Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Tigrul platanului: Ce este și cum ne putem proteja de înțepăturile acestei insecte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tigrul platanului: Ce este și cum ne putem proteja de înțepăturile acestei insecte

Tigrul platanului este o insectă foarte mică, de doar 4 milimetri, originară din America de Nord, care face parte din familia ploșnițelor. Insecta atacă frunzele platanului și frasinului, însă își poate îndrepta înțepătura și către om. Află cum poți trata înțepăturile insectei Tigrul platanului.

Tigrul platanului sau Tigararul platanului, a cărei denumire științifică este Corythucha ciliata, este o specie originară din America de Nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori atacă și frasinul. În Europa, insecta a fost descoperită prima data în anul 1964, în orașul Padova, din Italia, conform botaniștii.ro.

Locuitorii marilor orașe din România sunt deranjați în ultima prioadă, pe lângă țânțari și căpușe, și de tigrul platanului. Insectele minuscule sunt extrem de enervante, iar înțepăturile lor deranjante.

Cum arată insecta Tigrul platanului

Insectele au dimensiuni mici, între 2 și 4 mm lungime, iar corpul este aplatizat. Capul insectei are culoare gri deschis, ochii sunt bine dezvoltați și au antene scurte.

Deși pentru bucureșteni invazia este relativ nouă, alte orașe din țară se plâng de mai mulți ani de prezența acestor dăunători și de fiecare dată în timpul verilor caniculare.

Tigrul platanului – cum apare insecta

Insecta Tigrul Platanului apare la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în medii cu vegetație bogată, acolo unde este predispusă să se înmulțească. Este întâlnită mai des în zone unde sunt plantați mulți platani, dar în ultimii ani, insecta este tot mai prezentă în aglomerația urbană, pe terease amenajate cu plante, parcuri sau gărdini.

Tigrul platanului – cum ne apărăm de insectă

Având în vedere că este o insectă mică și transparentă, aceasta poate rămâne pentru mult timp pe haine sau în păr. Leziunile lăsate pe corp nu sunt la fel de mari precum cele de țânțari sau păianjeni și nici înțepătura nu se simte atât de intens ca în cazul altor insecte de sezon. Însă, ce putem face pentru a ne feri de aceste insecte deranjante atât prin ușoara lor ciupitură, cât mai ales prin prezența constantă pe haine și păr?

Cum previi înțepăturile insectei Tigrul platanului

Spălarea cu apă și săpun a zonei înțepate sau aplicarea unui cubuleț de gheață sunt remedii care pot fi aplicate imediat după înțepătură;

Pentru a scăpa de prezența insectei peste tot în jurul nostru, soluția o reprezintă hainele lejere care să acopere mâinile și picioarele în totalitate;

Înainte de intrarea în casă, hainele trebuie scuturate foarte bine; Deparazitarea zonelor verzi, acolo unde insecta se înmulțește;

Spray anti insecte sau soluții care calmează mâncărimea și erupția.

sursa foto: Facebook / S. Alexandra


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea