Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Seceta și o avarie majoră aduce restricții la apa potabilă în Alba: PROGRAMUL de furnizare în localitățile afectate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Seceta și o avarie majoră aduce restricții la apa potabilă în Alba: PROGRAMUL de furnizare în localitățile afectate

Din cauza caniculei care a cuprins aproape toată ţara si ca urmare a dezechilibrului sistemului de alimentare cu apa potabila produs in urma avariei majore a conductei de aductiune, SC APA CTTA SA ALBA este nevoita sa rationalizeze apa în mai multe localităţi din județ, în următoarele zile, în care se anunţă temperaturi foarte ridicate.

Informam consumatorii ca s-au depus toate eforturile echipelor noastre de interventie pentru ca in localitatile afectate de avaria din 27.07.2022 sa fie restabilita valoarea parametrului turbiditate prin purjari succesive si alte activitati specifice. Din pacate, in continuare, valoarea acestui parametru nu a putut fi remediata inca in toate localitatile afectate.

Astfel, incepand cu data de 29.07.2022 va comunicam urmatorul program de intrerupere a furnizarii apei potabile:

Intreruperea furnizarii in localitatea Ungurei

Intreruperea furnizarii apei potabile, intre orele 22.00-06.00 in urmatoarele localitati:

– comuna Farau, comuna Cricau, comuna Berghin, com Ciugud

– comuna Valea Lunga, com Cetatea de Balta, com. Jidvei, com. Sona, com Sancel

In urmatoarele localitati furnizarea apei potabile se va efectua dupa urmatorul program:

09.00-14.00 com Ohaba

05.00-22.00 com Ighiu

06.00-09.00 si 18.00-22.00- orasul Abrud – com. Lopadea Noua (Asinip, Ciuguzel), Com. Hoparta (Silivas, Turdas, Spalnaca)-localitatile Unirea, Razboieni si cele din apropierea orasului Ocna Mures (Cisteiu de Mures, Micoslaca, Uioara de Sus, Uioara de Jos, Noslac, Captalan)

De asemenea, in comunele Cergau (satele Cergau Mare, Cergau Mic si Lupu) si Rosia de Secas (satele Rosia de Secas si Tau), nu poate fi asigurata continuitatea alimentarii cu apa potabila a locuintelor aflate in zonele mai inalte.

Comuna Garda de Sus ( Ghetari, Ocoale, Mununa, Hanasesti, Dealu Frumos si Garda Seaca), furnizarea se va face in functie de rezervele acumulate in rezervorul de inmagazinare

Facem, in continuare, apel catre populatie sa foloseasca apa potabila cu responsabilitate, strict pentru consum propriu si nu in agricultura!!

Va informam ca, in cazul in care, ulterior acestui anunt, se constata lipsa de debit si in alte localitati din afara celor de mai sus, S.C. APA CTTA. S.A. Alba va anunta acest fapt.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea