Rămâi conectat

Actualitate

Sărbători religioase: Pe 11 octombrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei șapte diaconi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

121595_sfantul-apostol-filipÎn fiecare an, în ziua a unsprezecea a lunii octombrie, în calendarul creștin ortodox este pomenit Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei șapte diaconi aleși să slujească în comunitatea creștină primară din Ierusalim.

Sfântul Apostol Filip era de loc din Cezareea Palestinei și, căsătorindu-se, a avut patru fiice prorocițe. Fiind ales diacon de către Sfinții Apostoli, a fost hirotonit împreună cu Sfântul întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan și slujea creștinilor cu toată dragostea, îngrijindu-se de săraci și de văduve.

Citește și: Când pică Paștele ortodox și cel catolic în 2017

După uciderea Sfântului Ștefan, pornindu-se prigoana împotriva Bisericii din Ierusalim, Sfântul Apostol Filip a mers în Samaria, unde propovăduia pe Hristos. A făcut misiune evanghelizatoare în Etiopia și a fost ales episcop al orașului Tralia, din Asia Mică. Acolo i-a întors pe mulți la Hristos, i-a botezat și, făcând minuni mari, la adânci bătrâneți s-a dus către Domnul.

O parte din sfintele moaște ale Sfântului Filip se află la Mănăstirea Hurezi.

sursa: agerpres, crestinortodox


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea