Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Teodor Atanasiu candidatul USL la preşedinţia Consiliulului Judeţean Alba: Preşedintele de Consiliu Judeţean trebuie să creeze locuri de muncă, nu să fie un fel de „primar” de mâna a doua

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să se ocupe de locurile de muncă, e direct responsabil. Acum nu se întâmplă aşa ceva! În acest moment în judeţul Alba nimeni nu îşi asumă soarta locurilor de muncă. Parcă am vorbi de un copil părăsit pe care nu îl doreşte nimeni. Noi, USL, vrem din contră să ne implicăm 100% şi să facem din locurile de muncă prima şi cea mai importantă prioritate la „judeţ”. E o schimbare de gândire şi de mentalitate pe care eu şi echipa USL o vom aduce la vârf.
E vorba de o schimbare majoră pentru că actuala conducere PDL evită de 8 ani acest subiect; se ascunde şi nu îşi asumă această eroare şi lipsă de viziune. Acum Consiliul Judeţean e absent de la masa de negocieri, e absent de pe piaţa investiţiilor. Este o greşeală strategică majoră: este ca şi cum ai lăsa o ţară necondusă! Preşedintele de „judeţ” nu e doar un fel de primar – aşa cum se întâmplă acum! Asta e o perspectivă foarte limitată! El trebuie să fie cu totul altceva: adică un conducător, un creator de locuri de muncă, un coordonator de investiţii.
Ni se tot spune de către tandemul PDL-Dumitrel că preşedintele de la „judeţ” nu are treabă cu locurile de muncă. Greşit! Aici ne despărţim radical. E doar o fugă de răspundere şi o ascundere a propriei lor incompetenţe. Iată doar 5 argumente simple pentru care Preşedintele de la judeţ e principalul responsabil pentru locurile de muncă:
1. Un judeţ are nevoie de un lider care să îl reprezinte în relaţiile economice. Nu are cine altcineva să facă asta. Nu e pus nimeni altul să vegheze la bunăstarea oamenilor dintr-un judeţ în afară de Preşedinte.
2. E nevoie de un anumit tip de pregătire şi de expertiză în discuţiile cu investitorii. Acest tip de competenţă se poate atinge doar la acest nivel. Doar oraşe mai mari îşi mai permit echipe proprii de oameni care să stea de vorbă cu marile firme. Preşedintele de Consiliul Judeţean e cel care trebuie să conducă direct acest efort, aceşti experţi, ca un general de armată.
3. Investiţiile nu privesc doar o localitate separat, ci poli de dezvoltare din judeţ pe care noi vrem să îi facem, adică zone cu un anumit specific. O investiţie într-o localitate afectează şi toată zona limitrofă, poate crea prin „iradiere” alte afaceri, poate folosi oamenii şi pregătirea lor într-un anumit fel. Preşedintele de CJ e cel care trebuie să vadă aceste oportunităţi, e de „nivelul” lui.
4. Localităţile nu pot oferi facilităţi fără implicarea Consiliului Judeţean. Preşedintele trebuie să fie ca un director de fabrică care alocă resurse la secţiile de producţie. E nevoie ca el să fie „cureaua de transmisie” între investitori şi primării, să nu îi lase pe aceştia singuri. Preşedintele de la „judeţ” trebuie să fie fratele mai mare care garantează pentru localităţile sale. Mai mult decât atât, preşedintele de judeţ trebuie să vadă în avans oportunităţile unei localităţi, să aibă un as în mânecă” pentru viitorii investitori.
5. E nevoie de o ofertă economică integrată, care să privească tot judeţul – toate oportunităţile sale. Nu are cine să facă această veritabilă mapă de prezentare, în afară de Preşedintele de la judeţ şi echipa sa de colaboratori apropiaţi.
Noi înţelegem acest rol pe care echipa de la Consiliul Judeţean trebuie să îl aibă, ştim ce avem de făcut şi ne asumăm această muncă, spre deosebire de adversarii noştri politici de la PDL. În plus, pot spune despre echipa mea că are capacitatea să negocieze cu orice investitor de orice calibru pentru binele judeţului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea