Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Târgul Grădinarului vă aşteaptă de vineri până duminică la Alba Mall

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Judeţean Alba şi preşedintele Ion Dumitrel au acţionat constant, în ultimii ani, pentru susţinerea micilor producători şi dinamizarea mediului de afaceri, în special în mediul rural. A fost sprijinită constituirea asociaţiilor producătorilor, precum Asociaţia cultivatorilor de cereale şi plante tehnice, Asociaţia cultivatorilor de sfeclă de zahăr, Asociaţia „Amicii Rozelor”, Asociaţia crescătorilor de bovine sau Asociaţia crescătorilor de ovine. După această etapă micii producători au fost susţinuţi prin activităţi de acordare de consultanţă, instruire, promovare a produselor, organizare de schimburi de experienţă, includerea ca grupuri ţintă în proiecte cu finanţări din fonduri europene sau organizarea de evenimente de popularizare. „Noi credem, şi evoluţia lucrurilor ne-a dat dreptate, că trebuie să acordăm o atenţie cât mai mare producătorilor mici din toate domeniile economice şi zonele judeţului Alba. Nu putem să ne bazăm numai pe marile firme. Ele îşi au locul şi rolul lor în economia judeţului, dar nici nu pot absorbi întreaga forţă de muncă şi nici nu au diversitatea ocupaţională şi economică necesară pentru o dezvoltare durabilă şi armonioasă. Ştim cu toţii ce s-a întâmplat în Munţii Apuseni, de exemplu, după închiderea minelor. Sau la Cugir după reducerea drastică a activităţii UMC. Ambele zone au o economie puţin diversificată, iar recuperarea nu s-a încheiat nici acum. De aceea, repet, suntem atât de preocupaţi de susţinerea IMM-urilor din judeţ”, spune Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.
Târgul Grădinarului este cea mai importantă acţiune de profil din judeţul Alba şi deschide seria manifestărilor organizate de Consiliul Judeţean Alba, în acest an, pentru promovarea micilor producători şi a asociaţiilor profesionale.

 

„Plecând de la o tradiţie pe cale de a se pierde, în zona Ciumbrud-Aiud, de cultivare a trandafirilor, viţei de vie şi a arbuştilor şi pomilor fructiferi, Consiliul Judeţean Alba a impulsionat dezvoltartea micilor producători sprijinind formarea unor asociaţii profesionale ale acestora. Ideea realizării unui târg de profil a venit apoi natural, Târgul Grădinarului fiind cel mai bun loc în care cererea se întâlneşte cu oferta locală. Astfel, cetăţenii, pot găsi acum, la acest târg, produse de calitate, provenite din judeţul Alba, pentru că cei mai mulţi expozanţi sunt membri ai unor asociaţii locale, precum Asociaţia Amicii Rozelor”, a completat Ion Dumitrel
Ediţia din acest an a Târgului Grădinarului, eveniment care, de trei ani, marchează venirea primăverii în judeţul Alba, atât pentru marele public cât şi pentru micii producători şi asociaţiile profesionale din domeniu are loc la sfârşitul acestei săptămâni la Alba Iulia. Organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei „Amicii Rozelor” din România, Alba Mall, Toskana Garten, Grădina cu Flori şi Ambient, Târgul Grădinarului este cea mai mare acţiune de acest gen din judeţul Alba. Dedicat publicului pasionat de grădinărit, târgul este o acţiune de sprijinire a mediului de afaceri din judeţul Alba în care sunt promovaţi micii producători şi asociaţiile profesionale de profil.
Având loc în incinta Alba Mall, Târgul Grădinarului se va deschide vineri la ora 10.00. De vineri şi până duminică, în intervalul 10.00-19.00, cei pasionaţi de grădinărit vor putea admira şi cumpăra flori şi aranjamente florale, seminţe de flori şi legume, bulbi şi butaşi, plante decorative, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali sau viţă de vie, produse fitosanitare, unelte de grădinărit, mobilier specializat şi decoraţiuni, echipamente agricole, sisteme de irigare, documentaţie de specialitate şi multe altele.
Ca şi la ediţiile anterioare, a fost pregătită o secţiune de consultanţă pentru marele public, dedicată proiectării şi amenajării grădinilor şi spaţiilor verzi, precum şi un concurs pentru cei mici în cadrul căruia va fi premiată Cea mai veselă căsuţă de păsărele. O noutate la ediţia din acest an o constituie secţiunea dedicată întreprinzătorilor, în cadrul căreia vor fi prezentate Culturile de aluni şi trufe ca alternativă la culturile tradiţionale. Multe alte surprize sunt pregătite pentru public la ediţia din acest an a târgului, printre ele numărându-se: fântâna arteziană, demonstraţii de Ikebana, o expoziţie de pictură, atelier de grădinărit pentru copii, degustări de ceai. (M.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea