Şcolile din Cugir au asigurate salariile şi pentru luna octombrie

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Cugir desfăşurată la finele săptămânii trecute a aprobat o nouă rectificare bugetară pentru instituţiile de învăţământ subordonate Consiliului local.
Pe baza a două adrese transmise de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba la data de 1.11.2010, respectiv 3.11.2010, au fost suplimentate sumele defalcate din TVA aprobate iniţial pentru finanţarea cheltuielilor de personal în învăţământul preuniversitar cu 227 mii de lei reprezentând drepturi salariale aferente lunii octombrie a.c. Suma distribuită pe instituţii este următoarea: lŞcoala cu clasele I-VIII „Iosif Pervain” = +76 mii lei lŞcoala cu clasele I-VIII nr. 2 = +130 mii lei lColegiul Naţional „David Prodan” = +21 mii lei
Prin această suplimentare este asigurată plata integrală a drepturilor salariale aferente lunii octombrie în toate instituţiile de învăţământ din oraşul Cugir. Reuniunea consiliului local a generat şi unele dispute legate de problemele salariale ale personalului din învăţământ pentru luna septembrie, situaţie care a făcut mare vâlvă în presa judeţeană. Liderul grupului de consilieri PD-L, Radu Roşian, a acuzat executivul local că, deşi avea cunoştinţă că banii pentru şcoli au sosit la timp, n-a convocat şedinţa extraordinară „deîndată” aşa cum ar fi trebuit, tergiversând convocarea acesteia, deşi suma alocată a fost asigurată cu o săptămână înainte.
„Această stare de lucruri a fost urmată de tensiuni, creându-se o falsă impresie că salariaţii din învăţământul local nu-şi vor primi salariile aferente lunii septembrie”, a mai arătat Roşian. (C.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419