Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Sindicaliştii din educaţie şi ştiinţă: Profesorii nu pot să-şi asigure existenţa cu salariile pe care le primesc

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sindicaliştii din domeniul educaţiei şi ştiinţei susţin că profesorii nu pot să-şi asigure existenţa cu salariile pe care le primesc în prezent. Salariul mediu în acest domeniu este de 3500 de lei. Discuţiile au avut loc în cadrul şedinţei Consiliului general al Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei, la care a fost prezent şi ministrul educaţiei, Maia Sandu.

Preşedintele Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei, Dumitru Ivanov, a declarat că profesorii din domeniul învăţământului primar, liceal sau superior, îndeosebi cei care activează în mediu urban, nu pot să-şi acopere toate cheltuielile cu salariul de 3500 mediu, din care trebuie să-şi achite chiria, alimentaţia, facturile, transportul etc.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dumitru Ivanov, a spus că ridicarea salariului ar fi o soluţie pentru înlăturarea corupţiei din învăţământ. El a menţionat că a avut o întrevedere cu prim-ministrul Iurie Leancă, în cadrul căreia s-a discutat despre o majorare de salariu în această ramură, în 2014, însă urmează să mai aibă loc discuţii. Ministrul educaţiei, Maia Sandu, a declarat că va fi elaborat un program cuprinzător de îmbunătăţire a condiţiilor de lucru pentru profesori şi creşterea salariului este un element important în acest program. Ministrul a spus că în următoarele luni se va veni cu astfel de propuneri.

Sursa: Adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea