Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Statistică îngrijorătoare de la CSM. Masa credală blocată în dosarele de insolvență a crescut de la an la an

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, s-a arătat ”îngrijorat” de ”masa credală blocată în dosarele de insolvență”, subliniind, joi, la Alba Iulia, că aceasta a crescut de la an la an.

Curtea de Apel Alba01

”Masa credală a crescut de la an la an. Dacă în 2009 trebuiau recuperate, deci nu au fost recuperate, din diferite motive peste 20 de miliarde de lei, în 2010 a crescut la peste 48 de miliarde de lei, în 2011 la peste 108 miliarde de lei, în 2012 la peste 130 de miliarde de lei, în 2013 a ajuns în jur de 144 de miliarde de lei, iar în 2014 nu au putut fi recuperate 138 de miliarde de lei”, a spus Dumbravă, în cadrul unei conferințe de presă, după bilanțul Curții de Apel Alba.

Judecătorul Dumbravă adăugat că trebuie o ”politică națională în a găsi cauzele care conduc la nerecuperarea masei credale”, iar ANAF-ul trebuie să se implice ”extrem de activ”.

”Trebuie o politică națională în a găsit cauzele care conduc la nerecuperare. ANAF-ul trebuie să se implice extrem de activ pentru că foarte multe sume din masa credală sunt, de fapt, sumele ANAF-ului în care sunt cuprinse și dobânzi și penalități”, a afirmat Dumbravă.

Judecătorul CSM a mai afirmat, răspunzând unei întrebări, că susține confiscarea extinsă, însă ”trebuie să ne ocupăm de toate acele sectoare unde se scurg banii cetățeanului”, și de banii care au ”rezultat din săvârșirea unor infracțiuni, dar și de banii care au rezultat din insolvențe de multe ori frauduloase”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea