Școala altfel – în rețeaua de expoziții etnografice din județul Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cele 37 de expoziții etnografice din județul Alba, coordonate de Consiliul Județean Alba și Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia au fost înscrise anul acesta în programul Școala altfel, fiind, timp de o săptămână, locul în care preșcolarii și școlarii din satele județului Alba vor desfășura activități educative dedicate patrimonului local și tradițiilor.

Potrivit CJ Alba, sub genericul „Patrimoniul de acasă”, cei mici, ghidați de cadrele didactice și custozii expozițiior etnografice, vor desfășura mai multe activități prin care vor descoperi costumul popular și monumentele istorice, valorificându-și, totodată, talentul, creativitatea și ingeniozitatea.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Este o noua acțiune prin care Consiliul Județean Alba aduce tradițiile și istoria locală mai aproape de copii. Folosind materiale editate de Consiliul Județean în proiecte anterioare, cei mici vor învăța, într-un mod atractiv și distractiv, lucruri noi despre înaintașii lor și despre istoria locurilor în care trăesc.” – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

“Activitățile interactive realizate în această săptămână și ghidajele tematice le permit copiilor să dobândească noi cunoștințe istorice și etnografice, ajutându-i să înțeleagă diversitatea costumului tradițional sau ce este un monument istoric”, se arată într-un comunicat remis presei de CJ Alba.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136