Rămâi conectat

Cultură Educație

Şcolile din Cugir au asigurate salariile şi pentru luna octombrie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Cugir desfăşurată la finele săptămânii trecute a aprobat o nouă rectificare bugetară pentru instituţiile de învăţământ subordonate Consiliului local.
Pe baza a două adrese transmise de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba la data de 1.11.2010, respectiv 3.11.2010, au fost suplimentate sumele defalcate din TVA aprobate iniţial pentru finanţarea cheltuielilor de personal în învăţământul preuniversitar cu 227 mii de lei reprezentând drepturi salariale aferente lunii octombrie a.c. Suma distribuită pe instituţii este următoarea: lŞcoala cu clasele I-VIII „Iosif Pervain” = +76 mii lei lŞcoala cu clasele I-VIII nr. 2 = +130 mii lei lColegiul Naţional „David Prodan” = +21 mii lei
Prin această suplimentare este asigurată plata integrală a drepturilor salariale aferente lunii octombrie în toate instituţiile de învăţământ din oraşul Cugir. Reuniunea consiliului local a generat şi unele dispute legate de problemele salariale ale personalului din învăţământ pentru luna septembrie, situaţie care a făcut mare vâlvă în presa judeţeană. Liderul grupului de consilieri PD-L, Radu Roşian, a acuzat executivul local că, deşi avea cunoştinţă că banii pentru şcoli au sosit la timp, n-a convocat şedinţa extraordinară „deîndată” aşa cum ar fi trebuit, tergiversând convocarea acesteia, deşi suma alocată a fost asigurată cu o săptămână înainte.
„Această stare de lucruri a fost urmată de tensiuni, creându-se o falsă impresie că salariaţii din învăţământul local nu-şi vor primi salariile aferente lunii septembrie”, a mai arătat Roşian. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare