Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Tamas Bogya, dublu campion național la Orientare pe Mountain-Bike

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La finele săptămânii trecute s-au desfășurat, la Baia Mare, finalele Campionatelor Naționale de Orientare pe Mountain-Bike,  disciplină  cu o istorie mai recentă în sportul din țara noastră.

La această competiție, care a programat trei finale în probele de Sprint, Medie distanță și Lungă distanță, a participat și Tamas Bogya de la CS Unirea Alba Iulia, el fiind de departe principalul favorit al acestei discipline sportive în România.

După ce în prima finală, cea de Sprint, Tamas a fost învins surprinzător de către Simion Suciu de la CSM Miercurea Ciuc, reușind să cucerească “doar” medalia de argint a probei, acesta și-a dominat categoric adversarii în ultimele două finale reușind să cucerească cele două titluri de campion național puse în joc.

Chiar dacă numărul competitorilor în această disciplină relativ nouă în peisajul sportiv național este unul destul de redus, asta nu reduce cu nimic meritele lui Tamas. În anul sportiv 2012 care se apropie de finalul competițional el a fost sportivul care a participat cu succes la toate competițiile importante atât la nivel național cât și internațional fiind cel mai valoros sportiv al secției de Orientare în acest an”, spune Marius Anghel, instructor sportiv – Orientare, la CS Unirea Alba Iulia.

În perioada 5-7 octombrie se va desfășura ultima competiție oficială importantă din 2012 la care sportivii  secției de orientare vor fi prezenți. Este vorba despre  Campionatele Național de Noapte și pe Echipe care se va desfășura la Moneasa, la startul acesteia fiind înscriși 4 sportivi ai CS Unirea Alba Iulia; Tamas Bogya și Radu Milea – la seniori iar Robert Muscaliuc și Ștefan Copețchi – la juniori I.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea