Rămâi conectat

Ştirea zilei

Spitalul din Alba, cu doi manageri: Unul de la PNL, altul de la PSD: Primarul din Câmpeni l-a repus în funcţie pe fostul manager, printr-o o dispoziţie contrară cu ordonanţa Guvernului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Telenovela de la Câmpeni, privind funcţia de manager al Spitalului Orăşenesc continuă. Vineri, 15 mai, edilul oraşului a semnat o dispoziţie prin care l-a repus în funcţie pe fostul manager, membru PSD, care contravine prevederilor ordonanţei Guvernului din 14 mai.

Scandalul a debutat în 1 mai 2020, când ministrul Sănătăţii l-a numit în funcţia de manager pe Valentin Gog, un reprezentant al PNL Câmpeni. Decizia a survenit ca urmare a expirării mandatului de trei luni pentru fostul manager, Călin Bodea, membru marcant al PSD-ului local.

Primarul Călin Andreş (PSD) a acuzat numirea politică şi a precizat că Valentin Gog este de profesie chelner. Noul manager al spitalului a precizat, ulterior, că, înainte de a fi numit la conducerea unităţii medicale, a lucrat ca director la firma Rivaly SRL din Câmpeni având atribuţii de coordonare a activităţii de organizare evenimente şi a activităţii din domeniul hoteluri şi restaurante a societăţii.

Ministrul Nelu Tătaru a afirmat că decizia de a nu mai prelungi mandatul fostului manager a avut la bază situaţia din ultimii ani, când la conducerea celor două spitale din Câmpeni au fost numiţi peste 10 manageri. Prin urmare, ministrul a decis să trimită corpul de control atât la Spitalul Orăşenesc, cât şi la Spitalul de Boli Cronice (sanatoriul TBC).

Primarul Călin Andreş a afirmat că la finalul perioadei stării de urgenţă îl va renumi pe post pe Călin Bodea, lucru care s-a şi întâmplat. Vineri, 15 mai 2020, Andreş a emis o dispoziţie prin care l-a numit pe colegul său de partid manager interimar al Spitalului Orăşenesc, pe o perioadă de 3 luni. Prin aceeaşi dispoziţie au fost numiţi şi directorul medical şi directorul economic, tot în regim de interimat, Daniel Şenilă şi Ana Ţăran. Dispoziţia este contrasemnată de secretarul Primăriei Câmpeni, Rădac Cristina.

Problema cu această dispoziţie este faptul că nu este conformă cu ordonanţa emisă de Guvern în 14 mai, publicată în Monitorul Oficial în aceeaşi zi. În cuprinsul acestei ordonanţe, privind reglementarea unor măsuri, începând cu 15 mai, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea noului tip de coronavirus, se precizează la articolul 21 următoarele: ”Ministerul Sănătăţii coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale şi exercită inclusiv atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi”.

Guvernul a prelungit şi pe perioadă stării de alertă prevederile potrivit cărora managementul spitalelor revine Ministerului Sănătăţii.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea