Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spitalul din Cugir pierde un medic de valoare: Chirurgul Prabir Boruah pleacă în Irlanda

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A fost bucurie mare în iunie 2013, când de la Cluj au venit să lucreze cu normă întreagă la Spitalul din Cugir, soții Prabir și Terezia Boruah, doi valoroşi medici, ambii specializați în chirurgie generală. Un cuplu de doctori tineri, energici şi inimoşi, pregătiţi să lucreze în ambulatoriul de specialitate, în spital și să asigure gărzi de chirurgie. Doi chirurgi cărora li dr.-Terezia-Boruahs-a dus în scurt timp vestea de specialişti care au la activ rezolvate numeroase şi complicate cazuri, fiind căutaţi de pacienţi din tot judeţul şi nu numai.

Din păcate, bucuria a ținut cu puțin peste un an și jumătate, adică până astăzi, 31 ianuarie, dată care reprezintă ultima zi de gardă (și de lucru) la Spitalul din Cugir a doctorului Prabir Boruah. Potrivit unor surse venite de la medici din cadrul instituţiei, chirurgul Boruah (de origine indiană) va pleca să lucreze într-o ţară din spaţiul european şi anume în Irlanda, într-o clinică pe care acesta se pare că a vizat-o cu mai multă vreme în urmă şi care îi va asigura condiţii de lucru şi salariu cu mult mai bune decât la Cugir sau în România.

După cum am aflat, va rămâne la Cugir să-şi desfăşoare activitatea de chirurg (până când, nu se ştie) soţia acestuia, Terezia Boruah, care deţine şi funcţia de director medical, dar care într-o bună zi s-ar putea să-şi urmeze soţul pentru a lucra din nou alături de acesta. Conform personalului medical din spital, pe lângă faptul că pleacă un specialist de valoare, care lasă un mare gol în activitatea instituţiei de sănătate, se produce şi o disfuncţionalitate în asigurarea serviciului de gardă care va rămâne doar cu trei specialişti în domeniu, iar necesarul minim este de patru medici. ,, În aceste condiţii va trebui ca spitalul să apeleze la un medic din alt oraş, care să lucreze cu o jumătate de normă, astfel încât serviciul de gardă să fie asigurat în condiţii normale’’, ne-a declarat unul dintre medicii spitalului.

De menţionat că, încă de la sosire, celor doi medici şi fiicei lor de cinci ani, primăria locală le-a asigurat o locuinţă de serviciu într-un bloc ANL situat în piaţa de sus a Cugirului.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea