrei Tantos schi 13Cupa „Andrei Tanţoş” la schi alpin, ajunsă la cea de-a cincea ediție, se va desfășura în acest an la Arieșeni, având două zile de competiţie, 31 ianuarie și 1 februarie 2017.

Programul evenimentului conține două concursuri, unul de slalom şi unul de slalom uriaş. Proba de slalom este prevăzută marţi 31 ianuarie, începând cu ora 10.00, iar proba de slalom uriaş se va disputa miercuri, 1 februarie, de asemenea începând cu ora 10.00. Festivitatea de premiere se va derula în a doua zi a competiţiei, respectiv în data de 1 februarie, în jurul orei 14.00. Întrecerea este destinată atât juniorilor, cât și seniorilor, fiind un concurs de rang național care punctează în Cupa României la categoria Open. La start se vor alinia, la fel ca și în anii precedenți, cei mai titraţi schiori ai României, de la peste 10 cluburi din ţară, inclusiv campionii de la CSŞ Cîmpeni.

*În premieră, slalom paralel în nocturnă

În premieră în acest an, va avea loc şi o probă de slalom paralel, atât pentru fete cât și pentru băieți, care se va desfăşura în data de 31 ianuarie, pe nocturnă, începând cu ora 18.00. Seara primei zile de concurs se va încheia cu o lansare de baloane albe cu heliu în memoria multiplului campion național la schi alpin, Andrei Tanţoş, plecat din păcate dintre noi în urma unui tragic accident rutier produs în 2012. Aceste baloane vor înlocui tradiționala lansarea de lampioane din anii precedenţi. Evenimentul nocturn se va derula pe pârtia Vârtop 2 iar probele de slalom si slalom uriaș se vor ține pe pârtia Piatra Grăitoare, în măsura în care stratul de zăpadă va permite acest lucru. „Competiția fiind open, am ales să creștem puțin dificultatea probelor și spectaculozitatea evenimentului. Am intervenit prin schimbarea pârtiei Vârtop 2 cu Piatra Grăitoare care are o dificultate mai mare atât ca lungime cât și ca diferență de nivel, asta în cazul în care condițiile de concurs vor fi potrivite, deoarece pârtia Piatra Grăitoare nu beneficiază de instalații pentru producerea de zăpadă artificială. Așteptăm un număr cât mai mare de spectatori pentru a încuraja sportivii, dar și pentru a urmări spectacolul nocturn, unic în România”, a declarat Tiberiu Tanţoş, tatăl şi totodată antrenorul regretatului schior din Munţii Apuseni.

Acest concurs este organizat de către Consiliul Județean Alba și Asociaţia Sportivă Montana Abrud, în parteneriat cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon, Direcţia Judeţeană de Sport şi Turism Alba, Clubul Sportiv Școlar Cîmpeni, Primăria Abrud și Consiliul Local Abrud, Liceul “Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud, Cabana Vârtop, Centrul de închirieri Polar, administrația pârtiei „Piatra Grăitoare” și cu ajutorul sponsorilor Volla România, Elan România, SC Arieșul Conf SRL şi SC Agras SRL ce ajută an de an la desfăşurarea unei competiţii de suflet, devenită tradiţională şi care capătă anvergură de la o ediţie la alta, devenind un punct însemnat pe harta schiului alpin autohton.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Gala Sportului Județean 2023: Mihaela Blaga (atletism) și Andrei Irimie (powerlifting) – sportivii anului, Volei Alba Blaj – cea mai bună echipă

Dan HENEGAR

Publicat

în

La Gala Sportului Județean 2023 Mihaela Blaga (atletism) și Andrei Irimie (powerlifting) au fost desemnați sportivii anului, iar campioana Volei Alba Blaj – cea mai bună echipă La Gala Sportului Județean 2023, eveniment desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și amânat pentru acest an, Mihaela Blaga (atletism, CS Universitar Alba Iulia/ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea