Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, pe “Cetate”, finala inedită în Cupa României | Voința Stremț și CS Universitatea Alba Iulia vor trofeul, în premieră

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, 8 iunie, pe Stadionul “Cetate” din Alba Iulia se dispută ultimul meci al sezonului (exceptând dubla de baraj pentru promovarea în eșalonul terț), finala Cupei României, faza județeană, ediția 2019-2020, între Voința Stremț și CS Universitatea Alba Iulia, combatante aflate în fața unei premiere.

Ultimul act al competiției “KO” este prevăzut la ora 18.00 și face parte din programul “Sărbătorii fotbalului județean 2019”, organizată de AJF Alba, ce cuprinde și festivitatea de premiere a laureaților din Alba (echipe, golgheteri etc), ce va începe la ora 16.30.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Voința Stremț – retur de senzație în Liga a IV-a

După un retur de senzație în Liga a IV-a, Voința Stremț a reușit să termine pe locul secund, fără a cunoaște gustul eșecului. În 2019 echipa pregătită de Ionel Marcu a înregistrat 12 victorii și o singură remiză, cu Olimpia Aiud, un parcurs remarcabil care a dus-o în postura de vicecampioană a eșalonului. Ioan Budin – directorul sportiv al stremțenilor este la a treia finală județeană, după cele din 2016 și 2018, ambele pierdute, iar din efectivul Voinței fac parte Gh. Rîșniță, M. Barbu, Goangă și M. Lazăr (incert pentru disputa de sâmbătă), fotbaliști care anul trecut, la Galtiu, au îmbrăcat tricoul Transalpinei Șugag. “Categoric ne propunem să cucerim trofeul. De fapt acesta a fost obiectivul încă de la preluarea echipei, o clasare în primele trei și câștigarea Cupei României. Este un joc dificil, împotriva unui adversar cu jucători de valoare, meci fără o favorită certă, șansele fiind egale”, a declarat Ionel Marcu, antrenor care mai are la activ o finală de cupă, cu FC Cugir, la Sebeș, în urmă cu peste un deceniu.

*CSU Alba Iulia – neînvinsă de la înființare

Înființată în vara trecută, formația studențească din Cetatea Marii Uniri a reușit rapid să-și treacă în palmares performanțe de invidiat. A promovat în Liga a IV-a fără probleme, și fără a suferi vreo înfrângere în cele 32 de jocuri oficiale susținute în Liga a V-a și Cupa României, având 31 de succese și un egal! Cu un lot mult peste nivelul eșalonului, CSU Alba Iulia a mers ceas pe cele două fronturi, având cea mai prolifică ofensivă din tot fotbalul județean la nivel de seniori: 143 de goluri marcate în 26 de jocuri în Liga a V-a, o medie de 5,5 goluri/ meci! “Câștigarea Cupei României ar încununa un sezon de vis în care am reușit promovarea, la care se adaugă titlul de vicecampioni universitari. Noi, prin fotbal, vrem să facem o imagine pozitivă Universității «1 Decembrie 1918». Suntem pregătiți pentru acest joc împotriva unei echipe puternice. Ne dorim să câștigăm finala și apoi să ajungem cât mai departe în Cupa României la nivel național”, a menționat antrenorul Vasile Ursu, aflat și el în fața unei premiere. Va absenta P. Medrea – mijocașul care se va căsători sâmbătă.

Finala Cupei României, faza județeană, revine pe “Cetate”, după o pauză de 4 ani, precedentul joc de acest gen fiind Performanța Ighiu – Mureșul Vințu de Jos, scor 3-0, în 2015. Finalele din anii anteriori s-au disputat la Galtiu – în 2018 (Sportul Petrești – Transalpina Șugag, scor 3-2), Cugir – în 2017 (Șurianu Sebeș – Spicul Daia Română, scor 6-0) și Ocna Mureș (Hidromecanica Șugag – Viitorul Sîntimbru, scor 0-1). Finalistele, Voința Stremț (locul secund în Liga a IV-a) și CS Universitatea Alba Iulia (Liga a V-a, deja promovată în eșalonul superior), sunt formații imbatabile în 2019, mai mult, studenții nepierzând niciun joc de la înființare, în vara trecută.

Drumul spre finală a cuprins următoarele întâlniri: *Voința Stremț: 8-0 cu Metalu Aiud, 2-0 cu Spicul Daia Română (deplasare) – sferturi, 7-6 (2-2), cu Viitorul Sântimbru – după loviturile de departajare, în semifinale; *CSU Alba Iulia: 4-1 cu Limbenii Limba, 2-0 cu Performanța Ighiu (deplasare), 2-1 cu Hidromecanica Șugag (deplasare), 3-0 cu Olimpia Aiud (optimi), 4-1 cu Nicolae Linca Cergău (deplasare) – sferturi, 3-1 cu CIL Blaj – semifinale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea