Ștefan Mandachi, de Mica Unire, la 1 Metru de Autostradă: ”Ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că după 161 de ani, Moldova e conectată cu Țara Românească prin aceeași rețea de drumuri ca-n 1859”

Ștefan Mandachi, de Mica Unire, la 1 Metru de Autostradă: ”Ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că după 161 de ani, Moldova e conectată cu Țara Românească prin aceeași rețea de drumuri ca-n 1859”

Suceveanul Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă din Moldova, a anunțat că pe 24 ianuarie, când a avut loc  Unirea cea Mică de la 1859, se va afla la primul metru de autostradă. Mandachi transmite că așteaptă acolo pe oricine dorește autostradă.

Nemulțumit că nu a primit niciun răspuns de la Guvernul României cu privire la începerea și finalizarea autostrăzii Moldovei, suceveanul anunță că vineri, 24 ianuarie, de la ora 15.00, se va afla la metrul de autostradă construit de el.

”Pe 24 ianuarie 2020, de Mica Unire, voi fi la datorie. Cum unde? La 1 Metru de Autostradă (Suceava, Cumpărătura). Ora? Parcă n-ați ști… Deja e clasică: ora 15:00. De ce merg acolo? E foarte simplu: am întrebat Guvernul dacă are ceva noutăți cu privire la autostrada de la noi și m-a pus pe silent. Poate își imaginează că ne-am mutat cumva din Moldova… Dar noi tot aici stăm, n-am plecat. Recunosc, sunt și nervos deoarece mi-e tot mai clar că peticul ăsta de beton va rămâne singura autostradă a Moldovei (cea mai săracă regiune a României).

Citește și:  Moș Ion Roată și Unirea rezumat –  Mica Unire data 24 ianuarie 1859

Probabil că de la București nu se vede suficient de clar borna ”kilometrică” de la metrul de autostradă, așa că m-am gândit ca vineri să facem borna… UN PICUȚ MAI VIZIBILĂ.

Ce facem acolo? Fiecare face ce vrea… (eu de pildă, încă mă mai gândesc…) dar ceilalți pot să scrie o scrisoare pt. guvern, poate lor le răspunde… Foi și pixuri aduc eu. Aaa, și cutie poștală, era să uit : ))) Mă rog, important e să fim acolo.

Nu facem hore patriotice de Ziua Unirii. Doar ne întrebăm retoric ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că după 162 ani, Moldova e conectată cu Țara Românească prin aceeași rețea de drumuri ca-n 1859… Și mai am o curiozitate personală: dacă mai există muritori care încă vor autostradă?! Dacă da, le strâng mâna, facem o poză și plecăm acasă. Atâta, câteva minute, nimic mai mult.

Citește și: Marea Unire din 1 Decembrie 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești • Cum s-a înfăptuit Marea Unire • Cronologie (pe scurt), despre cum s-a făcut Marea Unire de la Alba Iulia din 1918 • Marea Unire referat • Cine a făcut Marea Unire • 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Observ că au cam dispărut doritorii de autostrăzi. E greu să mai strigi când nu te-ascultă nimeni, dar dacă mai existăm câțiva zăpăciți, eu zic să fim #unPICUȚmaiVIZIBILI.

p.s.1: ORICINE e binevenit.

p.s.2: Nu mai sper la mii de oameni (cum puneam botu’ pe vremuri, când eram mai tânăr) dar dacă suntem 10-20 de inși care ÎNCĂ mai visăm la normalitate, eu sunt împăcat… Vineri, 24 ianuarie 2020, ora 15:00, Cumpărătura, Suceava. Pentru că nu se mișcă absolut nimic.

Cu drag, BÎȘ”, a scris pe facebook Mandachi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Badea Onu 24 ianuarie 2020 at 10:11

Daca n-a aflat marele investitor,afla acum.Autostrazile nu se fac numai de catre stat nicaieri in lume.Ele se fac prin parteneriate public- private,sunt administrate privat si sunt cu plata.Asa ca puneti mana dragi intreprinzatori(adica banii)si faceti,chiar daca profitul vine in timp.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...