Rămâi conectat

Ştirea zilei

Șoferul care a produs accidentul în care au murit fostul primar din Sîncel și soția acestuia, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferul în vârstă de 22 de ani care a provocat un accident rutier în care a decedat un fost primar al comunei Sîncel și soția acestuia a fost trimis în judecată la Judecătoria Blaj.

Mikloș Geza Alexandru este acuzat de ucidere din culpă, infracțiune pentru care riscă până la 7 ani de închisoare. Dosarul a fost înregistrat în 16 iunie 2017 și urmează să ajungă la instanța de ”cameră preliminară”, care va decide în legătură cu legalitatea administrării probelor în faza de urmărire penală. Tragedia a avut loc în 6 august 2016 pe strada Mihai Eminescu din Sîncel.

Șoferul, cu domiciliul în comuna Stremț, în timp ce conducea un autocamion înmatriculat în Alba, pe direcția Târnăveni – Blaj, a pierdut controlul asupra autoheviculului și i-a acroșat doi vârstnici în vârstă de 78, respectiv 71 de ani, care se deplasau pe trotuar. Gheorghe Lațiu și soția acestuia au murit pe loc. Cei doi se plimbau pe trotuar și se aflau în faţa primei case de la intrarea în sat, la circa o sută de metri distanţă de locuinţa lor, când autocamionul a ieşit de pe şosea, a ajuns în rigolă și apoi pe trotuar. Cei doi soți mergeau spre grădina lor de legume și erau căsătoriţi de 50 de ani.

Accident rutier MORTAL la Sâncel: Fostul primar al comunei și soția sa, SPULBERAȚI de un autocamion în timp ce mergeau pe trotuar

Șoferul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Mikloș Geza Alexandru a declarat polițiștior, după producerea accidentului, că ar fi avut o defecțiune la camion, o explozie a unei anvelope. Gheorghe Laţiu a fost primar al comunei Sâncel până în 2012, timp de două mandate şi a fost cel care a înfiinţat grupul vocal „Sîncelenii”. În momentul impactului, el şi soţia sa se aflau la intrarea în sat, la aproximativ o sută de metri distanţă de locuinţa lor. Până la pronunțarea unei decizii definitive în dosar, inculpatul Mikloș Geza Alexandru beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Antrenorul Alexandru Kalanyos: „La golul lui Stanciu contra Ucrainei, am trăit senzațiile de la Mondialul din 1994, la reușitele lui Hagi și Dumitrescu”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Alexandru Kalanyos, antrenorul care l-a descoperit pe Nicolae Stanciu, lansat în fotbal la Unirea Alba Iulia, a povestit cum a trăit execuția „diamantului” albaiulian în partida de poveste de debut la Euro 2024, în România – Ucraina scor 3-0, cu o execuție măiastră. „După meciul amical cu Liechtenstein, acel 0-0, am ieșit la o masă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea