Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

ȘTIREA TA: ”Orașul Cîmpeni – aspect de bazar oriental și infracționalitate crescută în weekend”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sunt o locuitoare orașului Câmpeni și am o foarte mare nemulțumire față de aspectul de „bazar oriental” pe care îl are orașul nostru la fiecare sfârșit de săptămână.

Cu toate că sunt locuri special amenajate pentru comerțul ambulant, trotuarul și parcarea de pe str. Revoluției 1848 sunt pline de tarabagii gălăgioși care nu numai că deranjează circulația pietonilor și parcarea mașinilor, dar dau orașului și un aer de iarmaroc din poveștile lui Creangă. Mai importante, pentru autorități, par a fi „veniturile” de la acei comercianți decât aspectul orașului, liniștea și siguranța cetățenilor.

Apropo de siguranța cetățenilor, am vazut în una din nopțile trecute scene cutremurătoare pe străzile noastre, desprinse parcă din din filmele cu Van Damme. O încăierare între două bande de tineri la care asistau dezorientați vreo trei polițiși și vreo trei jandarmi. Violența a atins cote alarmante la Câmpeni datorita „indulgenței” (ca să nu o numesc altfel) autorităților.

Aproape de fiecare dată sunt încăierări în cluburile din oraș, dar ce este mai grav că acolo se consumă „de toate”, sunt și adolescenți care au ajuns la spital din această cauză, fără ca nimănui să pese de nimic. Cu siguranță știu și organele de poliție și autoritățile locale, dar dacă orașul e mic toată lumea cunoaște pe toată lumea și nu se ia nicio măsură.

Cu speranța că acest mesaj va mobiliza persoanele abilitate, vă mulțumesc anticipat! (A.P.)

N.R.: Referitor la cele sesizate de persoana care ne-a scris, conducerea IPJ Alba a precizat:

Nu cred că lucrurile stau chiar așa cum v-au fost sesizate. Orașul Câmpeni nu ridică probleme deosebite iar infracționalitatea în zonă nu a crescut. Suntem atenți în special în weekend când se organizează discoteci și baluri, atât pe raza orașului dar și în comunele din zonă. Avem acțiuni pe ordine publică, pe poliție rutieră, tocmai pentru a preîntâmpina comiterea de astfel de fapte”, a declarat comisarul Laurențiu Crișan, șeful IPJ Alba.

A fost o situație recentă în care, într-adevăr, la o discotecă, mai mulți tineri s-au agresat reciproc, însă poliția a intervenit prompt și a luat măsuri față de aceștia, doi dintre tineri fiind reținuți. A fost un caz izolat și nu putem să spunem că infracționalitatea la Cîmpeni este în creștere. Suntem prezenți de fiecare dată când pe raza localităților din zonă se organizează discoteci sau alte manifestări publice și desfășurăm activități de menținere a ordinii publice”, a declarat comisar Mihai Rus, adjunct al șefului IPJ Alba.

*Daca vrei să ne semnalezi un eveniment, daca ai văzut ceva neobișnuit, daca vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant completează formularul de la pagina ”ȘTIREA TA” iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea