Rămâi conectat

Ştirea zilei

SCANDALUL PEGASUS: Viktor Orban și premierul Indiei au folosit un soft israelian pentru a spiona jurnaliști și rivali politici

Publicat

în

SCANDALUL PEGASUS: Viktor Orban și premierul Indiei au folosit un soft israelian pentru a spiona jurnaliști și rivali politici

Mai mulți lideri mondiali s-au folosit de software-ul spyware Pegasus pentru a-și spiona rivalii politici sau pe jurnaliștii incomozi lor, relatează The Guardian. Printre aceștia se numără inclusiv premierul Ungariei, Viktor Orban, sau Narendra Modi, șeful guvernului indian.

Creat și vândut de compania israeliană de supraveghere NSO Group, Pegasus este un soft de tip spyware care infectează dispozitive iPhone și Android și permite operatorilor săi să extragă mesaje, fotografii și e-mailuri, să înregistreze apeluri și să activeze microfoane, toate fără știința utilizatorilor. Datele pot fi apoi trimise către cel care manevrează softul.

Pegasus a fost folosit de Viktor Orban în războiul său cu presa și opoziția din Ungaria
Guvernul lui Viktor Orban s-a folosit de această nouă armă în războiul pe care l-a dus și îl duce cu presa din Ungaria, în încercarea de a o subordona complet, conform analizei datelor de pe un număr mare de telefoane mobile.

Electrica Furnizare Discount

Orban a folosit Pegasus, unul dintre cele mai invazive softuri spyware, împotriva jurnaliștilor de investigații și împotriva cercului de apropiați al unuia dintre ultimii proprietari de trust media independent din Ungaria.

Proiectul Pegasus, o investigație a organizației franceze non-profit Forbidden Stories, a evaluat datele – acestea sugerează că un număr mare de oameni din Ungaria au fost selectați ca potențiale ținte înainte ca softul să fie folosit împotriva lor. Multe dintre dispozitivele analizate fuseseră infectate cu acest spyware.

Informațiile scurse includ numere de telefon ale unor persoane aflate sub investigații legitime, însă pe lângă acestea au fost descoperite numere de telefon de la 10 avocați, un politician al opoziției și cel puțin cinci jurnaliști. Printre ei se numără Szabolcs Panyi, un cunoscut reporter cu surse importante în cercuri diplomatice și de securitate națională.

Analiza dispozitivului realizată de Amnesty International a arătat clar că acesta a fost infectat în mod repetat cu Pegasus pe parcursul unei perioade de șapte luni în 2019, softul fiind activat de fiecare dată când Panyi a cerut clarificări de la oficiali guvernamentali ungari.

Panyi spune că unii membri ai guvernului Orban cred că jurnaliștii independenți sunt parte a unei conspirații împotriva lor – „Cred că este vorba de paranoia răspândită”, spune el. Guvernul ungar a negat implicarea. Anterior, purtătorul de cuvânt al lui Viktor Orban, Zoltan Kovacs, l-a atacat public pe Panyi, pe care l-a acuzat de „orbanofobie și ungarofobie”.

Citește și: Coduri SECRETE pentru telefonul mobil. Combinații care deblochează funcții ascunse ale telefonului

Alți cetățeni selectați pentru a fi spionați includ un fotograf care lucrează cu jurnaliști străini și un alt cunoscut jurnalist de investigații, care a refuzat analiza pe dispozitivul său de teama că ar putea să-și piardă sursele.

Un alt jurnalist selectat pentru a fi spionat este David Dercsenyi, editor al unui ziar publicat într-o zonă controlată de opoziția anti-Orban și care a lucrat vreme de cinci ani la un site independent de știri.

Aceste este uimit de faptul că a fost ținta încercărilor de spionaj al regimului Orban – el spune că munca sa nu a avut legătură cu teme sensibile, care ar fi putut să intereseze guvernul Orban. El suspectează că o solicitare trimisă autorităților cu privire la procesul unui fost membru al ISIS a declanșat interesul guvernului pentru a-l spiona. Niciunul dintre telefoanele care apar în scurgerea de informații nu se mai afla în posesia sa, așa că analiza datelor nu a mai fost posibilă.

O altă modalitate prin care Orban încearcă să-și subordoneze presa este prin oferirea de subvenții. Conform lui Zoltan Varga, proprietarul 24.hu, cel mai mare site independent de știri din țară, Orban s-a oferit să ofere subvenții de stat generoase publicației dacă ar fi fost dați afară unii jurnaliști.

„Au impresia că totul este despre bani. Eu am deja bani. Încetul cu încetul, am devenit un dușman pentru ei”, a spus el.

Ulterior, Varga a început să observe că este urmărit acasă și în întâlnirile de afaceri pe care le avea în public. El spune că uneori, în mijlocul unui apel telefonic, se putea auzi înregistrarea de până atunci a apelului. Mai mult, susține că un elicopter negru i-a survolat casa și a încercat să coboare în apropierea grădinii în încercarea de a-l intimida.

Citește și: Ungaria dorește ca aurul de la Roşia Montană să nu fie exploatat niciodată. „De când aparţine ea României?”

La câteva săptămâni după ce Orban a câștigat al treilea mandat consecutiv, Varga și-a invitat șase prieteni la cină, printre ei Attila Chikan, ministru în primul guvern al lui Orban, de la sfârșitul anilor ’90 și care, între timp, a devenit unul dintre cei mai înfocați critici ai acestuia. Cei șase au discutat fondarea unei noi organizații care să investigheze și să expună corupția regimului ungar – „a fost o simplă conversație între prieteni, nicidecum o încercare de lovitură de stat”, spune Varga.

Două săptămâni mai târziu, însă, la întâlnirea cu o cunoștință apropiată de guvernul Orban, i s-a spus că „astfel de întâlniri ar putea fi periculoase”. Informațiile legate de Pegasus arată că toate cele șapte persoane care au participat la această cină au fost selectate ca potențiale ținte pentru spionaj. Una dintre aceste persoane avea telefonul infectat la acel moment.

De la venirea la putere a lui Viktor Orban în 2010, Ungaria s-a prăbușit dramatic în Indexul Libertății Presei, coborând de pe locul 23 pe locul 92. La începutul acestei luni, Reporters Without Borders l-a pus pe Orban pe lista sa de inamici ai presei libere, pentru prima oară când un lider UE apare pe această listă.

Totuși, până acum nu au existat cazuri de violență fizică împotriva jurnaliștilor din Ungaria. În schimb, însă, „războiul de uzură” al lui Orban împotriva presei a fost purtat cu alte metode – hărțuirea jurnaliștilor independenți, presiunea pe proprietarii de trusturi media, retragerea fondurilor pentru jurnaliștii care folosesc titluri critice și preluări agresive ale trusturilor de persoane apropiate lui Orban.

Orban ar fi achiziționat Pegasus după o întâlnire cu Netanyahu

Un fost angajat al NSO, compania israeliană care a dezvoltat soft-ul, a confirmat că Ungaria l-a achiziționat în 2017, după una dintre vizitele lui Benjamin Netanyahu, fostul premier al Israelului, în Ungaria. NSO a negat că primește dispoziții de la guvernul israelian în ce privește clienții săi.

Ca răspuns la aceste informații, un purtător de cuvânt al guvernului de la Budapesta spus: „Ungaria este un stat democratic guvernat prin domnia legii și, prin urmare, atunci când vine vorba de indivizi, a acționat în permanență pe baza legilor în vigoare. În Ungaria, organismele de stat autorizate să folosească instrumente de spionaj sunt monitorizate în mod regulat de instituții guvernamentale și non-guvernamentale”.

Totuși, Ungaria are unul dintre cele mai relaxate cadre legale pentru autorizarea supravegherii. Nu există control al instanțelor dacă solicitarea este făcută motivând securitatea națională, fiind necesară doar semnătura ministrului justiției.

Guvernul Orban a aprobat 1285 astfel de solicitări de supraveghere în 2020. Într-un interviu anterior cu un partener al Project Pegasus, ministra justiției din Ungaria, Judit Varga, a fost întrebată dacă ar autoriza supravegherea unui jurnalist. A refuzat să răspundă la întrebare, pe care a numit-o o „provocare”.

La aceeași întrebare, biroul de presă al guvernului a răspuns într-o manieră care aduce aminte de o dictatură: „Ați pus aceste întrebări guvernelor SUA, UK, Germaniei sau Franței. Dacă ați făcut-o, cât de repede ați primit răspunsul și ce fel de răspuns ați primit. A fost vreun serviciu de informații care v-a ajutat să vă formulați întrebările?”

Premierul Indiei și-a spionat adversarii politici cu ajutorul Pegasus

Un alt lider care a folosit spyware-ul Pegasus este prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, care l-a utilizat împotriva principalului său rival politic, Rahul Gandhi. Acesta a fost selectat de două ori ca potențială țintă de supraveghere. El este doar unul dintre zecile de politicieni, jurnaliști, activiști și critici ai guvernului supravegheat cu ajutorul soft-ului, scrie The Guardian.

Două numere de telefon care au aparținut lui Gandhi au apărut în scurgerile de informații. De asemenea, telefoanele a cinci dintre prietenii apropiați ai lui Gandhi și ai altor oficiali din Congresul Național Indian (n. red. – partid politic) au fost identificate ca potențiale ținte de către guvernul indian, chiar înainte de alegerile din 2019.

Gandhi, care își schimbă telefonul o dată la câteva luni, tocmai pentru a nu fi supravegheat, nu a putut furniza un dispozitiv care să fie analizat. Dacă telefonul acestuia a fost într-adevăr infectat, așa cum arătau planurile, atunci Modi a avut acces la informații private ale principalului său rival în alegeri.

„Supravegherea țintită de tipul pe care îl descrieți, fie că ar fi în legătură cu mine sau cu alți lideri ai opoziției sau oricărui cetățean care respectă legea este ilegală și deplorabilă. Este un atac la adresa fundamentului democratic al țării”, a spus Gandhi.

Țintit a fost și Prashant Kishor, strateg politic care a lucrat pentru partidul care l-a învins pe Modi în alegerile din Bengalul de Vest la începutul anului. Analiza a arătat că telefonul fusese „ascultat” inclusiv în ziua în care fusese analizat.

El mai fusese infectat și în aprilie, la momentul campaniei electorale, ceea ce indică faptul că apelurile telefonice, e-mailurile și mesajele lui Kishor au fost monitorizate până în ultimele săptămâni dinaintea alegerilor.

Cum funcționează Pegasus

Pegasus este, cel mai probabil, cel mai puternic soft de spionaj dezvoltat vreodată de vreo companie privată. Odată ce a reușit să infecteze un telefon, acesta se transformă într-un dispozitiv de spionaj și monitorizare care poate să copieze mesaje trimise sau primite, poate să copieze și să trimită fotografii și poate să înregistreze apeluri telefonice.

Poate fi folosit inclusiv pentru a filma de pe camera telefonului sau pentru a activa microfonul pentru înregistrarea conversațiilor. Cu ajutorul GPS-ului, poate să arate celui care spionează unde te afli, unde ai fost și cu cine te-ai întâlnit.

O versiune inițială a Pegasus, din 2016, infecta telefoane cu ajutorul unor linkuri de phishing trimise prin SMS sau e-mail. De atunci, însă, capacitățile de atac au devenit mai sofisticate. Acum, infectarea cu Pegasus nu necesită acțiune din partea utilizatorilor, fiind realizată prin atacuri „zero-click”, exploatând vulnerabilități din sistemul de operare al dispozitivului.

În 2019, WhatsApp a dezvăluit că soft-ul NSO a fost folosit pentru a trimite malware către 1400 de telefoane prin folosirea unei astfel de vulnerabilități – doar printr-un apel pe Whatsapp, telefonul țintă putea fi infectat cu Pegasus, chiar dacă persoana nu a răspuns la telefon.

Scurgerea de date conține o listă cu peste 50.000 de numere de telefon despe care se crede că ar fi ale unor persoane care prezintă interes pentru clienții NSO începând cu 2016.

Forbidden Stories, o organizație media nonprofit din Paris, și Amnesty International au avut inițial acces la lista filtrată și au distribuit-o către publicații partenere unite în „proiectul Pegasus”.

Prezența unui număr de telefon pe listă nu arată dacă dispozitivul a fost infectat cu Pegasus sau a fost supus unei tentative de piratare. Cu toate acestea, pulicațiile consideră că datele indică potențialele ținte ale clienților guvernamentali ai ONS, identificate înaintea posibilelor încercări de supraveghere.

Pe listă sunt sute de directori de companii, personalități religioase, cadre universitare, angajați ai ONG-urilor, oficiali ai sindicatelor și oficiali guvernamentali, inclusiv miniștri și prim-miniștri.

Lista conține, de asemenea, numere de telefon ale membrilor familiei unui lider de stat, sugerând că acesta ar fi putut cere agențiilor de informații să încerce să-i monitorizeze rudele.

De asemenea, pe listă sunt numerele de telefon peste 180 de jurnaliști, inclusiv reporteri, redactori și editori de la Financial Times, CNN, New York Times, France 24, The Economist, Associated Press și Reuters.

NSO a precizat că „nu operează sistemele pe care le vinde clienților guvernamentali verificați și nu are acces la datele țintelor clienților săi”.

sursa: digi24.ro

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO UPDATE| INCENDIU la Șpring: pompierii din Sebeș intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un hambar

Publicat

în

FOTO UPDATE| INCENDIU la Șpring: pompierii din Sebeș intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un hambar

Garda de intervenție Sebeș intervine în cooperare cu SVSU Șpring, pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Șpring, județul Alba.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu ce se manifestă la un hambar dezafectat unde se depozita fân.

Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii. La fața locului au fost alocate: 2 ASAS, 1 EPA și 1 ASAS SVSU.

Electrica Furnizare Discount

Transmite ISU ALBA prin canalul specific de comunicare.

 

UPDATE :

La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta cu ardere generalizată la întregul hambar.

Suprafața afectată este de aproximativ 300mp.

La momentul de față incendiul este localizat și se lucrează la stingerea acestuia.

Fără victime.
ISU ALBA

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Luiza, tânăra din Alba care a fost ADMISĂ la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. „Am avut nevoie de pregătire intensă că să reușesc”

Publicat

în

Luiza, tânăra din Alba care a fost ADMISĂ la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. „Am avut nevoie de pregătire intensă că să reușesc”

Luiza Muntean, tânăra din județul Alba care a fost acceptată la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București în această sesiune, povesteșe despre drumul său anevoios spre această reușită de lăudat din viața ei.

Aflată într-o competiție acerbă cu mii de alți candidați pentru un loc în această instituție de prestigiu din țara noastră, Luiza a povestit, pentru ziarulunirea.ro, care a fost cea mai dificilă probă pentru ea, în cadrul admiterii: „Pentru mine, cea mai dificilă probă a fost cea fizică. Am avut nevoie de pregătire intensă că să reușesc să parcurg traseul într-un timp optim, dar rezultatele muncii au venit.”

Acum, acceptată la Facultatea de Ordine și Siguranță Publică, tânara din Alba Iulia a transmis cum s-a desfășurat pregătirea sa, pentru a putea concura cu restul candidaților din țară.

Electrica Furnizare Discount

„Pregătirea nu este ușoară. E nevoie de multă seriozitate pentru a reuși să treci cu bine probele. Eu am început pregătirea în anul 2018 și doar acum am reușit. M-am pregătit cu profesori atât pentru probele scrise, cât și pentru proba fizică. E foarte greu să te pregătești singur și nu știu dacă aș fi reușit fără ajutor. Admiterea e destul de dificilă și sunt multe probe prin care trebuie să trecem.”

Visul de a fi acceptată la Academia de Poliție a apărut încă din primii ani de liceu pentru Luiza. Înainte de a se decide dacă într-adevăr acesta este drumul pe care vrea să îl aleagă, ea a mărturisit că „am știut că vreau să profesez în acest sistem așa că am vorbit cu cunoștințele pe care le aveam, legat de căile prin care poți ajunge în Poliție. Academia mi s-a părut cea mai bună decizie și fără a mai sta pe gânduri am început pregătirea, fiind anunțată că nu este ușor de intrat.”

Mai mult, acum că examenul s-a încheiat, iar Luiza se află printre fericiții candidați declarați admiși, tânăra din Alba a transmis că își dorește să își practice meseria cât mai aproape de casă.

„Îmi doresc ca după terminarea Academiei să fiu cât mai aproape de casă, iar dacă este posibi,l mi-ar face mare plăcere să profesez în Alba”, a adăugat Luiza.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Ce RESTRICȚII sunt în scenariul ROȘU la Alba Iulia și Aiud. Norme de prevenire și protecție la incidență cumulată de peste 3 la mie

Publicat

în

Ce RESTRICȚII sunt în scenariul ROȘU la Alba Iulia și Aiud. Norme de prevenire și protecție la incidență cumulată de peste 3 la mie

Având în vedere rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID–19 la nivelul tuturor unităților administrativ–teritoriale din județul Alba, la data de 26.09.2021, transmisă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba de către Direcția de Sănătate Publică Alba prin adresa nr.9.980 din 26.09.2021;

În data de 26.09.2021 se constată la nivelul județului ALBA o incidență cumulată în ultimele 14 zile ce depășește 3 la mia de locuitori în localitățile și comunele: Sâncel (8,46) ; Ohaba (6,57) ; Unirea (3,48) ; Alba Iulia (3,3) ; Poșaga (3,24) ; Aiud (3,21) ; Sohodol (3).

În conformitate cu:

Electrica Furnizare Discount

-Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, cu modificările și completările ulterioare;
– Legea nr.136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic;
– O.U.G. nr.21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată prin Legea nr.15/2005, cu modificările și completările ulterioare;
– H.G. nr.557/2016 din 3 august 2016 privind managementul tipurilor de risc
– H.G. nr.932/09.09.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, modificată și completată prin H.G. nr.990/17.09.2021, respectiv H.G. nr.1.115/24.09.2021 ; Se impun următoarele restricții și norme de prevenire:

RESTRICȚII ȘI NORME DE PREVENIRE LA RATA INCIDENȚĂ / INFECTARE 3-6 LA MIA DE LOCUITORI ȘI PESTE

Este obligatoriu Certificatul Digital Covid (cod QR) pentru accesul în restaurante, cafenele, la spectacole, nunți, botezuri, competiții sportive.

Pot participa / au acces persoanele care:

✓ sunt vaccinate complet (de minim 10 zile)
✓ au test negativ PCR (în ultimele 72 de ore) sau test rapid certificat (în ultimele 48 ore)
✓au trecut prin boală (au între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectare)

Copiii sub 12 ani NU trebuie să aibă un test negativ PCR sau test rapid certificat (emis de un centru de testare acreditat).

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, este permisă în zilele de vineri, sâmbătă și duminică (până la depășirea incidenței de 6 la mia de locuitori);

– peste 6 la mia de locuitori, este permisă deplasarea în afara locuinței DOAR pentru:

a) persoanele vaccinate (cu certificat de vaccinare sau certificat digital ale UE pentru COVID-19)
b) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
d) persoanele care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
e) deplasarea din motive justificate (îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie);

Operatorii economici (magazine) cu activități de comerț/servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private NU se închid la ora 18 (până la depășirea incidenței de 6 la mia de locuitori).
– centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, trebuie să delimiteze zonele de servire (preparate alimentare, băuturi alcoolice/nealcoolice), pentru accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală.
Vezi aici toate măsurile – HCNSU nr. 73 din 23.09.2021

Organizatorii/operatorii economici care desfășoară activități potrivit HG nr. 932/2021 au obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital COVID-19 folosind secțiunea „Verificare reguli interne” din aplicaţia mobilă „Check DCC” pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

Persoanele fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale COVID-19 ale UE sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării, testării sau vindecării prin intermediul unui document, pe suport de hârtie sau în format electronic emis de respectivul stat.

Evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.)

La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.
– la exterior (de ex. grădină) cel mult 200 de persoane.
– la interior (de ex. restaurant) cel mult 200 de persoane și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp/persoană.
– în spații închise (de ex. terasă acoperită și delimitată) cel mult 150 de persoane.
– nunțile și botezurile se pot desfășura până la ora 02:00.

Cluburi, baruri, discoteci
-pot funcționa până la ora 2 noaptea (între orele 05 – 02).
– la interior, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
! Participă doar persoanele care sunt vaccinate complet (de minim 10 zile).

Săli de jocuri
-pot funcționa până la ora 2 noaptea (între orele 05 – 02).
– la interior, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.
! Participă doar persoanele care sunt vaccinate complet (de minim 10 zile).
Competiții / evenimente / activități sportive
– la exterior și interior, până la 30% din capacitatea spațiului, purtarea măștii de protecție și minim 1 m între persoane.
– activitățile recreativ – sportive de grup, se pot desfășura în aer liber cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună (în funcție de rata de incidență locală).

Cinematografe, instituții de spectacole/concerte
– participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție

Evenimente culturale, artistice și de divertisment (spectacole, concerte, festivaluri publice și private etc.)
– la exterior, cu maxim 1000 de persoane, obligatoriu cu mască de protecție.
– la interior, până la 70% din capacitatea spațiului, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

Cursuri de instruire (workshop-uri, training-uri)
– la interior, cel mult 150 de persoane.
– la exterior, cel mult 200 de persoane.
– conferințe, cu cel mult 150 de persoane la interior.

Toți participanții, obligatoriu cu mască și 2 mp/persoană.

Mitinguri şi demonstrații
– cel mult 100 de persoane.
Toți participanții, obligatoriu cu mască de protecție, dezinfectarea mâinilor, minim 1 m între persoane.

Restaurante, terase și cafenele
– la interior, între orele 05-02, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului

Piscine
–la interior, până la 50% din capacitatea spațiului.

Locuri de joacă pt copii
– la interior, până la 50% din capacitatea spațiului, între orele 05-24.
Săli de fitness
– la interior, până la 50% din capacitatea spațiului, cu asigurarea a minim 7 mp/persoană, dacă rata de incidență este între 4 – 6 (la mia de locuitori).

Unități de învățământ
Dacă rata de incidență până la 6 (la mia de locuitori):
– participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
Dacă rata de incidență peste la 6 (la mia de locuitori):
– participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
– participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare