Ștrand modern cu 3 bazine, tobogan cu apă și zonă cu jacuzzi, în Parcul Arini din Sebeș – investiție de circa 2,5 milioane, aprobată de CNI

Ștrand modern cu 3 bazine, tobogan cu apă și zonă cu jacuzzi, în Parcul Arini din Sebeș – investiție de circa 2,5 milioane, aprobată de CNI

Municipiul Sebeș va primi, prin Compania Națională de Investiții, o finanțare în valoare de 11.819.954,76 de lei (echivalentul a circa 2,5 milioane de euro) pentru amenajarea unui complex sportiv și de recreere în Parcul Arini, un loc tradițional de petrecere a timpului liber pentru sebeșeni.

Prin această investiție se propune executarea unui ștrand modern pentru recreere cu două bazine cu apă cu adâncimea maximă de 0,70 m, respectiv 1,48 m, un teren de tenis și un teren de volei, cabine-vestiar prefabricate și o pergolă din lemn care va contribui la ambientul relaxant al complexului.

ELIT

Potrivit proiectului, ștrandul va avea 3 bazine, din care cel pentru copii va fi independent și va conține un tobogan cu apă. Celelalte 2 bazine vor fi legate între ele, vor avea o zonă cu jacuzzi, un tobogan pentru adulți, dar și pentru copii mari și tineri. Va exista posibilitatea de a amplasa circa 1.000 de șezlonguri.

Clădirile vor avea regim de înălțime P (parter) și S+P (subsol+parter), fiind amplasate în limita de proprietate a beneficiarului, iar împrejmuirea va fi realizată pe toate laturile. Două dintre ele vor avea rolul de acces în incintă iar una va adăposti funcțiunile de vestiare și spatiu tehnic cu regimul de înălțime P (clădirile – acces în incintă) și S+P (clădirea pentru vestiare).

Imobilele vor fi înconjurate de un trotuar de gardă format din dale de beton, cu lățimea de 60-80 cm care să permită accesul perimetral. Complexul va fi racordat la toate utilitățile existente în zonă: instalație de apă rece și caldă, canalizare racordată la rețeaua stradală, instalație electrică și de alimentare cu gaze naturale.

Suprafața neocupată de construcții, bazine sau alei se va amenaja în spațiu verde cu gazon pentru trafic intens și arbori ornamentali. De asemenea, se vor amenaja alei mixte – pietonale și auto (pentru întreținere) și zone pietonale pentru poziționarea scaunelor de plajă. Amplasamentul investiției se află în intravilanul municipiului Sebeș, în zona sud-estică a Parcului Arini.

Acesta este cel mai mare parc din Sebeș, fiind un reper pentru mai multe generații de locuitori ai orașului. Investiția propusă va aduce beneficii semnificative atât pentru utilizatorii direcți ai complexului cât și pentru calitatea vieții în municipiu.

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...