Rămâi conectat

Sport

Tenismenul David Manu (TC Sun Alba Iulia), vicecampion la dublu la turneul internaţional de la Timişoara

Dan HENEGAR

Publicat

în

Albaiulianul David Manu (TC Sun Alba Iulia) și-a trecut în cont un nou rezultat de apreciat, reușind să devină vicecampion național la turneul internațional de tenis de câmp ITF Under 18 de la Timișoara (de categoria ITF Juniors 5).

Este o performanță demnă de luat în seamă a talentatului tenismen din Cetatea Marii Uniri, la o categorie competițională superioară ca vârstă, Sportivul în vârstă de 16 ani împliniți în luna februarie a confirmat astfel forma remarcabilă pe care o traversează, fiind la a doua competiție internațională în care a devenit vicecampion la dublu.

Dacă în proba de simplu a turneului de pe malul Begăi a fost eliminat în primul tur, după eșecul 6-1, 4-6, 2-6, cu Alexandru Giurea (ATC Elite Tg. Jiu, favoritul nr. 8), ajuns în finală, albaiulianul (foto, stânga) a jucat finala pe tabloul de dublu. David Manu (foto, stânga) a făcut pereche cu Matei Victor Palcău (CSU “Simona Halep” Constanța) și din postura de favoriți nr. 4 au trecut pe rând de Maximilian Dan și Aron Bendek (ambii Dyadora Timișoara, un dublu 6-1; Luca Dobronauțeanu și Andrei Robitu (de la Tennis Team București), la mare luptă, în sferturi, scor 6-7 (3), 6-4, 10-6; Erik Kovacs și Kevin Kovacs (ambii Canada, principalii favoriți), 6-1, 6-1, în semifinale, fiind învinși, de perechea Petr Panacek și Oldrich Vejsicky (Cehia), scor 3-6, 3-6.

La Timișoara a fost al treilea turneu consecutiv finalizat cu trofee, competiția fiind organizată de CS Dyadora Timișoara. Mai întâi, David Manu împreună cu Goncalo Marques (Portugalia), s-a clasat pe locul secund la turneul ITF J5 de la Târgu Jiu. Ulterior și-a mai trecut în palmares două trofee, la Mamaia Tenis Europe, unde a câștigat atât la simplu, cât și la dublu, la turneul Under 16 de categoria a doua cuprins în calendarul Tennis Europe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea