Rămâi conectat

Ştirea zilei

Sentință definitivă la Curtea de Apel: 22 de ani de închisoare pentru cei doi tineri din Biia care au ucis în bătaie o femeie de 53 de ani

Publicat

în

Fundăcescu Gheorghe Adrian (19 ani) şi Groza Marius Adrian (20 ani) mai trebuie să achite daune morale de 120.000 de lei către două părți civile

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința definitivă într-un dosar penal de omor în care au fost judecați doi tineri care au ucis o femeie pe care au încercat anterior să o violeze. Fundăcescu Gheorghe Adrian (19 ani) şi Groza Marius Adrian (20 ani) au fost judecați pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, tentativă de viol şi furt calificat. Oribila crimă a avut loc în 16 ianuarie 2017, dar victima a fost găsită de vecini fără suflare abia după patru zile. Cei doi tineri au fost identificaţi rapid de poliţişti, au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi preventiv. La Tribunalul Alba, ambii inculpați au fost condamnați la câte 18 ani de închisoare. Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în 22 februarie 2018, agravarea pedepselor pentru cei doi criminali la câte 22 de ani de închisoare.

”Majorează pedeapsa închisorii stabilită pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat de către inculpatul Fundăcescu Gheorghe Adrian de la 16 ani închisoare la 20 ani închisoare. Menţine pedeapsa închisorii stabilită pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi furt calificat.

Electrica Furnizare Discount

Contopeşte pedepsele şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 20 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (5 ani + 1 an = 6 ani x 1/3 = 2 ani), respectiv 2 ani închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 22 ani închisoare. Compută din durata pedepsei aplicate timpul reţinerii şi arestării preventive de la 20.01.2017 la zi”, se susține în minuta deciziei de la Cureta de Apel. Precizarea instanței este similară și în cazul inculpatului Groza Marius Adrian. Instanța a mai hotărât majorarea daunelor morale pe care trebuie să le plătească inculpații către două prăți civile la un ttoal de 120.000 de lei.

Potrivit motivării din cauza care s-a judecat pe fond la Tribunalul Alba, s-a reţinut că inculpaţii Fundăcescu Gheorghe Adrian şi Groza Marius Adrian, în noaptea de 15/16 ianuarie 2017 s-au deplasat la locuinţa victimei în vârstă de 53 de ani, din satul Biia, comuna Şona, au întreţinut raport sexual normal prin constrângere cu victima, pe care au legat-o de mâini cu o sfoară de rafie pentru a nu se putea apăra.

De asemenea, i-au aplicat victimei multiple lovituri cu pumnii şi picioarele în zona abdominală, intercostală şi capului, cauzându-i multiple leziuni, între care cele la nivel abdominal au fost leziuni traumatice cauzatoare de moarte, acţiuni petrecute într-un interval de 60 – 90 minute, în împrejurarea legării victimei cu sfoară groasă din rafie la gât, dar şi strâns la mâini.

Ulterior, în aceeaşi noapte, au adunat toate bunurile din casa victimei pentru a le sustrage în vederea comercializării şi le-au aşezat în faţa uşii depozitate în plase şi, respectiv, au sustras, după comiterea faptelor de mai sus, telefonul aparţinând victimei, care a fost ulterior predat organelor de poliţie. Potrivit oamenilor legii, cei doi tineri şi-au pus la cale planul prin intermediul sms-urilor pe care le scriau pe telefoane şi şi le arătau unul altuia fără însă să le trimită.

Rapoartele de expertiză psihiatrică întocmite în cauză au concluzionat că cei doi tineri au avut discernământul păstrat la data comiterii faptelor.

Publicitate

Ştirea zilei

Moldovenii supărați după ce Iohannis, în vizita de la Pianu, i-a îndemnat pe români să joace golf: „Nu există niciun teren în toată Moldova!”

Publicat

în

Moldovenii supărați după ce Iohannis, în vizita de la Pianu, i-a îndemnat pe români să joace golf: „Nu există niciun teren în toată Moldova!”

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent la decernarea premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiță” și la prezentarea noului model de Dacia Duster, ce a avut loc la Golf Club „Paul Tomiță”, Pianu de Jos, comuna Pianu, județul Alba, în cursul zilei de sâmbătă. Șeful statului a avut doar cuvinte de laudă la adresa noului model Dacia Duster și totodată i-a îndemnat pe români să practice golful, sport pe care l-a catalogat ca fiind unul deloc exclusivist.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții”, a transmis președintele.

Electrica Furnizare Discount

Îndemnul președintelui Klaus Iohannis, care le-a recomandat românilor să joace golf pentru că e un sport atractiv și deloc scump, l-a intrigat pe useristul Iulian Bulai, care a demarat o adevărată anchetă.

„Am verificat: nu avem teren de golf în niciunul dintre cele 8 județe ale Moldovei. Ghinion! Cine ne împrumută un teren de golf?

Nici autostrăzi nu avem. Noi sărim peste “nevoia de teren de golf”. Întâi autostrăzi. Apoi golf. Vă așteptăm în vizită, domnule președinte! Atunci când vom avea autostrăzi în Moldova.

Aveți 6 ani de mandat și avem doar centura Bacăului. Prea rar v-am auzit vorbind despre nevoia de autostrăzi din Moldova. Prea des despre golf și mers la schi.

Dezamăgit! Tare dezamăgit!”, declară Iulian Bulai

Citește mai mult

Ştirea zilei

Avertizare de COD GALBEN de furtună și rafale puternice de vânt în județul ALBA. Valabil până la ora 17:00

Publicat

în

Avertizare de COD GALBEN de furtună și rafale puternice de vânt în județul ALBA. Valabil până la ora 17:00

Administrația Națională de Meteorologie transmite o avertizare de COD GALBEN:

Valabil de la : 19-09-2021 ora 14:00 până la : 19-09-2021 ora 17:00

In zona : Județul Alba: zona joasă;

Electrica Furnizare Discount

Se vor semnala : temporar intensificări ale vântului cu rafale de peste 55-60 km/h

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Spectacolul Gașca Zurli la mare căutare: Piața Cetății a fost „inundată” de copii și părea a fi neîncăpătoare

Publicat

în

VIDEO| Spectacolul Gașca Zurli la mare căutare: Piața Cetății a fost „inundată” de copii și părea a fi neîncăpătoare

În cea de a treia zi și ultima din cadrul evenimentului „Sărbătoarea Muzicii” de la Alba Iulia, desfășurat în Piața Cetății, începând cu ora 11:00, spectacolul muzical oferit de Gașca Zurli a fost la extrem de mare căutare în rândul celor mici.

Sute de copii, alături de părinți, au fost prezenți la spectacol, iar numărul de scaune alocate pentru acest eveniment a părut infim față de numărul de spectatori, până și Piața Cetății părea neîncăpătoare.

Electrica Furnizare Discount

Un lucru este cert: cei mici au foarte încântați de momentul muzical oferit de Gașca Zurli, fericirea se putea vedea în ochii acestora și suntem absolut convinși că singurul regret pe care aceștia îl au este acela că spectacolul a avut și un final și sunt nerăbdători în așteptarea următoarei reprezentații.

La evenimentul din Piața Cetății a fost prezent și primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, care a spus că nu putea să existe o sărbătoare a muzicii fără un eveniment dedicat copiilor. Ce a mai declarat acesta despre „Sărbătoarea Muzicii”:

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare