Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Stadionul “Cetate” din Alba Iulia, prima opțiune pentru Hermannstadt, în Liga a 2-a, pentru meciurile de acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stadionul “Cetate” din Alba Iulia este prima opțiune pentru Hermannstadt, pentru meciurile de acasă din viitoarea ediție a Ligii a 2-a, ce va debuta la finele lunii iulie.

Gruparea sibiană, fostă prim-divizionară, caută alternative întrucât lucrările de modernizare la “Municipal” se estimează a se încheia în primăvara anului viitor. Variante pentru întâlnirile considerate pe teren propriu au mai fost Mediaș și Cisnădie, dar după toate probabilitățile arena albaiuliană este în “pole position”. Săptămâna trecută, oficialii sibieni s-au deplasat în Cetatea Marii Uniri, pentru a discuta cu oficialitățile locale despre posibilitatea găzduirii meciurilor din eșalonul secund pe arena albaiuliană.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Alba Iulia nu a mai găzduit întâlniri de pe a doua scenă din 2012, ultimul joc oficial fiind Unirea Alba Iulia – FC Argeș 1-1, în 10 noiembrie, pentru că la începutul anului următor “alb-negrii” să se retragă din competiție din motive financiare și să se desființeze.

Alba Iulia este pe lista posibilelor localități unde vom juca partidele de pe teren propriu. Am fost acolo pentru a vedea condițiile. Sunt impresionat de modul cum ne-au primit, de la viceprimar și până la responsabilii cu stadionul. Oamenii de acolo își doresc fotbal. Acum suntem în cantonament în Slovenia, iar în câteva zile vom anunța decizia”, a declarat Dani Coman, noul președinte al clubului Hermannstadt. Fostul portar al Rapidului și al echipei naționale a activat la Astra Giurgiu, cu care a câștigat titlul în 2016, însă a cunoscut și amara retrogradare de la finele sezonului precedent.

Am discutat cu oficialii de la Hermannstadt pe tema închirierii arenei în această toamnă. A fost săptămâna trecută conducerea de la Sibiu, Dani Coman  și Radu Neguț, acum așteptăm răspunsul. Eu sper să vină să joace, să mai avem și noi o competiție sportivă la Alba Iulia”, a punctat Radu Urcan, directorul Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, entitate ce administrează bazele sportive din municipiul reședință de județ.

*Din 19 iulie se montează tartanul

Trupa de pe Cibin a retrogradat din Liga 1 în urma barajului cu CS Mioveni, pierdut în fața echipei conduse de fostul unirist Alexandru Pelici. În intersezon antrenorul aiudean Bogdan Andone a fost aproape să semneze cu Hermannstadt, însă în cele din urmă, pe banca tehnică a fost instalat Marius Măldărășanu.

Stadionul “Cetate” din Alba Iulia este în această perioadă un adevărat șantier. Demarate la începutul lunii martie, lucrările de modernizare a pistei de atletism au obligat pe Unirea Alba Iulia să evolueze în returul eșalonului terț pe Stadionul “Minaur” din Zlatna. Acțiunea a stagnat o anumită perioadă de timp, însă din 19 iulie se va trece efectiv la montarea tartanului. Conform graficului asumat de constructor, durata lucrărilor este până la sfârșitul lunii iulie 2021, timp în care, accesul albaiulienilor pe stadion este interzis. Valoarea investiției este de 2.626.980,88 lei, iar costul lucrărilor este suportat din bugetul local al municipiului, deși la un moment dat se vehicula că investiția va fi acoperită de CNI. Tot în această perioadă s-a luat în calcul și refacerea gazonului, însă, din câte se pare, această lucrare va fi amânată până în 2022.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea