Sentință definitivă la Curtea de Apel: 22 de ani de închisoare pentru cei doi tineri din Biia care au ucis în bătaie o femeie de 53 de ani

Fundăcescu Gheorghe Adrian (19 ani) şi Groza Marius Adrian (20 ani) mai trebuie să achite daune morale de 120.000 de lei către două părți civile

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința definitivă într-un dosar penal de omor în care au fost judecați doi tineri care au ucis o femeie pe care au încercat anterior să o violeze. Fundăcescu Gheorghe Adrian (19 ani) şi Groza Marius Adrian (20 ani) au fost judecați pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, tentativă de viol şi furt calificat. Oribila crimă a avut loc în 16 ianuarie 2017, dar victima a fost găsită de vecini fără suflare abia după patru zile. Cei doi tineri au fost identificaţi rapid de poliţişti, au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi preventiv. La Tribunalul Alba, ambii inculpați au fost condamnați la câte 18 ani de închisoare. Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în 22 februarie 2018, agravarea pedepselor pentru cei doi criminali la câte 22 de ani de închisoare.

”Majorează pedeapsa închisorii stabilită pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat de către inculpatul Fundăcescu Gheorghe Adrian de la 16 ani închisoare la 20 ani închisoare. Menţine pedeapsa închisorii stabilită pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi furt calificat.

Contopeşte pedepsele şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 20 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (5 ani + 1 an = 6 ani x 1/3 = 2 ani), respectiv 2 ani închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 22 ani închisoare. Compută din durata pedepsei aplicate timpul reţinerii şi arestării preventive de la 20.01.2017 la zi”, se susține în minuta deciziei de la Cureta de Apel. Precizarea instanței este similară și în cazul inculpatului Groza Marius Adrian. Instanța a mai hotărât majorarea daunelor morale pe care trebuie să le plătească inculpații către două prăți civile la un ttoal de 120.000 de lei.

Potrivit motivării din cauza care s-a judecat pe fond la Tribunalul Alba, s-a reţinut că inculpaţii Fundăcescu Gheorghe Adrian şi Groza Marius Adrian, în noaptea de 15/16 ianuarie 2017 s-au deplasat la locuinţa victimei în vârstă de 53 de ani, din satul Biia, comuna Şona, au întreţinut raport sexual normal prin constrângere cu victima, pe care au legat-o de mâini cu o sfoară de rafie pentru a nu se putea apăra.

De asemenea, i-au aplicat victimei multiple lovituri cu pumnii şi picioarele în zona abdominală, intercostală şi capului, cauzându-i multiple leziuni, între care cele la nivel abdominal au fost leziuni traumatice cauzatoare de moarte, acţiuni petrecute într-un interval de 60 – 90 minute, în împrejurarea legării victimei cu sfoară groasă din rafie la gât, dar şi strâns la mâini.

Ulterior, în aceeaşi noapte, au adunat toate bunurile din casa victimei pentru a le sustrage în vederea comercializării şi le-au aşezat în faţa uşii depozitate în plase şi, respectiv, au sustras, după comiterea faptelor de mai sus, telefonul aparţinând victimei, care a fost ulterior predat organelor de poliţie. Potrivit oamenilor legii, cei doi tineri şi-au pus la cale planul prin intermediul sms-urilor pe care le scriau pe telefoane şi şi le arătau unul altuia fără însă să le trimită.

Rapoartele de expertiză psihiatrică întocmite în cauză au concluzionat că cei doi tineri au avut discernământul păstrat la data comiterii faptelor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

locatar 27 februarie 2018 at 13:01

De acord cu 22 ani, dar la ocna.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...