FOTO/VIDEO: Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac 2012: Gospodinele de la Pensiunea “Andra” au făcut cele mai delicioase prăjituri
Se ştie că turismul în România se face în zone deosebit de pitoreşti, dar deopotrivă cu preparate culinare şi mâncăruri tradiţionale de excepţie. Ei bine, în cadrul Târgului Naţional de Turism Rural, desfăşurat în acest weekend la Albac, a avut loc şi un concurs gastronomic, în care cele mai bune gospodine (bucătărese) ale unor pensiuni turistice s-au întrecut, de această dată, în cele mai speciale reţete de prăjitură.
Iată care sunt acestea: Ioana Morar – Alba Iulia, Pensiunea Castel Templul Cavalerilor – Livezile, Pensiunea Poiana Verde, Pensiunea Steaua Arieşului, Pensiunea Andra, Pensiunea Casa cu Dor, Pensiunea Izvorul Muntelui – Ampoiţa, Daniela Tecaru, Carmen Buhoi. Fiecărui competitor i s-a pus la dispoziţie o masă de expunere, decorarea ei fiind responsabilitatea acestuia. În timpul prezentării şi degustării produselor echipa a trebuit să descrie succint produsul.
Juriul a fost format din Ştefan Pădure – preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Alimenului Românesc, Adrian Hădean – bucătar Cluj-Napoca şi Cosmin Toma – bucătar şef la Hotel Hermes. Aceştia au trebuit să puncteze gustul şi prezentarea finală a produselor.
Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 9 septembrie 2012, în cea de-a doua zi a târgului. După o îndelungă degustare de către membrii juriului a delicioaselor prăjituri, aceştia au hotărât acordarea următoarelor premii:
“Prăjituri cu fructe de pădure” şi “Prăjituri cu brânză”
Locul I – Pensiunea Andra (Albac), care a primit un premiu în bani, în valoare 400 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat de Tiberiu Todea – primarul comunei Albac.
Locul II – Pensiunea Steaua Arieşului (Albac), care a primit un premiu de 300 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat Emil Comşa, preşedintele ANTREC, filiala Alba.
Locul III – Pensiunea Poiana Verde – (Albac), care a primit tot un premiu în bani, în valoare de 200 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat de Cosmin Toma – bucătar şef
Hotel Hermes.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități
Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Când pică Paștele ortodox și catolic în 2024 și în următorii ani – calendar
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții românești de Paște. Credințe și Superstiții de Paște
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Floriile 2025. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2026, 2027. Obiceiuri, tradiții și superstiții
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE DE PASTELE ORTODOX 2023. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului
-
Actualitateacum 20 de ore
Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi