Spitalul din Alba, cu doi manageri: Unul de la PNL, altul de la PSD: Primarul din Câmpeni l-a repus în funcţie pe fostul manager, printr-o o dispoziţie contrară cu ordonanţa Guvernului

Telenovela de la Câmpeni, privind funcţia de manager al Spitalului Orăşenesc continuă. Vineri, 15 mai, edilul oraşului a semnat o dispoziţie prin care l-a repus în funcţie pe fostul manager, membru PSD, care contravine prevederilor ordonanţei Guvernului din 14 mai.

ELIT

Scandalul a debutat în 1 mai 2020, când ministrul Sănătăţii l-a numit în funcţia de manager pe Valentin Gog, un reprezentant al PNL Câmpeni. Decizia a survenit ca urmare a expirării mandatului de trei luni pentru fostul manager, Călin Bodea, membru marcant al PSD-ului local.

Primarul Călin Andreş (PSD) a acuzat numirea politică şi a precizat că Valentin Gog este de profesie chelner. Noul manager al spitalului a precizat, ulterior, că, înainte de a fi numit la conducerea unităţii medicale, a lucrat ca director la firma Rivaly SRL din Câmpeni având atribuţii de coordonare a activităţii de organizare evenimente şi a activităţii din domeniul hoteluri şi restaurante a societăţii.

Mihail David - 2020

Ministrul Nelu Tătaru a afirmat că decizia de a nu mai prelungi mandatul fostului manager a avut la bază situaţia din ultimii ani, când la conducerea celor două spitale din Câmpeni au fost numiţi peste 10 manageri. Prin urmare, ministrul a decis să trimită corpul de control atât la Spitalul Orăşenesc, cât şi la Spitalul de Boli Cronice (sanatoriul TBC).

Primarul Călin Andreş a afirmat că la finalul perioadei stării de urgenţă îl va renumi pe post pe Călin Bodea, lucru care s-a şi întâmplat. Vineri, 15 mai 2020, Andreş a emis o dispoziţie prin care l-a numit pe colegul său de partid manager interimar al Spitalului Orăşenesc, pe o perioadă de 3 luni. Prin aceeaşi dispoziţie au fost numiţi şi directorul medical şi directorul economic, tot în regim de interimat, Daniel Şenilă şi Ana Ţăran. Dispoziţia este contrasemnată de secretarul Primăriei Câmpeni, Rădac Cristina.

Problema cu această dispoziţie este faptul că nu este conformă cu ordonanţa emisă de Guvern în 14 mai, publicată în Monitorul Oficial în aceeaşi zi. În cuprinsul acestei ordonanţe, privind reglementarea unor măsuri, începând cu 15 mai, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului tip de coronavirus, se precizează la articolul 21 următoarele: ”Ministerul Sănătăţii coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale şi exercită inclusiv atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi”.

Guvernul a prelungit şi pe perioadă stării de alertă prevederile potrivit cărora managementul spitalelor revine Ministerului Sănătăţii.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...