Sub Drăgana, e derby-ul recordurilor, între primele două clasate din Seria a 5-a! Invincibilă în retur, Metalurgistul Cugir are în faţă liderul FC Hermannstadt

Vineri, 28 aprilie, de la ora 17.00, pe “Arena CSO”, este rost de spectacol fotbalistic, întânindu-se primele două clasate în Seria a 5-a a Ligii a 3-a, Metalurgistul Cugir şi FC Hermannstadt, echipele-record ale stagiunii.

Se duelează gruparea de sub Drăgana, a doua cea cea mai puternică formaţie pe teren propriu (28 de puncte, la egalitate cu Unirea Jucu, ce are golaveraj superior) şi pretendenta la provocare, ce a strâns cele mai multe puncte externe (29), combatantele totalizând în acest moment 107 goluri marcate (55 – Hermannstadt, 52 – Cugirul), în fapt cele mai prolifice ofensive din C5. “Pentru noi această partidă este una obişnuită, esta ca şi cum jucăm cu Recolta Dorolţ sau Viitorul Ulmeni. Sunt trei puncte puse-n joc, încercăm să câştigăm şi vedem ce se va întâmpla”, a precizat antrenorul gazdelor Călin Moldovan.

În etapa anterioară, prima clasată condusă de Eugen Beza a reuşit să stabilească două noi recorduri: al cincilea meci consecutiv fără gol primit (ultima reuşită a adversarilor, în 25 martie, Recolta Dorolţ) şi scorul campionatului, 9-0 cu CS Iernut, sibienii fiind echipa cu cele mai multe reuşite din serie (55 de goluri în 23 de meciuri). Liderul FC Hermannstadt are opt puncte avans faţă de ocupanta locului secund, Metalurgistul Cugir, dar un meci mai mult disputat. “Nu discutăm de invincibilitate, nu punem presiune, privim înainte, la următorul joc şi ne propunem să luăm toate punctele”, a mai adăugat Călin Moldovan.

*Ultimul eşec cugirean… acum 180 de zile, la Sibiu!

Ultima înfrângere stagională a cugirenilor s-a înregistrat acum şase luni, în etapa a 10-a, 1-3 (1-1) la Hermannstadt, adunându-se 180 de zile de invincibilitate în dreptul echipei situată în prezent pe locul secund al ierarhiei. Din 29 octombrie 2016, la Sibiu, „roş-albaştrii” nu au mai pierdut, adunându-se 13 meciuri fără eşec, o serie extraordinară ce cuprinde 11 victorii şi două remize externe (la Dej şi Recea). Metalurgistul Cugir este unica echipă din serie invincibilă în 2017, un retur fabulos, cu 22 de puncte adjudecate din 24 posibile.

*Sub Drăgana nu se vorbeşte de promovare!

Cu tot acest parcurs de senzaţie şi oportunitatea de a reduce ecartul, gruparea cugirenă nu-şi propune accederea în eşalonul superior. „Nu are importanţă de câte jocuri nu am pierdut. Ştim ce putem, ne bucurăm de fotbal în fiecare confruntare şi ne propunem să ne consolidăm locul secund. Nu ne gândim la promovare, nu este obiectivul nostru”, a menţionat „principalul” Metalurgistului, ce are întregul lot la dispoziţie. “Cu toate că jucăm împotriva liderului şi se întâlnesc primele două din serie, nu este un joc special în ceea ce ne priveşte. Aşteptăm, la fel ca la ultimele meciuri, fanii cugireni să fie alături de Metalurgistul, să fie în număr mare la stadion, pentru că, în primul rând jucăm pentru ei”, a spus Călin Moldovan.

*”Hermannstadt este cea mai bună echipă din serie”

La Sibiu este o adevărată legiune a fotbaliştilor şi antrenorilor ce au cochetat în diverse perioada cu fotbalul din Alba. Pe banca tehnică sunt Jean Gavrilă, Eugen Beza şi Florin Berţa, iar în efectivul primei clasate se regăsesc Cîrstean, Necşulescu (a deschis scorul în tur), Piko şi Medeşan (ex-Metalurgistul Cugir, primii trei până în vara trecută), Dâlbea, D. Tătar, Bratima şi An. Moldovan (a evoluat la Mureşul Vinţu). „Ţinând cont de faptul că este pe prima poziţie, probabil că FC Hermannstadt este cea mai bună echipă din serie. Au spus răspicat din start că îşi doresc promovarea, au jucători experimentaţi, un lot mult peste nivelul Ligii a 3-a”, a conchis Călin Moldovan.

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...