Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

SOS: FC Unirea Alba Iulia se îndreaptă spre desfiinţare! *Actualii conducători „pasează” echipa spre autorităţile locale şi judeţene *”Unirea nu se mai înscrie în campionat, dacă nu se rezolvă situaţia financiară”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FC Unirea Alba Iulia este la un mic pas să sucombeze, existând şanse reale să nu se înscrie în viitoarea ediţie de campionat, asta conform unor informaţii din cadrul clubului!

În urmă cu nici două săptămâni, mai precis pe 7 iunie, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, se explica astfel poziţia conducătorilor: „In urma repetatelor solicitari si discutii intre conducerea clubului SC FC  Unirea 2006 SA Alba Iulia, Consiliul Local Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba pentru ca aceste doua institutii sa sprijine financiar echipa de fotbal nu s-a ajuns la niciun consens, dezinteresul acestora fiind evident tinem sa precizam ca un numar restrans de actionari care au ramas langa echipa nu mai pot finanta desfasurarea activitatii in conditii optime in Liga a II –a, seria a II-a, campionatul 2012 – 2013. Din aceste motive SC FC Unirea 2006 SA anunta cu mari regrete  suporterii ca echipa este tot mai aproape de a-si intrerupe activitatea„.

*Cedarea gratis către autorităţi!

Astfel, zilele trecute, cei 3 acţionari privaţi rămaşi lângă echipă au trimis deja documente către Primăria municipiului Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, prin care anunţă că renunţă la formaţia „alb-negrilor” şi în consecinţă există riscul ca, din motive financiare, FC Unirea să nu se înscrie în ediţia următoare a Ligii secunde. „Echipa este KO, în pragul colapsului, am făcut hârtii scrise în acest sens către autorităţile locale şi judeţene. Noi nu o să o mai înscriem în campionat şi suntem disponibili să o cedăm gratis oricui este interesat. Dacă nu se implică autorităţile, fotbalul se îndreaptă spre desfiinţare„, a povestit unul dintre actualii diriguitori.

*Man Tours SRL a cerut insolvenţa clubului!

Printr-o acţiune în instanţă, firma Man Tours SRL a solicitat insolvenţa clubului, pentru datorii legate de neplata transportului, suma totală, cu penalităţi ridicându-se la circa 60.000 lei! În 15 iunie, Tibunalul Alba a admis cererea creditorului şi a respins contestaţia SC Fotbal Club Unirea 2006 SA, în dosarul nr. 3246/107/2012. În consecinţă echipa de fotbal trebuie să stingă litigiul până în 5 octombrie, altfel se va deschide procedura generală a insolvenţei şi implicit falimentul!

Marian Sarmeş – preşedintele Consiliului de Administraţie, alături de vicepreşedinţii Vasile Trifan, Oliviu Feneşan şi Horia Bărdaş sunt persoanele care se ocupă în acest moment de destinele echipei fanion a judeţului. FC Unirea Alba Iulia are grave probleme de finanţare, elevii lui Stelian Gherman acumulând deja 3 rate contractuale neachitate. „Echipa este în acest moment ca şi desfiinţată! Am transmis acest lucru prin acte oficiale. Motivele sunt financiare, dar şi legate de dezinteresul autorităţilor publice. Unirea nu este echipa noastră, a celor trei investititori privaţi rămaşi lângă club, pentru că nu o putem ţine şi nu ne poate nimeni obliga să continuăm singuri, fără nici un sprijin. E deranjant când vezi că s-au alocat în ultimul timp bani spre alte discipline sportive, din judeţ spre AJF Alba, dar noi am fost omişi de politicieni şi nu se întrevede nici măcar un ajutor„, a explicat Marian Sarmeş, preşedintele CA. Lipsită din anul 2010 de sprijinul autorităţilor, gruparea uniristă a trăit două sezoane graţie contractului de sponsorizare semnat cu RMGC, precum şi mulţumită vânzării de jucători (Gicu Grozav, Călin Cristea, Fabian Himcinschi, Nicuşor Stanciu, Alexandru Giurgiu).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea