Rămâi conectat

Actualitate

Școala altfel – în rețeaua de expoziții etnografice din județul Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Cele 37 de expoziții etnografice din județul Alba, coordonate de Consiliul Județean Alba și Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia au fost înscrise anul acesta în programul Școala altfel, fiind, timp de o săptămână, locul în care preșcolarii și școlarii din satele județului Alba vor desfășura activități educative dedicate patrimonului local și tradițiilor.

Potrivit CJ Alba, sub genericul „Patrimoniul de acasă”, cei mici, ghidați de cadrele didactice și custozii expozițiior etnografice, vor desfășura mai multe activități prin care vor descoperi costumul popular și monumentele istorice, valorificându-și, totodată, talentul, creativitatea și ingeniozitatea.

„Este o noua acțiune prin care Consiliul Județean Alba aduce tradițiile și istoria locală mai aproape de copii. Folosind materiale editate de Consiliul Județean în proiecte anterioare, cei mici vor învăța, într-un mod atractiv și distractiv, lucruri noi despre înaintașii lor și despre istoria locurilor în care trăesc.” – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

“Activitățile interactive realizate în această săptămână și ghidajele tematice le permit copiilor să dobândească noi cunoștințe istorice și etnografice, ajutându-i să înțeleagă diversitatea costumului tradițional sau ce este un monument istoric”, se arată într-un comunicat remis presei de CJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O parte dintre pensionari ar putea să returneze ajutorul social primit: Anunțul Casei de Pensii

Bogdan Ilea

Publicat

în

O parte dintre pensionari ar putea să returneze ajutorul social primit: Anunțul Casei de Pensii Anunț îngrijorător, transmis de Casa de Pensii, pentru anumiți pensionari. Aceștia ar putea să fie puși să înapoieze ajutorul social primit, în cazul în care nu respectă anumite obligații. Citește și: Legea pensiilor 2024: Perioadele care nu se iau în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea