Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tânăr de 20 ani, din Ocna Mureș, condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tânăr de 20 ani, din Ocna Mureș, condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

 Un tânăr în vârstă de 20 ani, din Ocna Mureș, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Decizia a fost pronunțată luni, 20 noiembrie 2017, la Tribunalul Alba și poate fi contestată la Curtea de Apel. Agresiunea a avut loc în 8 decembrie 2016. Rostaș Nelu Viorel este acuzat că, pe fondul consumului de alcool, l-a agresat pe un concetăţean, care a ajuns a spital în stare gravă. Victima a fost găsită dimineața într-un şanţ de la marginea străzii Crângului din Ocna Mureş, rănit în zona capului.

”În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea de 07/08.12.2016 bărbatul în vârstă de 28 de ani din Ocna Mureş ar fi consumat băuturi alcoolice împreună cu Rostaș Nelu Viorel, într-un local public din oraş. La un moment dat, cei doi au plecat spre domicilii, însă între ei a avut loc un conflict în urma căruia Rostaș Nelu Viorel l-a lovit cu pumnii pe bărbatul de 28 de ani, provocându-i leziuni traumatice în zona capului.

Victima a fost transportată la spitalul din Alba Iulia, unde a rămas internată, în stare gravă”, susțin anchetatorii. Agresorul a fost reținut și, ulterior, în 8 decembrie, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor. ”Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, formulată de inc. Rostaş Nelu Viorel, prin apărătorul numit din oficiu. În baza art. 396 alin. 2 Cpp, condamnă pe inc. Rostaş Nelu Viorel la pedeapsa de 10 (zece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. (…)

Admite acţiunea civilă formulată în cauză de către partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia şi îl obligă pe inc. Rostaş Nelu Viorel la plata sumei de 60.309,83 lei reprezentând cheltuielile de spitalizare ale victimei. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Grancea Constantin Marius şi, în consecinţă, obligă inc. Rostaş Nelu Viorel la plata sumei de 44.686 de lei, din care 4.686 de lei reprezintă daune materiale şi 40.000 de lei reprezintă daune morale”, se afirmă în dispozitivul deciziei de la Tribunalul Alba.

Până la pronunțarea unei sentințe definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea