Rămâi conectat

Sport

Sepsi Sf. Gheorghe – CSU Alba Iulia 74-77 *Victorie importantă pentru echipa lui Popov

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia-Kara Trutnov51CSU Alba Iulia s-a impus în derby-ul etapei a 9-a, obținând o victorie externă importantă cu Sepsi Sf. Gheorghe, scor 77-74 (17-17, 23-18, 18-23, 19-16). A fost al 8-lea succes consecutiv pentru echipa din Cetatea Marii Uniri împotriva grupării din Covasna.

*Bogdan Duma: „Un rezultat senzațional”

Iarăși, CSU Alba Iulia a avut parte de un meci dramatic, precum cel cu Kara Trutnov în CEWL, meci ce a necesitat prelungiri. Confruntarea a fost echilibrată până la ultimele secvențe și până la urmă elevele lui Miroslav Popov au avut nervii mai tari și s-au impus într-un final incandescent.

Rezultatul este senzațional. Este o victorie incredibilă și neașteptată. Ținând cont de diferența de valoare dintre combatante, plecam cu șansa a doua, dar fetele au reușit un succes imens. Sperăm să continuăm parcursul pozitiv și sâmbătă la Satu Mare și apoi în CEWL„, a declarat Bogdan Duma, președintele CSU.

*Pe muchie de cuțit

Duelul dintre vecinele de clasament, formații care se vor printre protagonistele stagiunii a început echilibrat, după primul sfert scorul fiind egal 17-17. Până la pauza mare însă studentele lui Popov au reușit să preia inițiativa și la mijlocul meciului să conducă cu 40-35, în formă fiind iarăși Alexandra Uiuiu (16 puncte marcate până la pauza mare).

*Sepsi a revenit în sfertul al treilea

Roata s-a întors în sfertul al treilea, când Sepsi a remontat și a reușit să câștige cu 23-18, exact același scor cu care s-a impus CSU în sfertul precedent, astfel că după 30 de minute scorul era egal 58-58. Vizitatoarele au condus iarăși 70-68, dar dramatismul s-a păstrat până în ultimele secvențe, ambele combatante afându-se pe rând în avantaj.

În acest moment ambele echipe au câte 16 puncte, cu câte două înfrângeri. Lider este CSM Târgoviște, urmat de un grup de 4 echipe (ICIM Arad, Sepsi Sf. Gheorghe, CSU Alba Iulia și CSBT Alexandria), ce au 7 victorii și două eșecuri.

Pentru CSU au înscris Alexandra Uiuiu – 18 puncte, Wumi Agunbiade – 18, Jessica Kuster – 14, Joy Price – 12, Valencia McFarland – 8, Larisa Toma – 7,

Sâmbătă, CSU Alba Iulia joacă la Satu Mare, iar marți, la Alba Iulia cu Rucon Spisska Nova Ves în Liga Europei Centrale.

Din distribuţia gazdelor au făcut parte şi două foste jucătoare ale CSU, americanca Taneisha Harrison – două puncte şi conducătorul de joc AnneMarie Părău – 11 puncte marcate în acest duel al ambițiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena, în 18-21 aprilie Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat turneul final de la Brăila și a devenit, pentru al doilea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea