Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Scapă de burtă, vara se apropie! 5 moduri simple de a da jos grăsimea

Dragoş Suciu

Publicat

în

siluetaCu toţii ne dorim o burtă plată, un abdomen tonifiat, dar ne sperie eforturile prea mari pe care trebuie să le facem pentru a obţine rezultate. Vestea bună este că e posibil să ai o burtă plată fără exerciţiile fizice obositoare, ci doar prin schimbarea stilului de viaţă (deşi nu strică niciodată să faci puţină mişcare). Vestea proastă este că greutatea colăceilor îţi face rău, şi nu doar din cauza kilogramelor în plus.

Nu te mai stresa  

Chiar şi puţin stres va creşte producţia de cortisol din creier, un hormon care ne era de folos atunci când trăiam în peşteri, cu milioane de ani în urmă. Acum, cortisolul impulsionează grăsimea să se depună pe abdomen, în loc să ne ajute să luptăm cu mamuţii.   Activităţi ca yoga sau inhalări adânci pot ajuta la reducerea stresului şi anxietăţii. „Yoga sau respiraţia adâncă activează sistemul nervos parasimpatic al organismului care ne ajută să ne relaxăm aproape imediat“, adaugă Lakatos.

Dormi mai mult  

Cortisolul îşi face de cap şi atunci când nu dormi suficient. „Acelaşi hormon care intră în acţiune în condiţii de stres, ne afectează şi când nu dormim îndeajuns. Plus că atunci când suntem obosiţi şi simţim nevoia de energie ne îndreptăm mai des spre frigider, mai ales că acest hormon ne face să ne fie foame“, continuă Tammy.   Cel mai bine e să încercăm să dormim cel puţin şapte-opt ore pe noapte, pentru a ne ajuta să luptăm împotriva grăsimii de pe abdomen.

Mănâncă alimente care conţin probiotice  

Probioticele sunt bacteriile „bune“, iar alimentele care le conţin ajută la reducerea balonării cauzată de flora intestinală „rea“ din burtă. „Produsele lactate care conţin probiotice ajută la digestie şi luptă împotriva balonării“, susţine Lakatos.   Adaugă în dieta zilnică alimente care conţin probiotice. Kefirul şi iaurtul sunt un bun exemplu, doar că trebuie să te asiguri că eticheta produselor specifică culturi de probiotice vii şi active.

Renunţă la băuturile care te balonează  

Nu vrei să ai o „burtă de bere“? Evită alcoolul. „Câte o băutură, din când în când, nu reprezintă o problemă. Însă cantităţi mari de alcool, mai ales seara, au un efect de balonare“, spune Tammy.   Alte băuturi care provoacă balonare sunt cafeaua şi sucurile acidulate. „Cei care ţin dietă cred, deseori, că un suc dietetic, care nu conţine zahăr, nu are un impact negativ asupra fizicului lor, dar adevărul este că dioxidul de carbon din ele (chiar şi cel din apa minerală) poate cauza balonare“, continuă Shames.   Pentru cele mai bune rezultate, beţi apă plată în timpul unei diete, dar şi pentru a avea un stomac de invidiat.

Evită sarea

Sarea este responsabilă pentru disconfortul gastrointestinal şi pentru balonarea excesivă. „Sodiul provoacă sete şi reţine apa în organism. Astfel vei avea un aspect «pufos»“, mărturiseşte Lakatos.   Ţine-te departe de alimentele gătite în prealabil şi de cele procesate care conţin multe condimente. Acestea sunt surse subtile de sodiu care pot da naştere unei „burtici“ impresionante.   Este nevoie de destul de multă muncă pentru un stomac plat, mai ales dacă iei în considerare şi exerciţiile fizice, însă beneficiile merită efortul.

Sursa Adevarul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea