Școala s-ar putea desfășura în regim hibrid din toamnă, în contextul pandemiei. Raluca Turcan: ,,Ne dorim școala în condiții normale”

Paul Voicu - Primar 2020

Un nou set de reguli pândește sistemul de învățământ românesc și global, datorită schimbărilor sociale, generate de pandemia de Covid-19.

De la toamnă, școala s-ar putea desfășura în regim hibrid, adică sistemul clasic va fi completat de învățământul online, mai ales în mediul urban, spune vicepremierul Raluca Turcan care conduce o comisie interministerială dedicată acestui scop.

ELIT

Raluca Turcan: „Ne dorim școala în condiții normale, însă suntem pregătiți și cu măsuri pentru școala în condiții dificile.

Avem planuri de măsuri propuse de asociația părinților, de la Ministerul Educației și de la INSP.

Mihail David - 2020

Toate planurile vor fi puse cap la cap și vor urmări – dacă vom ajunge să avem învățământ online, acoperirea învățământului online să fie mai mare – acoperire teritorială și existența de tehnologie, să existe conținut online, calitatea predării mai bună, pregătirea profesorilor pentru această predare, să fie pregătită infrastructura școlară care să permită reducerea numărului de elevi. Este o problemă uriașă în mediul urban, unde e o aglomerare foarte mare. Clasele au în jur de 32, 36 de elevi. Cererea e foarte mare pentru un loc la grădiniță și aici se face o analiză temeinică.

Un sistem hibrid – 50% școală fizică 50% școală online – a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...