Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

FOTO/VIDEO: Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac 2012: Gospodinele de la Pensiunea “Andra” au făcut cele mai delicioase prăjituri

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se ştie că turismul în România se face în zone deosebit de pitoreşti, dar deopotrivă cu preparate culinare şi mâncăruri tradiţionale de excepţie. Ei bine, în cadrul Târgului Naţional de Turism Rural, desfăşurat în acest weekend la Albac, a avut loc şi un concurs gastronomic, în care cele mai bune gospodine (bucătărese) ale unor pensiuni turistice s-au întrecut, de această dată,  în cele mai speciale reţete de prăjitură.

 Iată care sunt acestea: Ioana Morar – Alba Iulia, Pensiunea Castel Templul Cavalerilor – Livezile,  Pensiunea Poiana Verde, Pensiunea Steaua Arieşului, Pensiunea Andra, Pensiunea Casa cu Dor, Pensiunea Izvorul Muntelui – Ampoiţa, Daniela Tecaru, Carmen Buhoi. Fiecărui competitor i s-a pus la dispoziţie o masă de expunere, decorarea ei fiind responsabilitatea acestuia. În timpul prezentării şi degustării produselor echipa a trebuit să descrie succint produsul.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Juriul a fost format din  Ştefan Pădure – preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Alimenului Românesc, Adrian Hădean  – bucătar Cluj-Napoca şi Cosmin Toma – bucătar şef la Hotel Hermes. Aceştia au trebuit să puncteze gustul şi prezentarea finală a produselor.

Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 9 septembrie 2012,  în cea de-a  doua zi a târgului. După o îndelungă degustare de către membrii juriului a delicioaselor prăjituri, aceştia au hotărât acordarea următoarelor premii:

“Prăjituri cu fructe de pădure” şi “Prăjituri cu brânză”

Locul I – Pensiunea Andra (Albac), care a primit  un premiu în bani, în valoare 400 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat de Tiberiu Todea –  primarul comunei Albac.

Locul II – Pensiunea Steaua Arieşului (Albac), care a primit  un premiu de 300 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat Emil Comşa, preşedintele ANTREC, filiala Alba.

Locul III – Pensiunea Poiana Verde – (Albac), care a primit tot un premiu în bani, în valoare de 200 de lei şi o diplomă de participare. Premiul a fost înmânat de Cosmin Toma – bucătar şef

Hotel Hermes.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea