Rămâi conectat

Curier Județean

Stelian Gherman: „Unirea Alba Iulia este datoare, trebuie să învingem FC Baia Mare” *Antrenorul unirist recunoaşte că Unirea este într-un moment critic şi că a înregistrat rezultate dezamăgitoare în ultima perioadă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FC Unirea Alba Iulia este obligată să învingă luni, de la ora 17.oo, pe „Cetate”, pe FC Baia Mare în etapa a 24-a a Ligii a 2-a, antrenorului Stelian Gherman fiindu-i periciltat postul, iar jucătorii sunt ameninţaţi cu amenzi. „Suntem restanţi atât faţă de public, cât şi faţă de conducătorii clubului, în privinţa rezultatelor înregistrate în ultima perioadă„, a declarat principalul unirist. Deşi vine după un umilitor 0-5 intern cu Poli Timişoara, FC Baia Mare este considerată o echipă periculoasă mai ales în planul ofensiv. Băimărenii au numai 7 partide din cele 23 disputate (incluzând aici şi meciul cu Arieşul Turda) în care n-au izbutit să perforeze porţile adverse.

*Aprilie negru!

FC Unirea n-a mai câştigat din etapa a 17-a, 24 martie, acasă 3-1 cu FC Bihor, acumulând 37 de zile amare. Cu o unică victorie în primăvară (numai 6 puncte acumulate), coborâtă pe poziţia a 10-a în ierarhie, cu minus 5 la “adevăr”, după ce a încheiat turul pe locul 6, FC Unirea se află în faţa unui examen vital, după 6 meciuri fără victorie şi 3 eşecuri consecutive. Singura „bilă albă” rămâne în acest răstimp critic remiza de la Timişoara. „Preferam să înving acasă în meciurile susţinute, decât să scot acel punct pe Bega„, a precizat Stelian Gherman. „Nu mi-am dorit un asemenea parcurs dezastruos. Trebuie să găsesc cele mai  bune soluţii în privinţa formulei de start, iar jucătorii sunt obligaţi să înţeleagă că cele trei puncte sunt foarte importante pentru că am rămâne matematic în afara zonei periculoase”, a mai explicat antrenorul albaiulienilor.

*”Eu niciodată nu abandonez”

Întrebat dacă se simte ameninţat în cazul unui nou rezultat negativ, Gherman a răspuns foarte tranşant: „Eu niciodată nu abandonez, dar este un moment greu, mă doare ce s-a întâmplat în ultima perioadă şi nu pot fi indiferent când nu ne regăsim. Nu-mi simt postul ameninţat, dar sper să nu continuăm pe linia dezamăgirilor„, a spus Gherman. Acesta nu poate conta pe Bucurică şi I. Stan (probleme medicale, sau în urmă cu pregătirea) şi S. Mureşan (suspendat). Partida cu FC Baia Mare va însemna un război al revanşelor pentru doi fotbalişti care în tur îmbrăcat tricoul adversarilor. Fundaşul Nicolae Oltean (disponibilizat în ianuarie de maramureşeni), acum la Alba, are sinonim în tabăra lui Romică Buia pe atacantul Marian Tănasă (pus pe liber de FC Unirea cu puţin timp înaintea încheierii perioadei de transferuri).

*Stelu i-a replicat lui Mara (UTA Arad)

Bogdan Mara (UTA Arad) a arătat cu degetul, printr-o declaraţie oferită miercuri, spre Unirea Alba Iulia, pe care a acuzat-o că a evoluat în „intermediară” motivată financiar de contracandidatele „Bătrânei Doamne” la promovare. „Este părerea fiecăruia. Cei care mă cunosc, ştiu cum îmi disput meciurile. Aveam nevoie de puncte, dar Mara s-a uitat numai în curtea sa. Atât timp cât sunt la echipă îmi văd şi mi-am văzut numai interesul propriu sau al echipei, fără a mă implica în alte probleme„, a încheiat Gherman.

*Remiză spectaculoasă în tur

Vecine de clasament, FC Unirea – locul 10 cu 28 de puncte (minus 5 la „adevăr”) şi FC Maramureş Baia Mare – locul 11, cu 25 de puncte (minus 11) au oferit o dispută savuroasă în „Dealul Florilor”. O remiză cu multe goluri, 2-2, după ce Alba conducea la pauză (marcatori Bucurică – 26, S. Mureşan – 26, ambii absenţi luni), cu 2-0. Trupa lui Buia (fost elev al lui Gherman la Poli Timişoara în stagiunea 2002-2003) a remontat spectaculos în actul secund şi a egalat prin autogolul lui Bumbac (65) şi A. Roman (75) şi a fost la un pas să învingă, Pascal făcând minuni între buturi!

Dan HENEGAR

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea