Tenismeni de la TC Sun Alba Iulia, la prima competiție post-pandemie | Talentatul David Manu s-a impus la categoria Under 18

Paul Voicu - Primar 2020

Nouă tenismeni legitimați la TC Sun Alba Iulia au participat la prima competiție de tenis de câmp post-pandemie organizată în România. Cele mai bune rezultate au fost realizate de David Manu – care a obținut un binemeritat loc întâi la categoria 18 ani – și fratele său, Alexandru Manu, clasat pe poziția secundă la categoria 12 ani. Competiția s-a ținut doar simplu, feminin și masculin, la categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani,14 ani și 18 ani.

A fost un restart așteptat cu nerăbdare de jucătorii ce au avut parte de luni chinuitoare, turneul de la Cluj-Napoca transformându-se astfel într-un campionat național neoficial. Încet, încet, practicanții “sportului alb” și-au reluat antrenamentele, pregătindu-se astfel pentru primele competiții ale sezonului de vară, în condițiile în care Comisia de Competiții a Federației Române de Tenis a decis reluarea întrecerilor din calendarul intern al FRT începând cu data de 27 Iunie 2020. Primul turneu de juniori din circuitul național FRT, BT Tennis Cup 3, s-a desfășurat la Cluj Napoca la baza sportivă Winner’s și a avut un număr record de participanți: peste 140 de jucători. Au fost 3 zile pline de meciuri, binevenite după o pauză competițională atât de lungă.

ELIT

Tenis Club Sun Alba Iulia a avut în turneu un număr de 9 jucători, după cum urmează: Chrissa Moldovan, Brândușa Dumitru, Alexandru Manu, Mircea Nicolas Plopeanu, Briana Moldovan, Maria Pușcău, Alexandra Moldovan, David Manu și Răzvan Gligor, la turneu participând și aiudeanca Alexia Mărginean (Dinamo București).

Măsurile de prevenire și protecție pentru toți tenismenii au fost prioritare, toți cei care au participat la competiție fiind verificați conform reglementărilor sanitare în vigoare. Meciurile s-au desfășurat după sistemul ”cel mai bun din trei seturi, cu Match Tie-break (10 puncte) în setul decisiv”. Această decizie este valabilă pe perioada în care competițiile se desfășoară potrivit recomandărilor Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății cu privire la asigurarea condițiilor de disputare în siguranță sanitară a activității sportive și a competițiilor.

Mihail David - 2020

Competitivitatea este o cerință pentru a deveni un jucător de tenis de succes. Este baza motivației de a munci din greu pentru a îmbunătăți abilitățile și a concura pentru a câștiga. Sportivii de la clubul nostru s-au adaptat la acest nou început și au reușit să facă față emoțiilor dificile mai intense din timpul competiției”, a transmis Cristina Moldovan, reprezentantul TC Sun Alba Iulia.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...