Rămâi conectat

Sport

Tamas Bogya de la CS Unirea Alba Iulia, campion al Europei de Sud-Est la orientare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Pe parcursul săptămânii trecute (3-8 septembrie) s-a desfășurat, la Rm. Vâlcea, Festivalul Internațional de Orientare care a înglobat 4 competiții de anvergură în această disciplină sportivă. Astfel s-au desfășurat simultan Campionatele Europei de Sud-Est atât pentru categoriile de juniori și seniori cât și pentru cele de veterani, Finalele Campionatelor Naționale și Cupa Țărilor Latine.

Potrivit lui Marius Anghel, instructor sportiv de Orientare la CS Unirea Alba Iulia, “la aceste competiții desfășurate pe parcursul a 6 etape de concurs, dintre care 4 clasificate WRE (world ranking event) și contând pentru clasamentul mondial, s-au aliniat la start aproximativ 600 de sportivi reprezentând Bulgaria, Serbia, Moldova, Muntenegru, Macedonia, Turcia, Grecia, Croația, Ucraina, Spania, Belgia și România.

CS Unirea Alba Iulia i-a avut la start pe Tamas Bogya și Radu Milea, primul în calitate de component al lotului național de seniori al României.

Tamas Bogya a făcut o cursă de excepție în proba de lungă distanță pe care a reușit să o câștige la o diferență de doar 13 secunde față de ocupantul locului secund, bulgarul Ivan Sirakov, devenind astfel campion al Europei de Sud-Est pentru prima oară în cariera sa de sportiv de performanță.

Sportivul unirist a mai reușit să obțină și alte 2 medalii la finalele campionatelor naționale, una de argint în proba de lungă distanță și una de bronz în proba de Parc-Oraș.

Și cel de-al doilea sportiv senior participant, Radu Milea, a avut comportări onorabile la finalele campionatelor naționale obținând locurile 4 în proba de medie distanță, 8 în cea de lungă distanță și 10 la sprint.”

“Sunt mulțumit de rezultatele obținute de către sportivi la principala competiție de obiectiv din acest an. După multă muncă și competiții cu rezultate excelente atât la orientare căt și la alergare montană, titlul obținut de Tamas în proba cea mai dificilă reprezintă cireașa de pe tortul anului competițional 2013”, a declarat Marius Anghel, instructor sportiv de Orientare la CS Unirea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Gloria Bistrița-Năsăud – CSU Alba Iulia 3-0 (2-0), eșec drastic în prima etapă din play-off

Dan HENEGAR

Publicat

în

Gloria Bistrița-Năsăud, liderul Seriei 9 din eșalonul terț, a învins net scor 3-0 (2-0) pe CSU Alba Iulia, în prima etapă din play-off. Dacă în urmă cu o săptămână, pe „Pielarul” din Sebeș, studenții s-au impus și și-au asigurat calificarea matematică în play-off, de data aceasta trupa lui Adrian Falub și-a luat revanșa, ultimele două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea