Ziarul Unirea

Situația COVID-19 la Cugir: 23 de cazuri active și un nou deces. Autoritățile, APEL la populație pentru a reduce efectele pandemiei

Un bilanț sumbru referitor la numărul crescut de infectări cu Covid-19 a apărut astăzi într-o postare publicată în mediul online, care îi vizează pe cetățenii orașului Cugir. Comitetul Local pentru Situații de Urgență aduce astfel aminte următoarele:

Potrivit Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în momentul de față la nivelul orașului Cugir sunt 23 de cazuri active de COVID-19, dintre care 7 au fost confirmate în ultima săptămână. O persoană infectată cu virusul Sars Cov 2, cu boli preexistente, a decedat în cursul zilei de ieri.

ELIT

Dintre persoanele active, 8 sunt internate la Spitalul Orășenesc Cugir, 3 la spitalul din Alba Iulia și 12 sunt la domiciliu. Tot in ultima săptămănă s-au vindecat un număr de 5 persoane.

Autoritățile locale realizează de două ori pe săptămână acțiuni de dezinfectare a blocurilor în care locuiesc persoanele depistate pozitiv și contacții lor direcți. Totodată, au fost alimentate cu dezinfectanți dipsenserele montate anterior la intarea în scările de bloc, actiunea continuând pe încă două străzi rămase. Din păcate, s-a constatat că dispenserele din 20 de scări au fost vandalizate sau au dispărut, deși toate aceste locați au acces controlat, fiind dotate cu interfoane.Astfel de comportamente sunt considerate contravenții și se pedepsesc conform legii.

CLSU face apel la oamenii din Cugir ca în această perioadă în care se constată o creștere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus să respecte cu multă strictețe măsurile de protecție și de distanțare fizică. Comitetul recomandă purtarea măștii inclusiv în spațiile publice deschise cum ar fi piețe, târguri și stații de autobuz. Totodată, autoritățile fac apel la persoanele care se întorc din concedii petrecute în țară sau străinătate, să dea dovadă de multă responsabilitate și grijă față de sănătatea celor din jur, luând toate măsurile de protecție care se impun.

Modul în care Cugirul va depăși acest pericol epidemiologic depinde de fiecare locuitor în parte. Așadar, să fim atenți la igienă, să păstrăm distanța fizică, însă să dovedim că suntem mai apropiați ca oricând prin preocuparea pe care o manifestăm pentru cei din jurul nostru.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419