Rămâi conectat

Ştirea Ta

ȘTIREA TA Nopți albe la Oarda de Jos! Cetățeni, deranjați de activitățile nocturne de la Căminul Cultural

Publicat

în

Activitățile nocturne de la Căminul Cultural din Oarda de Jos tulbură ordinea și liniștea publică în mod frecvent, în ciuda faptului că s-au făcut ”nenumărate reclamații”, ne-a semnalat o persoană pe adresa redacției.

Oarda strazi (1)Pe adresa redacției ziaruluiunirea.ro a venit, duminică, o sesizare, în care Primăria municipiului Alba Iulia este acuzată că ”girează astfel de comportament” și autorizează aceste manifestări ”cu încălcarea legii, după ora 23.00”.

În final, nemulțumitul transmite Primăriei Alba Iulia că nu e nimic și că îi așteaptă la alegeri.

Redăm sesizarea:

”La Oarda de Jos se tulbura liniștea si ordinea publica in mod frecvent, prin organizarea de diverse activități la Caminul Cultural. Deși s-au facut nenumarate reclamații nu s-a luat nicio masura, cu atat mai mult ca acest spatiu apartine PRIMARIEI MUN. ALBA IULIA. Deci aceasta instituție gireaza astfel de comportament, datorita faptului ca autorizeaza aceste manifestari cu incalcarea legi, adica dupa orele 23.00. Dar nu-i nimic, va așteptam la alegeri!!! P.S. Rugam redactia ziarului Unirea sa publice aceasta sesizare „Publica””.

Contactat, duminică, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coșer, a arătat că în acest caz trebuie sesizată poliția, în primul rând, iar cei care au deranjat liniștea publică după ora 23.00 trebuie amendați pentru că legea este suverană. În acest sens, reprezentantul Primăriei mulțumește pentru sesizarea făcută și afirmă că luni vor cerceta în ce condiții se pot ține banchete în acel amplasament. ”Nu se poate să faci gălăgie după 23.00. Noi oprim evenimentele la acea oră”, afirmă Coșer.

Publicitate

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Noi probleme la lucrările blocurilor „M”: În afara lucrărilor „de o foarte proastă calitate”, deșeurile din construcții sunt lăsate în holul blocului

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA| Noi probleme la lucrările blocurilor „M”: În afara lucrărilor „de o foarte proastă calitate”, deșeurile din construcții sunt lăsate în holul blocului

Lucrările pentru reabilitarea blocurilor „M” aduce tot mai multe probleme locuitorilor din zonă.

Mai nou, în afara problemelor legate de amplasarea geamurilor care nu pot fi deschise și finisajul prost al lucrărilor exterioare, acum casa scării arată „ca după bombardamente”, după ce deșeurile din construcție sunt lăsate pe holul blocului.

„Pe lângă faptul că lucrările sunt de o foarte proastă calitate, așa ceva rămâne în urma ,,meseriașilor” care executa lucrări de reabilitare a blocurilor ,,M” din cartierul Cetate din Alba-Iulia”, a transmis un cetățean al Municipiului Alba Iulia, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea Ta

Ministrul Sănătății aruncă BOMBA : persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în spații publice închise în weekenduri

Publicat

în

Ministrul Sănătății aruncă BOMBA : persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în spații publice închise în weekenduri

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a dezvăluit vineri la B1 TV că autoritățile iau în calcul introducerea certificatului verde pentru accesul populației în toate spațiile publice închise considerate neesențiale. Ea a precizat că nu este vorba doar despre interzicerea persoanelor nevaccinate în mall-uri așa cum a apărut în spațiul public, ci despre interzicerea acestora în toate spațiile publice închise, în weekenduri.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a subliniat că aceasta este doar o variantă de lucru, “cea mai simplă de aplicat”, însă nu s-a ajuns la o decizie în coaliție:

Având în vedere evoluția pandemiei, relaxările pentru nevaccinați pot să continue și mi se pare normal ca vaccinații să stea în continuare în birouri fără mască dacă toți ceilalți din birouri sunt vaccinați. Dar persoanele nevaccinate care sunt cele mai expuse riscurilor, dacă cifrele cresc, să existe restricții.

Am prezentat în coaliție măsuri care au funcționat în alte state. Acestea au fost ipoteze de lucru. Urmează ca săptămâna viitoare să reluăm fiecare dintre aceste măsuri și să vedem care vor fi considerate oportune.

Nu e vorba doar despre mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale în weekend, precum mall-urile. Supermarketurile sunt considerate spații esențiale.

Aceasta ar fi varianta cea mai simplă, utilizarea acestui certificat verde, combinat cu o aplicație care este deja dezvoltată de STS care să verifice veridicitatea acestui certificat verde”, a precizat ministrul Sănătății.

Citește mai mult

Ştirea Ta

Jocurile Olimpice de la Tokyo se deschid oficial. Mădălina Bereș și Robert Glință vor purta drapelul României la ceremonie

Publicat

în

Jocurile Olimpice de la Tokyo se deschid oficial. Mădălina Bereș și Robert Glință vor purta drapelul României la ceremonie

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo începe vineri, de la ora 14:00 (ora României), pe Stadionul Naţional Olimpic din Tokyo, momentul culminant fiind parada delegațiilor. România este reprezentată la Jocurile Olimpice 2020 de 101 sportivi, iar canotoarea Mădălina Bereș și înotătorul Robert Glință sunt purtătorii drapelului național.

Mădălina Bereş este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României, iar Robert Glinţă este primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene.

Amânate în 2020 din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt organizate anul acesta într-o atmosferă lipsită de fast, fără spectatori și sub aceeași amenințare apăsătoare a pandemiei. Mai mulți sportivi au fost depistați deja în satul olimpic ca fiind infectați cu SARS-CoV-2, iar amenințarea unei noi anulări a Jocurilor Olimpice a stăruit până în ultima clipă. Tokyo este în stare de urgență până la 22 august.

Spectacolul care însoțește ceremonia va fi un omagiu adus celor care, în această perioadă, au ajutat omenirea în lupta cu virusul.

Împăratul Naruhito va asista, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, însă nu va fi cazul şi pentru împărăteasa Masako. Membrii familiei imperiale nu vor lua parte la niciun alt eveniment legat de Jocurile Olimpice, din cauza pandemiei de Covid-19. Împăratul Japoniei, Naruhito, va fi însă cel care va declara deschisă cea de-a XXXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice.

La festivitatea de deschidere de vineri vor asista aproape 950 de persoane. În absenţa spectatorilor, asistenţa va fi formată din oficiali, jurnalişti, artişti şi sportivi. Doar 15 lideri mondiali vor asista la deschiderea jocurilor. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, dar şi Jill Biden, soţia preşedintelui Statelor Unite, vor fi la Stadionul Olimpic pentru ceremonia de deschidere.

Jocurile Olimpice 2020 se vor încheia la 8 august, iar transmisiunile sunt asigurate de televiziunea națională și de canalul Eurosport.

Diferența de fus orar între Japonia și România este de 6 ore.

Prin ce se remarcă Jocurile Olimpice de la Tokyo

Contextul internaţional al pandemiei generate de noul coronavirus a determinat amânarea desfăşurării olimpiadei pentru anul 2021, dar s-a păstrat titulatura oficială de Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice reuneşte peste 11.000 de sportivi care vor concura în 339 de probe, în 33 de sporturi.

Publicitate

Vor fi prezente delegații din 205 țări și teritorii, iar pentru a doua ediție consecutiv, la Jocurile Olimpice va exista și o delegație a refugiaților.

La ediţia din acest an vor fi cinci noi sporturi: baseball-softball, karate, surfing, escaladă şi skateboarding. Pe lângă faptul că au fost introduse noi sporturi, vor fi şi probe noi în sporturile actuale, inclusiv baschet 3×3, BMX freestyle şi probe mixte la nataţie, atletism, triatlon, judo şi tir cu arcul.

Ca o curiozitate, medaliile de aur, argint şi bronz care li se vor decerna sportivilor sunt realizate cu aportul japonezilor, în urma unei campanii de strângere a dispozitivelor electronice mici, cum ar fi telefoanele uzate. Astfel, medaliile au fost fabricate din metale reciclate.

În plus, podiumurile de la Tokyo 2020 sunt realizate din plastic reciclat. Japonezii au contribuit şi la acest proiect, strângându-se astfel cantităţi mari de plastic folosit.

Este cea de-a doua ediţie a Jocurilor Olimpice găzduite de Tokyo, după cea din 1964, care a reprezentat o dovadă a transformării complete a Japoniei în perioada postbelică exemplificând, totodată, capacitatea sportului de a schimba lumea şi viitorul.

Ediția din acest an va fi și cea mai scumpă din istoria Jocurilor Olimpice și deja se prefigurează un eșec economic. O parte din sponsori s-au retras, iar pregătirile au costat 15,4 miliarde de dolari, de două ori mai mult decât planul iniţial.

Cum a fost adusă flacăra olimpică

Aducerea flăcării olimpice pentru ediţia din metropola niponă a început cu aprinderea acesteia în Olimpia, Grecia, la 12 martie 2020, fiind apoi transportată cu aeronava specială „Tokyo 2020 Go” în prefectura Miyagi.

A traversat Japonia sub sloganul „Speranţa ne luminează calea”, adunând laolaltă poporul nipon în jurul mesajelor concertate pe sprijinul, acceptarea şi încurajarea celuilalt.

Flacăra olimpică este deseori asociată cu un important mesaj încărcat de pace şi speranţă, fiind purtată pe un traseu specific pe teritoriul ţării gazdă a ediţiei, şi reprezintă unul dintre cele mai puternice simboluri ale Mişcării Olimpice.

Pentru ediţia Tokyo 2020, flacăra olimpică simbolizează, potrivit organizatorilor, răsăritul unei noi ere care emană speranţa ce ne va lumina calea şi care răspândeşte, deopotrivă, bucuria şi pasiunea niponă în jurul fenomenului dedicat Mişcării şi Jocurilor Olimpice.

Publicitate

Traseul pe care a fost purtată flacăra olimpică din 25 martie 2021, de la J-Village National Training Center din Prefectura Fukushima, pe durata a 121 de zile, a parcurs cele 47 de prefecturi ale statului nipon.

Cine sunt sportivii care reprezintă România

Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, tir cu arcul, judo şi tenis.

Atletism (10 sportivi): Florentina Costina Iusco şi Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marş), Rareş Andrei Toader (aruncarea greutăţii), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklós (400 m), Mihăiţă Alexandru Novac (aruncarea suliţei). Antrenori: Teodoru Agachi, Nicolae Alexe, Valentin Anghel, Sergiu Mihai Octavian Măzăran, Oana Manuela Pantelimon, Mihai Corucle

Echipa feminină baschet 3×3 (4 jucătoare + 2 rezerve), probă la care România este cotată printre favorite: Ancuţa Violeta Stoenescu, Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Claudia Monica Ćuić; Rezerve – Anca Şipoş, Gabriela Irimia. Antrenor – Tatiana Gallová;

Box (2): Cosmin-Petre Gîrleanu (52 kg), Maria Claudia Nechita (57 kg). Antrenori: Dumitru Dorobanţu, Adrian Lăcătuş;

Canotaj – 9 echipaje (36 sportivi + 2 rezerve):

Opt rame cu cârmaci masculin (8+): Alexandru Petrişor Chioseaua, Florin Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Vasile Bejan, Vlad Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Nicolae Arteni Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Petre Munteanu;

Opt rame cu cârmaci feminin (8+): Maria Magdalena Rusu, Viviana Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea;

Patru rame fără cârmaci masculin (4-): Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari;

Patru rame fără cârmaci feminin (4-): Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu;

Publicitate

Doi rame feminin (2-): Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi;

Doi rame masculin (2-): Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă;

Dublu vâsle categorie uşoară feminin (L2x): Ionela Livia Cozmiuc, Gianina Elena Beleagă;

Dublu vâsle feminin (2x): Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş;

Dublu vâsle masculin (2x): Ioan Prundeanu, Marian Florian Enache;

REZERVE: Elena Iuliana Mihai, Alexandru Cosmin Macovei

Antrenori: Dorin Alupei, Antonio Colamonici, Vasile Ionel Măstăcan, Bogdan Liviu Codrici, Marius Bacaoanu Aanei, Ciprian Atomei

Ciclism (2): Vlad Dascălu (mountain bike), Eduard Michael Grosu (ciclism pe şosea). Antrenori: Paulo De La Fuente Perez, Georgios Georgiadis;

Fotbal (18 jucători + 4 rezerve):

PORTARI: Aioani Marian Mihai, Mihai Maximilian Popa, Ştefan Târnovanu;

Publicitate

FUNDAŞI: Tudor Cristian Băluţă, Radu Ştefăniţă Boboc, Andrei Chindriş, Ion Gheorghe, Virgil Eugen Ghiţă, Andrei Florin Raţiu, Florin Ştefan, Alexandru Ştefan Paşcanu, Ricardo Florin Grigore;

MIJLOCAŞI: Mihai Alexandru Dobre, Marius Mihai Marin, Dragoş Ionuţ Nedelcu, Eduard Marian Florescu, Antonio Sefer, Virgil Andrei Ciobanu, Marco Alexandru Dulca;

ATACANŢI: Andrei Sîntean, George Danuţ Ganea, Valentin Gheorghe;

Antrenori: Mirel Matei Rădoi, Constantin Nicolae Dică, Florin Constantinovici Schreiber, Leontin Toader

Gimnastică artistică (3): Maria Larisa Holbură (individual compus), Larisa Andreea Iordache (bârnă), Marian Drăgulescu (sărituri). Antrenori: Ştefan Csaba Gál; Lăcrămioara Moldovan, Cristian Moldovan;

Înot (4): Robert Glinţă (100 m spate), Daniel Martin (100 m spate), David Popovici (100 m liber); Bianca Andreea Costea (50 m,100 m liber). Antrenori: Mugur Constantin Tomescu, Adrian Rădulescu;

Canoe sprint (2): Victor Mihalachi, Cătălin Chirilă (C2 – 1000 m). Antrenor – Florin Popescu;

Judo (3): Andreea Ştefania Chiţu (cat. 52 kg), Alexandru Constantin Raicu (cat. 73 kg), Vladuţ George Simionescu (cat. +100 kg). Antrenori: Florin Bercean, Kohei Oishi;

Lupte (5): feminin – Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Kriszta Tünde Incze (cat. 62 kg), libere masculin – Albert Saritov (cat. 97 kg); greco-romane – Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg). Antrenori: Petrică Carare, Nikolay Ilich Stoyanov, Ion Vremere;

Scrimă (2): Ana Maria Popescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie). Antrenori: Rareş Eugen Dumitrescu, Radu Nicolae Podeanu;

Publicitate

Tenis (2): Ioana Raluca Olaru, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu. Antrenor: Stelian Călin Ciorbagiu;

Tenis de masă (4 + 1 rezervă): Daniela Dodean Monteiro (echipe), Bernadette Szocs (echipe, simplu, dublu mixt), Elizabeta Samara (echipe, simplu), Irina Ciobanu (echipe, rezervă), Ovidiu Ionescu (simplu, dublu mixt). Antrenori: Viorel Filimon, Andrei Filimon;

Tir sportiv (1): Laura Georgeta Ilie (10 m puşcă aer comprimat). Antrenor: Olimpiu Florin Marin;

Tir cu arcul (1): Mădălina Ştefania Amăistroaie. Antrenor: Viorel Habian;

Triatlon (1): Felix Pierre Duchampt. Antrenor: Ovidiu Nicolae Burghelea.

România a obţinut cea mai bună clasare în ierarhia pe medalii la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984, locul al doilea, cu 53 de medalii cucerite, din care 20 de medalii de aur, 16 de argint şi 17 de bronz.

România va defila la ceremonia de deschidere cu toţi sportivii care doresc să participe, mai puţin cei care intră în concurs ziua următoare. Deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice este vineri, 23 iulie, dar întrecerile au început încă de miercuri, înaintea ceremoniei de deschidere. România a început cu dreptul, cu o victorie la limită a naționalei de fotbal, joi, împotriva echipei Hondurasului.

Starurile Jocurilor Olimpice și marii absenți

Vedetele tenisului mondial Novak Djokovici, Naomi Osaka, dar şi Ashleigh Barty sunt aşteptate la Jocurile Olimpice, în timp ce alte nume importante ale sportului alb, precum Serena Williams, Simona Halep, Roger Federer sau Rafael Nadal, au renunțat la participare.

Aşteptată este şi marea campioană americană a gimnasticii, Simone Biles, care la 24 de ani este deja cvadruplă campioană olimpică la Rio de Janeiro. Și România are doi „veterani” ai gimnasticii: Larisa Iordache, 25 de ani, care va concura la proba de bârnă, și Marian Drăgulescu, 40 de ani, care va concura la sărituri.

La nataţie toate privirile sunt către americanul Caeleb Dressel, care la 24 de ani calcă pe urmele lui Michael Phelps. Și România își pune speranțe la acest sport în Robert Glință și tânărul David Popovici.

Publicitate

Tot la nataţie va evolua şi Katie Ledecky, care are deja cinci titluri olimpice în palmares.

În schimb, americanul Ryan Lochte nu a reuşit să facă baremul şi astfel nu va putea participa la a cincea sa Olimpiadă. El are în palmares 12 medalii olimpice, dintre care şase de aur.

Judoka francez Teddy Riner vrea să devină, la 32 de ani, triplu campion olimpic la +100 kg, chiar în ţara judo-ului.

S-a vorbit foarte mult și despre neo-zeelandeza Laurel Hubbard, primul transgender care va concura la Jocurile Olimpice. Devenită femeie în 2013, Hubbard va concura în probele de haltere.

Allyson Felix, Eliud Kipchoge, Wayde van Niekerk sau Shelly-Ann Fraser-Pryce sunt numele aşteptate să urce pe podium la atletism.

Lipsesc însă nume importante. Vedeta mondială a atletismului, etiopianul Kenenisa Bekele, nu va fi prezent la Tokyo, după ce a refuzat să participe la o selecţie la maraton în ţara sa. Britanicul Mo Farah, dublu campion olimpic la 5.000 metri şi 10.000 metri în 2012 şi 2016, nu a reuşit baremul de calificare şi rămâne acasă. Nici dubla campioană olimpică la 800 metri Caster Semenya nu a reuşit baremul pentru JO, la fel cum e cazul şi sprinterului Justin Gatlin. Kenyanul David Rudisha este accidentat şi nu va putea să-şi apere titlul olimpic la 800 metri.

Team USA nu va lipsi la baschet, avându-l ca lider pe Kevin Durant.

La fotbal nu lipseşte naţionala feminină a SUA, condusă de Megan Rapinoe şi din care face parte şi Abby Wambach.

La masculin, Spania merge cu şase jucători care au evoluat şi la Euro-2020: Pedri, Eric Garcia, Dani Olmo, Unai Simon, Mikel Oyarzabal şi Pau Torres. Brazilia îl are în lot pe Dani Alves, iar Mexic pe portarul Guillermo Ochoa.

Programul competițiilor de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Vineri, 23 iulie 2021
Ceremonia de deschidere

Publicitate

Tir cu arcul: începe competiţia

Canotaj: încep cursele

Sâmbătă, 24 iulie 2021
Gimnastica artistică: începe competiţia

Badminton: începe etapa grupelor, simplu şi dublu

Baschet (3×3): începe etapa grupelor

Volei pe plajă: începe runda preliminară

Box: încep competiţiile

Ciclism: cursă de şosea (masculin)

Echitaţie: echipă de dresaj şi starturi individuale

Scrimă: competiţii de sabie (masculin) şi spadă (feminin)

Publicitate

Handbal: start preliminar (masculin)

Hochei: începe etapa grupelor

Haltere: începutul competiţiilor

Judo: -48 kg (feminin), -60 kg (masculin)

Tir sportiv: puşcă cu aer 10m (feminin), pistol cu ​​aer 10m (masculin)

Înot: începe competiţia

Tenis de masă: începe runda preliminară

Taekwondo: -49 kg (feminin), -58 kg (masculin)

Tenis: simplu şi dublu prima rundă

Volei: start competiţia preliminară (masculin)

Publicitate

Polo pe apă: starturi preliminare (feminin)

Haltere: 49 kg (feminin)

Duminică, 25 iulie 2021
Tir cu arcul: meciuri cu medalii pe echipe (feminin)

Gimnastica artistică: calificare (masculin)

Baschet: începe runda preliminară (masculin)

Canoe Slalom: începe cursa

Ciclism: cursă de şosea (feminin)

Sărituri în apă: trambulină finală sincronizată de 3 m (feminin)

Scrimă: concursuri de spadă (feminin) şi spadă (masculin)

Handbal: începe runda preliminară (feminin)

Publicitate

Judo: -52 kg (feminin), -66 kg (masculin)

Navigaţie: încep competiţiile

Tir: puşcă cu aer 10m (feminin), pistol cu ​​aer 10m (masculin)

Skateboard: concurs de stradă (masculin)

Surf: încep competiţiile (pot fi modificate în funcţie de condiţiile valurilor)

Înot: finale la 400 m mixt individual (ambele), 400 m liber (masculin) şi 4×100 m liber ştafetă (feminin)

Taekwondo: -57 kg (masculin), -68 kg (bărbaţi)

Volei: începe runda preliminară (feminin)

Polo pe apă: start preliminarii (masculin)

Haltere: 61 kg (masculin), 67 kg (masculin)

Publicitate

Luni, 26 iulie 2021
Tir cu arcul: finala pe echipe (masculin)

Gimnastica artistică: finala pe echipe (masculin)

Baschet: începe runda preliminară (feminin)

Canoe slalom: final C1 (masculin)

Ciclism, mountain bike: cross-country (masculin)

Sărituri în apă: finală platformă sincronizată de 10 m (masculin)

Scrimă: competiţii de sabie (feminin) şi spadă (masculin)

Judo: -57 kg (feminin), -73 kg (masculin)

Rugby: începe etapa grupelor (masculin)

Tir sportiv: calificarea skeet şi finală

Publicitate

Skateboard: concurs de stradă (feminin)

Înot: finale la 100 m fluture (feminin), 100 m bras (masculin), 400 m liber (feminin), 4x100m liber ştafetă (masculin)

Tenis de masă: final dublu (mixt)

Taekwondo: -67 kg (feminin), -80 kg (masculin)

Triatlon: cursa masculină

Haltere: 55 kg (feminin)

Marţi, 27 iulie 2021
Gimnastica artistică: finala pe echipe (feminin)

Canoe slalom: K1 final (feminin)

Ciclism, mountain bike: cross-country (feminin)

Sărituri în apă: finală platformă sincronizată de 10 m (feminin)

Publicitate

Echitaţie: finalul pe echipe

Scrimă: echipă spadă (feminin)

Judo: -63 kg (feminin), -81 kg (masculin)

Tir sportiv: concurs de pistol cu ​​aer (mixt)

Softball: finală (feminin)

Înot: finale în 200 m liber (masculin), 100 m spate (ambele), 100 m bras (feminin)

Taekwondo: + 67 kg (feminin), + 80 kg (masculin)

Triatlon: cursa feminină

Haltere: 59 kg (feminin), 64 kg (feminin)

Miercuri, 28 iulie 2021
Gimnastica artistică: finală generală (masculin)

Publicitate

Baseball: star preliminarii (masculin)

Baschet (3×3): meciuri cu medalii

Ciclism: cronometre

Sărituri în apă: trambulină sincronizată 3m finală (masculin)

Echitaţie: final individual

Scrimă: proba sabie pe echipe (masculin)

Judo: -70 kg (feminin), -90 kg (masculin)

Rugby: meciuri cu medalii (masculin)

Surf: meciuri cu medalii (pot fi modificate în funcţie de condiţiile valurilor)

Înot: finale în 200 m liber (feminin), 200 m fluture (masculin), 200 m mixt individual (feminin), 1500 m liber (feminin), 4x200m liber ştafetă (masculin)

Publicitate

Haltere: 73 kg (masculin)

Joi, 29 iulie 2021
Gimnastică artistică: finală generală (feminin)

Canoe slalom: C1 (feminin)

Ciclism, curse BMX: începe competiţia

Scrimă: echipă sabie (feminin)

Golf: zi de deschidere (masculin)

Judo: -78 kg (feminin), -100 kg (masculin)

Canotaj: finale dublu

Rugby: începe etapa grupelor (feminin)

Tir:

Publicitate

Înot: finale la 800 m liber (masculin), 200 m bras (masculin), 200 m fluture (feminin), 100 m liber (masculin), 4×200 m ştafetă liber (feminin)

Tenis de masă: meciuri la medalii la simplu (feminin)

Vineri, 30 iulie 2021
Tir cu arcul: individual (feminin)

Atletism: începe competiţia; 10.000 m final (masculin)

Badminton: meciuri de medalii la dublu mixt

Canoe slalom: K1 (masculin)

Ciclism, curse BMX: Finale

Echitaţie, evenimente: începe competiţia

Scrimă: proba spadă pe echipe (masculin)

Judo: + 78 kg (feminin), + 100 kg (masculin)

Publicitate

Canotaj: finale 8+1

Tir sportiv: pistol de 25 m (feminin)

Înot: 200m bras (feminin), 200m spate (masculin), 100m liber (feminin), 200m mixt individual (masculin)

Tenis de masă: meciuri la medalii la simplu (masculin)

Tenis: finala de dublu (masculin)

Gimnastică pe trambulină: individual (feminin)

Sâmbătă, 31 iulie 2021
Tir cu arcul: individual (masculin)

Atletism: finale la aruncarea discului (masculin), ştafetă 4x400m (mixt), 100m (feminin)

Badminton: meciuri de medalii la dublu (masculin)

Ciclism, BMX freestyle: începe competiţia

Publicitate

Scrimă: proba sabie pe echipe (feminin)

Judo: echipă (mixtă)

Rugby: meciuri de medalii (feminin)

Navigare: curse de medalii RS: X

Tir sportiv: capcană (mixtă), puşcă de 50 m 3 poziţii (feminin)

Înot: finale la 100 m fluture (masculin), 200 m spate (feminin), 800 m liber (feminin), ştafetă 4×100 m mixt

Tenis: finală individuală (feminin)

Gimnastică pe trambulină: individual (masculin)

Triatlon: mixt

Haltere: 81 kg (masculin), 96 kg (masculin)

Publicitate

Duminică, 1 august 2021
Gimnastică artistică: finale la sol (masculin), sărituri (feminin), cal cu mânere (masculin), paralele (feminin)

Atletism: săritură în înălţime (masculin), triplusalt (feminin), 100m (masculin)

Badminton: meciuri de medalii la simplu (feminin)

Ciclism, BMX freestyle: finale

Sărituri în apă: trambulină de 3 m (feminin)

Scrimă: echipă floretă (masculin)

Golf: ultima zi (masculin)

Navigare: curse cu medalii laser

Înot: finale în 50 m liber (ambele), 1500 m liber (masculin), ştafetă 4x100m mixt (ambele)

Tenis: finală la simplu (masculin), finală la dublu (feminin), finală la dublu (mixt)

Publicitate

Haltere: 76 kg (feminin)

Lupte: începe competiţia

Luni, 2 august 2021
Gimnastica artistică: finale inele (masculin), sol (feminin), sol (masculin)

Înot sincron: începe competiţia (feminin)

Atletism: finale la săritură în lungime (masculin), 100 m garduri (feminin), disc (feminin), 3000 m obstacole (masculin), 5000 m (feminin)

Badminton: meciuri de medalii la dublu (feminin), meciuri la medalii la simplu (masculin)

Canoe sprint: începe competiţia

Ciclism, pistă: începe competiţia; finale sprint echipă (feminin)

Echitaţie: finală echipă, finală individuală

Navigaţie: 49er FX cursă de medalie (feminin), 49er cursă de medalie (masculin)

Publicitate

Tir sportiv: 25m pistol cu ​​foc rapid (masculin), 50m puşcă 3 poziţii (masculin)

Haltere: 87 kg (feminin), + 87 kg (feminin)

Lupte: finale la greco-romane 60 kg (masculin), greco-roman 130 kg (masculin), liber 76 kg (feminin)

Marţi, 3 august 2021
Gimnastică artistică: finale la paralele (masculin), bârnă (feminin), bară (masculin)

Atletism: finale la săritura în lungime (feminin), 400 m garduri (masculin), săritura cu prăjina (masculin), aruncarea ciocanului (feminin), 800 m (feminin), 200 m (feminin)

Box: finala (masculin)

Canoe sprint: finale în caiac simplu 200m (feminin), canoe dublu 1000m (masculin), caiac simplu 1000m (masculin), caiac dublu 500m (feminin)

Ciclism, pistă: finale pe echipe (feminin) şi sprintul în echipă (masculin)

Sărituri în apă: trambulină de 3 m (masculin)

Navigaţie: curse de medalii în Finn (masculin), Foiling Nacra 17 (mixt)

Publicitate

Alpinism sportiv: începe competiţia (masculin)

Haltere: 109 kg (masculin)

Lupte: finale la greco-roman 77 kg (masculin), greco-roman 97 kg (masculin), liber 68 kg (feminin)

Miercuri, 4 august 2021
Înot sincron: finala dublu (masculin)

Atletism: finale la 400 m garduri (feminin), 3000m alergare cu obstacole (feminin), aruncarea ciocanului (masculin), 800m (masculin), 200m (masculin)

Box: finala la categoria uşoară (masculin)

Ciclism, pistă: finalizarea urmăririi în echipă (masculin)

Echitaţie: sărituri individuale finale

Golf: open (feminin)

Maraton înot: 10 km (feminin)

Publicitate

Navigaţie: 470 curse cu medalii

Skateboarding: concurs de parc (feminin)

Alpinism sportiv: începe competiţia (feminin)

Haltere: + 109 kg (masculin)

Lupte: finale greco-romane 67 kg (masculin), greco-roman 87 kg (masculin), liber 62 kg (feminin)

Joi, 5 august 2021
Atletism: finală la triplusalt (masculin), 100 m garduri (masculine), 20 km marş (masculin), sărituri cu prăjina (feminin), 400 m (masculin)

Canoe sprint: finale în caiac simplu 200m (masculin), canoe individual 200m (feminin), caiac simplu 500m (feminin), caiac dublu 1000m (masculin)

Ciclism, pistă: keirin final (feminin), omnium (masculin)

Sărituri în apă: platformă de 10 m (feminin)

Hochei: meciuri cu medalii (masculin)

Publicitate

Karate: finale kata (feminin), kumite -67 kg (masculin), kumite -55 kg (feminin)

Maraton înot: 10 km (masculin)

Pentatlon modern: începe competiţia

Skateboarding: concurs de parc (masculin)

Alpinism sportiv: final combinat (masculin)

Tenis de masă: meciuri cu medalii pe echipe (feminin)

Lupte: finale la freestyle 57 kg (masculin), liber 86 kg (masculin), liber 57 kg (feminin)

Vineri, 6 august 2021
Atletism: finale la 50km marş (bărbaţi), 20km marş (femei), aruncarea suliţei (femei), 5000m (bărbaţi), 400m (femei), 1500m (femei), ştafetă 4x100m (ambele)

Volei pe plajă: meciuri de medalii (femei)

Box: finala categoria grea (masculin)

Publicitate

Ciclism, pistă: finale la Madison (femei), sprint (bărbaţi)

Fotbal: meci de medalie de aur (feminin)

Hochei: meciuri de medalii (masculin)

Karate: finale în kata (bărbaţi), kumite -61 kg (femei), kumite -75 kg (bărbaţi)

Pentatlon modern: final (femei)

Gimnastica ritmică: începe competiţia (femei)

Alpinism sportiv: final combinat (feminin)

Tenis de masă: meciuri cu medalii pe echipe (masculin)

Lupte: finale în freestyle 74 kg (masculin), liber 125 kg (bărbaţi), liber 53 kg (femei)

Sâmbătă, 7 august 2021
Înot artistic: proba pe echipe (feminin)

Publicitate

Atletism: maraton (feminin); finale la sărituri în înălţime (feminin), 10.000 m (feminin), aruncarea suliţei (masculin), 1500 m (masculin), ştafetă 4×400 m (ambele)

Baseball: meciuri de medalii (masculin)

Baschet: meci de medalie de aur (masculin)

Volei pe plajă: meciuri de medalii (masculin)

Box: finale

Canoe sprint: finale în canoe dublu 500m (feminin), canoe simplu 1000m (masculin), caiac patru 500m (ambele)

Ciclism, pistă: finala (masculin)

Sărituri în apă: platformă de 10 m (masculin)

Echitaţie: finală de sărituri în echipă

Fotbal: meci de medalia de aur (masculin)

Publicitate

Golf: ultima zi (feminin)

Handbal: meciuri de medalii (masculin)

Karate: finale în kumite + 61 kg (feminin), kumite + 75 kg (masculin)

Pentatlon modern: final (masculin)

Gimnastică ritmică: individuală (feminin)

Volei: meciuri cu medalii (masculin)

Polo pe apă: meciuri cu medalii (feminin)

Lupte: finale la freestyle 65 kg (masculin), liber 97 kg (masculin), liber 50 kg (feminin)

Duminică, 8 august 2021
Ceremonie de închidere

Atletism: maraton (masculin)

Publicitate

Baschet: joc cu medalie de aur (feminin)

Box: finale

Ciclism, pistă: finale în sprint (feminin), keirin (masculin); omnium (feminin)

Handbal: meciuri de medalii (feminin)

Gimnastică ritmică: proba pe echipă (feminin)

Volei: meciuri cu medalii (feminin)

Polo pe apă: meciuri cu medalii (masculin).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea