Rămâi conectat

Actualitate

Târgul APULUM AGRARIA 2011 – Pledoarie pentru hărnicie şi bogăţie

Publicat

în

Judeţul Alba sărbătoreşte bogăţia toamnei cu ocazia celei de-a XX-a ediţii a Târgului APULUM AGRARIA, organizată de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba şi Asociaţia „Ţara Vinului” Alba în perioada 23 – 25 septembrie 2011, între orele 10.00 şi 18.00, în spaţiul expoziţional din zona Pieţei Pascu – cartierul Cetate din Alba Iulia.
Ca în fiecare an târgul Apulum Agraria, cea mai importantă manifestare expoziţională dedicată agricultorilor din judeţul Alba se tranformă într-o pledoarie pentru hărnicie şi bunăstare rezultată din munca cinstită şi serioasă a câmpului. Pentru că acum anul agricol care se apropie de ora bilanţului a fost unul foarte bun, la ediţia din acest an standurile producătorilor agricoli individuali şi firmelor vor fi mai încărcate cu fructe şi legume, produse de panificaţie şi patiserie, ouă, ciuperci, brânzeturi, preparate din carne, conserve de carne şi de legume, miere de albine şi produse apicole, sucuri de fructe, vinuri, butaşi de trandafiri, pomi fructiferi. Producătorii de produse tradiţionale şi ecologice din judeţul Alba vor fi negreşit printre expozanţi şi sunt aşteptaţi şi reprezentanţii judeţelor înfrăţite din Ungaria: Bacs Kiskun şi Tolna.
În cadrul acestei manifestări, tot mai complexă de la o ediţie la alta, vor fi organizate o serie de activităţi menite să promoveze o viaţă sănătoasă bazată pe consumul de legume şi fructe. Nu vor lipsi nici momentele distractive cum ar fi: parada bicicletelor decorate cu legume şi fructe, concursul „Dovleacul hazliu”, precum şi activităţi de educaţie a gustului pentru copii, acestea din urma încadrate de conceptul Slow Food şi realizate de Conviviumul Slow Food Alba Transilvania.
Pitorescul târgului va fi asigurat de o mustărie cu… must, evident, şi pastramă de oaie la grătar şi un cuptor de pâine unde sub ochii privitorilor vor fi coapte produse tradiţionale de panificaţie.
Şi sectorul zootehnic va avea partea lui de reprezentare prin mai multe standuri de expoziţie pentru păsări şi animale mici, dar vor fi prezente şi standuri unde sunt expuse utilaje, maşini şi echipamente agricole.
Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de Ansamblul folcloric Augustin Bena a judeţului Alba şi de un program de dansuri populare susţinute de artişti din Almaşu Mare, Cergău şi Cetatea de Baltă. Un moment deosebit îl va constitui Opera în piaţă, moment îndrăgit de vizitatorii târgului şi pe care Consiliul Judeţean Alba îl pune în scenă pentru a face o promovare altfel producătorilor agricoli locali şi produselor acestora.
Noutatea acestei ediţii este participarea grupurilor şcolare agricole din Jidvei, Blaj şi Ciumbrud dar şi sprijinul în organizarea şi desfăşurarea activităţilor târgului al echipei de studenţi voluntari de la specializarea Marketing a Facultăţii de Ştiinte din Alba Iulia.
Parteneri: Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Alba, Camera Agricolă Judeţeană Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Asociaţia Crescătorilor de Ovine din Judeţul Alba, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba, Asociaţia Judeţeană a Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Alba, Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei „Amicii Rozelor” din România, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania, Conviviumul Slow Food Alba Transilvania, Asociaţia Alba AFRODA.

I

Publicitate

Actualitate

Asociația Pro Infrastructură, despre accidentele TERIFIANTE tot mai dese: „Poliția Română privește cu nepăsare și complicitate cele mai evidente încălcări ale legii”

Publicat

în

Asociația Pro Infrastructură, despre accidentele TERIFIANTE tot mai dese: „Poliția Română privește cu nepăsare și complicitate cele mai evidente încălcări ale legii”

Asociația Pro Infrastructură a lansat un semnal de alarmă, în urma accidentelor rutiere tot mai de întâlnite în ultima perioadă, susținând că acestea ar putea fi diminuate în condițiile în care legislația rutieră ar fi aplicată mai temeinic de către poliția rutieră.

„Multitudinea de accidente rutiere recente, unde zeci de persoane și-au pierdut viața în urma coliziunilor frontale, precum și ciudatul fenomen de masă în care mai mulți șoferi au întors nonșalant pe Autostrada A2 mergând intenționat pe contrasens, ne îndeamnă să avem o discuție mai largă despre siguranță pe șosele.

Electrica Furnizare Discount

Autostrăzile singure nu aduc izbăvirea de accidente mortale. E nevoie de disciplină în trafic care se obține prin aplicarea legii de către Poliția Rutieră și înăsprirea pedepselor pentru contravenții și infracțiuni în trafic.

Mult prea des Poliția Română privește cu nepăsare și complicitate cele mai evidente încălcări ale legii: șoferi cu telefonul la ureche, alții fără centură sau cu farurile stinse. Oprind contravenienții polițistul poate verifica ITP-ul, starea anvelopelor și funcționarea luminilor. Acestea sunt acțiuni simple ce pot fi aplicate azi.

Ne întrebăm dacă letargia polițiștilor le e inspirată de la vârf, de la însuși ministrul adormit – la figurat – al internelor. Domnule Bode, faceți ceva, orice, să dați un impuls Poliției Rutiere să aplice legea, chiar aia permisivă pe care o avem. Sancționând contravenienții pericol public veți salva viețile celor nevinovați.

Iar dacă timpul vă permite aplecați-vă asupra pedepselor din lege. Analizați cauzele pentru care atât de mulți dintre cei sancționați nu-și plătesc amenzile, iar șoferii care ucid din culpă o familie întreagă scapă cu câteva luni și alea cu suspendare. Domnule ministru, arătați-ne că vă preocupă, arătați-ne că lucrați.

Noi credem că aveți destui oameni în instituție pe care vă puteți baza ca să faceți îmbunătățirile necesare. Unii dintre ei ne scriu pe adresa asociației și ne spun despre lipsurile de la locul de muncă. Ei sunt atât dintre cei tineri care încă văd în Poliție un ideal, cât și dintre cei cu experiență care intervin primii la carnagii. Căutați-i și dumneavoastră, întrebați-i ce au nevoie ca să fie eficienți.

În ziua de după accidentele mortale rezultate din coliziuni frontale, domnul Bode face pe niznaiul și ne vorbește propagandistic despre principalele cauze ale acestora în opinia sa: indisciplina pietonilor și cea a bicicliștilor. Ave(a)m așteptări mai mari de la ministrul care are în subordine Poliția Rutieră!”, transmite Asociația Pro Infrastructură, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Schimbările climatice vor face ravagii în România: Sunt anunțate temperaturi de 70 de grade

Publicat

în

Schimbările climatice vor face ravagii în România: Sunt anunțate temperaturi de 70 de grade

Schimbările climatice și efectele acestora păreau a fi de domeniul viitorului, însă la momentul actual ne aflăm în mijlocul unor schimbări majore. Specialiștii avertizează că vara anului acesta va intra in istorie ca cea mai călduroasă perioadă a verii.

La nivel global, temperaturile extreme provoacă adevărate dezastre și lucrurile nu vor urma să se îndrepte spre mai bine, dimpotrivă. România nu este scutită de confruntarea cu temperaturi caniculare, iar specialiștii spun că vara anului 2021 va intra în istoria climatologiei.

Electrica Furnizare Discount
România, în fața unui adevărat dezastru

Din cauza încălzirii globale, temperaturile vor urma să înregistreze creșteri din ce în ce mai accentuate. Specialiștii își arată îngrijorarea cu privire la acest fenomen care nu vizează doar România, ci se manifestă la scară mondială.

„Din păcate, trăim criza climatică și trebuie să ne așteptăm la noi fenomene extreme. Intensitatea și persistența lor e mult mai mare. Avem de-a face cu energie sporită în sistem datorită încălzirii globale. Din păcate, se accelerează încălzirea globală. Din această cauză, putem ajunge la anumite praguri în sistemul climatic, după care să existe amplificări și mai mari și nu vom mai putea ține pasul cu aceste fenomene care se succed în cascadă.

Și nu e vorba doar de o zonă. Toată emisfera nordică, acolo unde este vară, a fost dominată de aceste cupole de căldură sau de instabilități puternice, cu inundații foarte mari, din Europa până în China, până în Japonia, cu valuri de căldură”, a declarat climatologul Roxana Bojariu.

Se anunță peste 70 de grade Celsius, la nivelul solului

Marile orașe din România se vor confrunta cu temperaturi extreme. La nivelul solului, se anunță peste 70 de grade Celsius, potrivit specialistului Bojariu. România este pusă în fața unei schimbări de proporții, însă în cazul de față nu vorbim doar despre schimbarea climei, care generează astfel de fenomene, a mai punctat sursa citată.

„Va trebui să ne gândim foarte serios cum să domolim această cursă infernală prin reducerea emisiilor și cum să ne adaptăm la ceea ce deja am schimbat în sistemul climatic, și ceea ce, în viitorul apropiat, este de neschimbat.

Ne așteaptă, în viitorul apropiat, lucruri determinate de acțiunile noastre de până acum. E posibil să avem temperaturi mai mari într-o parte sau alta a Europei, după cum e posibil să avem și furtuni puternice, inclusiv cu tornade, dar e greu de spus unde și când.

Deocamdată trebuie să fim foarte atenți la actualizările informațiilor meteorologice, inclusiv la nowcasting-uri”, a explicat climatologul Roxana Bojariu la Antena 3.

Sursa: evz.ro

Citește mai mult

Actualitate

Admitere Academia de Poliție 2021 : 3.577 candidați „se luptă” pentru unul dintre cele 655 de locuri scoase la concurs

Publicat

în

Admitere Academia de Poliție 2021 : 3.577 candidați „se luptă” pentru unul dintre cele 655 de locuri scoase la concurs

Admitere Academia de Poliție 2021 : Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat că s-a încheiat perioada de recrutare pentru concursul de admitere în Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”, iar pentru cele 655 de locuri de la buget s-au înscris 3.577 de candidaţi. Procesul de selecţie va avea loc pe 16 august, a adăugat el, anunță news.ro.

„S-a încheiat etapa de recrutare a candidaţilor în cadrul concursului de admitere în Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”, iar pentru cele 655 de locuri de la buget s-au înscris 3.577 de candidaţi. Doresc să le transmit mult succes tuturor celor care, începând cu 16 august, vor trece printr-un proces foarte riguros şi complex de selecţie.

Ştiu că, pentru mulţi dintre voi, admiterea în cadrul Academiei de Poliţie reprezintă primul pas spre atingerea unui obiectiv important pe plan profesional, pentru care munciţi de foarte mult timp.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, ştiu că, pentru îndeplinirea acestui vis, aţi depus mari eforturi şi pregătirea a fost una temeinică şi de durată. Admiterea în cadrul aceste instituţii de învăţământ este una dintre cele mai dificile, iar la final sunt admişi cei mai buni.

Am încredere, că generaţiile care vin din urmă sunt garanţia fermă a consolidării sistemului de ordine si siguranţă publică şi a schimbării în bine în anii ce vor urma. Mult succes, putere de concentrare şi să nu renunţaţi niciodată la idealurile dumneavoastră!”, a scris Lucian Bode, marţi pe Facebook.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare