Rămâi conectat

Sport

Terek Groznâi – 91.930 € pentru Unirea Alba Iulia *41.000 de lei, indemnizaţia de succes a administratorului judiciar!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florinel Oprinca Unirea Alba Iulia1Terek Groznâi (Rusia) a achitat 91.930 de euro Unirii Alba Iulia în contul transferului lui Gheorghe Grozav de la Petrolul Ploieşti. Albaiulianul Gicu Grozav ajută în continuare defuncta Unirea Alba Iulia, echipa la care a făcut primii paşi în fotbal, deşi a părăsit gruparea „alb-negrilor” în 2010 când a fost vândut în Belgia, la Standard Liege, contra sumei de 350.000 de euro. Astfel, în conturile echipei din Cetatea Marii Uniri au intrat 91.930 de euro reprezentând procentul din taxa de solidaritate cuvenit în urma transferului din luna septembrie a internaţionalului român, de la Petrolul Ploieşti în Rusia la Terek Groznâi. Şi nu este primul unirist care sprijină indirect un club dispărut la nivel de seniori, precedentul caz fiind vara trecută când Steaua a plătit încă 22.000 de euro în contextul achiziţionării lui Nicuşor Stanciu de la FC Vaslui.

*Mai vor încă 117.500 de euro!

Unirea a pierdut la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti procesul intentat impresarului Florin Manea, prin care a solicitat 30.000 de euro, acesta intermediind transferul lui N. Stanciu, în 2011 la FC Vaslui. De asemenea juniorul Filip Morar (plecat în vară la Honved Budapesta) a câştigat la Tribunalul Alba „anularea contractului de prestări servicii”, însă cazul se judecă iar şi la comisiile abilitate din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. În plan fotbalistic, mai sunt alte două procese pe rol la Tribunalul Alba: cu italienii de la Empoli Fotbal Club SA – cu 60.000 de euro (termen în 17 februarie) şi formaţia belgiană Royal Standard de Liege SA – cu 57.500 de euro (termen în 10 februarie).

*Florinel Oprinca: 5 la sută din incasabile

Rezumând, Unirea Alba Iulia, unica echipă din Alba prezentă în Liga 1, formaţia ce aniversează în acest ani 9 decenii de activitate este în pragul dispariţiei, activitatea fiind doar la nivel de juniori A şi B şi aceştia la un pas de a fi evacuaţi din stadion la un moment dat. Din lipsă de fonduri, nu se mai joacă pe „Cetate”, motivul financiar fiind determinant în provocarea dramei grupării din municipiul reşedinţă de judeţ. Şi, din banii cuveniţi în urma talentului unui jucător ce a învăţat fotbalul în „alb-negru”, o parte au revenit administratorului judiciar. Extrem de reţinut şi de rezervat în momentul în care este interpelat despre cursul procesului de insolvenţă, Florinel Oprinca a primit, după virarea banilor de către Terek, indemnizaţie de succes (5 la sută din încasabile de la deschiderea procedurii şi până în prezent), o sumă cifrată la 41.257 lei (TVA exclus). Să mai adăugăm ceva, juniorii fac antrenamente în prezent şi din banii proprii, prin chetă făcută de antrenori pentru închirierea terenurilor.

*Adunarea creditorilor – în 20 februarie

La solicitarea firmei SC Man Tours, SC Fotbal Club Unirea 2006 SA, societatea ce administrează echipa din fotbal a intrat în insolvenţă, lichidator judiciar în dosarul aflat pe rol la Tribunalul Alba fiind Florinel Oprinca. La începutul lunii noiembrie 2013 a fost întocmit tabelul definitiv al creanţelor, cuantumul datoriilor depăşind suma de 1,8 milioane de euro (cu amendementul unui litigiu pe rol, 5.510.063 lei fiind sub condiţie suspensivă – o creanţă bugetară a DGFP Alba). Adunarea Generală a Creditorilor a aprobat planul de reorganizare, acum aşteptându-se, juridic vorbind, „undă verde” în privinţa reorganizării, sau declararea falimentului, ceea ce ar însemna dispariţia totală a clubului. În 17 ianuarie 2014, judecătorul sindic a admis planul de reorganizare, un nou termen în instanţă fiind stabilit în 28 februarie, când ar trebui confirmat planul în cauză. Până atunci, joi, 20 februarie, la ora 13.00 a fost convocată adunarea creditorilor, pe ordinea de zi figurând votarea planului de reorganizare propus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea