Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Subiecte simulare BAC 2014, la limba română, pentru clasa XI-a. Peste 3.000 de elevi din Alba au fost înscrişi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subiectele la simularea examenului de Bacalaureat 2014, la limba şi literatura română, pentru clasa a XI-a. Anul acesta, în premieră, elevii de clasa a XI-a au dat simulări ale examenului de Bacalaureat, în aceleaşi condiţii ca şi clasa a XII-a. Elevii au intrat în sălile de examen la ora 8.30, la ora 9.00 a început testarea, care a durat 3 ore. Conform metodologiei nimeni nu a părăsit sala până la ora 10.30. La examen au fost înscrişi aproximativ 3.300 de elevi din clasele a XI-a, ne-a comunicat vicepreşedintele Comisiei de Bacalaureat, Dan Cherecheş.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Subiecte la Simularea examenului de Bacalaureat pentru clasa a XI-a. CLICK PENTRU A MĂRI

simulare Bac romana02simulare Bac romana04La SUBIECTUL I, elevii de clasa a XI-a au primit textul Margărita, de Vasile Alecsandri , în baza căruia au avut de răspuns la 9 cerinţe. Astfel au avut de numit câte un sinonim pentru cuvintele din text mister şi necontenit, au avut de explicat rolul virgulei dintr-o secvenţă din text, au trebuit să construiască un enunţ în care să folosească o locuţiune cu verbul „a duce”. Au trebuit să menţioneze tipul de perspectivă narativă din text şi de precizat două motive literare. Au avut de selectat două secvenţe din text care conturează dimensiunea spaţială, de precizat rolul verbelor la timpul perfect simplu, de ilustrat cu câte un exemplu din text, două trăsături ale genului epic şi de comentat în 60 – 100 de cuvinte o secvenţă din text.

La SUBIECTUL al II-lea tinerii au trebuit să scrie un text argumentativ de 150 – 300 de cuvinte în care să redacteze un text de tip argumentativ despre impactul reţelelor de socializare asupra tinerilor.

La SUBIECTUL al III-lea elevii au avut de redactat un eseu 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-o comedie studiată.

Citeşte şi: Subiecte simulare Bacalaureat 2014 (BAC), la limba română: Ce dificultăţi au întâmpinat astăzi elevii


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea