Rămâi conectat

Sport

Test orădean pentru „alb-negri” la debutul intern din retur

Dan HENEGAR

Publicat

în

Prima reprezentaţie din 2012 pe arena albaiuliană, FC Unirea Alba Iulia – FC Bihor Oradea, contează pentru etapa a 17-a a seriei vestice din Liga a 2-a (observator Cr. Ristache Reşiţa) şi se va disputa sâmbătă, 24 martie, de la ora 11.00. „Alb-negrii” (locul 8, 23 de puncte) versus „roş-albaştrii” (locul 10, 20 de puncte) înseamnă un joc în care combatantele râvnesc toate punctele pentru a pătrunde în plutonul fruntaş şi a depăşi mediocritatea.
Amfitrionii au probleme de efectiv, prin suspendarea lui I. Şerban, absenţele prelungite ale lui Bălu şi M. Mariş, indisponibilitatea recentă a lui Negură, antrenorul Gherman având de optat în centrul defensivei între tinerii Schuller şi Potopea. „Meciul este unul dificil din trei puncte de vedere: jucăm acasă iar noi afişăm probleme la partidele interne, lucru reliefat şi în tur; am mari dificultăţi de a alcătui primul unsprezece şi FC Bihor vine după o întâlnire pierdută pe teren propriu„, a declarat principalul unirist. Acesta a oferit o replică savuroasă când a caracterizat forţa oponenţilor: „Oradea este periculoasă ca şi echipă în ansamblu, în România nu există jucători determinanţi, capabili să câştige singuri o întâlnire! Doar în Champions League, la Barcelona şi Bayern München regăseşti asemenea fotbalişti geniali„.

*Alba n-a mai câştigat de 140 de zile

Trupa lui Gherman a acumulat 4 întâlniri (3 externe) fără a cunoaşte gustul victoriei, un interval de 140 de zile, incluzând aici prelunga pauză competiţională. Precedentul succes datează din etapa a 12-a, 1-0 pe „Cetate” cu Mureşul Deva (5 noiembrie), iar albaiulienii au strâns numai trei remize, înregistrate în compania ultimelor clasate, CSM Rm Vâlcea, Arieşul Turda (retrasă), Juventus Bucureşti. „Normal că sunt degamăgit de această serie. Noi am luat puncte la echipe bune din serie şi am cedat altele în compania celor din subsol. Le-am şi transmis elevilor mei că egalul de la Rm Vâlcea capătă valoare şi mai mare dacă batem pe FC Bihor„, a conchis Gherman, ce va prilejui debutul nou-venitului N. Oltean, legitimat în această săptămână.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea